Klimmen in de Yalp bij BSO Kleurrijk

Klimmen in de Yalp bij BSO Kleurrijk

Het belangrijkste is dat een kind leert dat bewegen leuk is en hoe vroeger het kind begint hoe meer hij hier later uithaalt. Bij BSO Kleurrijk vinden wij het ook belangrijk dat kinderen (buiten) spelen en gebruik maken van de spullen en materialen die wij of de omgeving aanbiedt. Wij zorgen mede door inzet van de Sport-BSO dat er voldoende beweegmogelijkheden zijn.

Als het even kan spelen wij graag buiten bij BSO Kleurrijk en maken wij gebruik van de schoolpleinen van beiden basisscholen (de Hoge Weerdschool & de WG van de Hulstschool). De jongens zijn vaak met zijn allen aan het voetballen op het plein of in de pannakooi. De meiden skeeleren in het rond of bedenken zelf een spelletje.

De Yalp is vooral populair bij de jonge kinderen, zij proberen samen nieuwe kunstjes of klimmen van hot naar her. Ze bedenken tussendoor leuke spelletjes zoals ‘de vloer is lava’ en verschillende tikspellen. De Yalp zorgt ook voor het verhogen van het zelfvertrouwen van het kind, oefenen, oefenen, oefenen en uiteindelijk trots aan papa en/of mama laten zien!

Dit vind je misschien ook interessant!

Proeverij bij de Bikkels

8 juni 2023
Op peuteropvang Bikkels zijn we altijd bezig om elk kind zoveel mogelijk te helpen bij zijn of haar ontwikkeling. De taalontwikkeling, emotionele ontwikkeling en de motorische...
Meer lezen?

Dansen bij de Banjers

2 juni 2023
De kinderen van de Banjers houden van dansen, hierdoor ontstaat er met regelmaat een spontane disco. Eén van de kinderen begint een liedje te zingen...
Meer lezen?
© 2023 Media Magneet