Lente bij ’t Heggeholletje

Lente bij ’t Heggeholletje

19 april 2021

De lente is in volle gang, al wil het weer ons af en toe iets anders laten geloven. De zonnebloemen die we binnen hebben gezaaid bij ’t Heggeholletje worden steeds groter en ook de aardbeienplantjes in de moestuin groeien goed.

De peuters zagen de afgelopen weken regelmatig een eekhoorn in de boom op ons buitenterrein. Dat zorgde voor veel plezier! Dieren spreken kinderen altijd aan. Ze zijn ook overal aanwezig, sommige kinderen zullen huisdieren hebben, andere kinderen wonen bij een park met veel dieren of in de buurt van een (kinder)boerderij. En ook in de tuin zijn diertjes te vinden.

Lente is ook de tijd van jonge dieren. Zo werd er een veulentje bij één van de peuters thuis geboren, dat was spannend! We hebben een foto van het veulentje en de moeder uitgeprint en opgehangen in de groep om er over te praten.
We lezen in de kring het boekje ‘Hoera, we hebben er een geitje bij!’. Ook doen we verschillende spelletjes. Welke dieren horen bij welk jong? Welk dier maakt dit geluid? Kunnen de kinderen de dieren op een rij zetten? Of tellen hoeveel dieren er zijn? Op de lichttafel en projector kan met de boerderijdieren gespeeld worden.

De dieren moeten natuurlijk ook ergens wonen. Er worden stallen en weides gebouwd, zowel binnen als buiten. We gebruiken hiervoor verschillende materialen, zoals stro en aarde. De peuters ervaren zo ook hoe deze materialen aanvoelen, hard of zacht, ruw of glad.

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2024 Media Magneet