Klimmen in de Yalp bij BSO Kleurrijk

Klimmen in de Yalp bij BSO Kleurrijk

28 maart 2023

Het belangrijkste is dat een kind leert dat bewegen leuk is en hoe vroeger het kind begint hoe meer hij hier later uithaalt. Bij BSO Kleurrijk vinden wij het ook belangrijk dat kinderen (buiten) spelen en gebruik maken van de spullen en materialen die wij of de omgeving aanbiedt. Wij zorgen mede door inzet van de Sport-BSO dat er voldoende beweegmogelijkheden zijn.

Als het even kan spelen wij graag buiten bij BSO Kleurrijk en maken wij gebruik van de schoolpleinen van beiden basisscholen (de Hoge Weerdschool & de WG van de Hulstschool). De jongens zijn vaak met zijn allen aan het voetballen op het plein of in de pannakooi. De meiden skeeleren in het rond of bedenken zelf een spelletje.

De Yalp is vooral populair bij de jonge kinderen, zij proberen samen nieuwe kunstjes of klimmen van hot naar her. Ze bedenken tussendoor leuke spelletjes zoals ‘de vloer is lava’ en verschillende tikspellen. De Yalp zorgt ook voor het verhogen van het zelfvertrouwen van het kind, oefenen, oefenen, oefenen en uiteindelijk trots aan papa en/of mama laten zien!

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2024 Media Magneet