Kuikentjes en waterpret bij boerderij Kiddo’s

Kuikentjes en waterpret bij boerderij Kiddo’s

21 juni 2023

De peuters van Kiddo’s kwamen vol verbazing binnen want waar waren de eieren die de kippen in het kippenhok gelegd hadden nou gebleven? Het waren nu geen eieren meer maar kuikentjes! Maar liefst 4 kuikentjes! Samen in de kring kijken wij welke kleuren de kuikentjes hebben en tellen wij samen hoeveel eieren er zijn. Er komen steeds meer dieren op onze boerderij want samen met de peuters hebben wij een hok gemaakt voor het konijn. Het hok wordt gevuld met zaagsel en hooi. Aan tafel wordt er nog druk gespeeld met mais, hooi en alle boerderijdieren.

Met deze warme dagen wordt er buiten gespeeld met de waterbaan en de watertafel. In de watertafel zitten allemaal visjes, wie kan de meeste visjes vangen met het visnet? Ook hebben de peuters samen een grote verftekening gemaakt met plantenspuiten met verf erin en wat is dit een mooi kunstwerk geworden. Er was ook een wasstraat voor onze skippy-koe en het skippy-paard. Deze kregen een heerlijk verkoelende wasbeurt.

Dit vind je misschien ook interessant!

Modderweek

Op meerdere locaties van Koppel-Swoe is er weer gehoor gegeven aan de jaarlijkse modderdag. En zo ook op Kierewam! De kinderen kunnen heerlijk kliederen, spelen,...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet