Kleien en tellen in Sinterklaastijd bij kabouter Spillebeen

Kleien en tellen in Sinterklaastijd bij kabouter Spillebeen

2 december 2021

Peuteropvang Kabouter Spillebeen is deze weken natuurlijk volop in Sinterklaassferen gehuld. Het is een hele leuke, maar verder natuurlijk ook drukke tijd voor jonge kinderen.

Daarom houden we het redelijk rustig. Sint en zijn pieten komen bewust niet bij ons op bezoek, bijvoorbeeld. We gebruiken deze Sinterklaasperiode dus om andere thema’s te behandelen.

Alle opvanglocaties van Koppel-Swoe werken met thema’s die dichtbij de leefwereld van kinderen staan. Deze periode zijn we erg druk met tellen. Met klei hebben we dus pepernoten gemaakt, waarmee de kinderen het tellen leren. Het blijkt een hele leuke manier te zijn, om iets te leren over cijfers en over rekenen.

Verschillende kleuren onderscheiden is ook een belangrijk item voor de peuters. Zo draagt ieder kind een pietenmuts van een andere kleur. Uiteraard is er in deze Sinterklaastijd ook een inpaktafel gemaakt en staat er een mooie stoomboot opgesteld op deze Oener peuteropvanglocatie.

Dit vind je misschien ook interessant!

Een inkijkje bij BSO-Kleurrijk

6 juni 2024
Bij BSO Kleurrijk zorgen wij elke dag voor voldoende speelplezier voor de kinderen. Zo bieden wij sport, spel en knutselactiviteiten aan. Dankzij de rijke fantasie...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet