Klei maken bij Bikkels

Klei maken bij Bikkels

27 januari 2021

Kinderen vinden het heerlijk om met hun handen bezig te zijn. Om zo verschillende materialen te voelen met hun vingers en op die manier spelenderwijs hun sensomotorische ontwikkeling te stimuleren en daarvan te leren.

Dit stimuleren wij bij peuterspeelzaal Bikkels door altijd klei aan te bieden op de groep. We kleien met brooddeeg omdat dit zacht en goed kneedbaar materiaal is, waar zelfs de jongste peuters hun creativiteit in kunnen leggen. En wat is er nu leuker dan de klei waar je mee gaat spelen zelf maken?

Dit doen we daarom regelmatig samen met de kinderen. De meeste vinden dit een heerlijke activiteit en komen er snel bij om te helpen ?. Samen kijken we wat we nodig hebben, onder andere bloem en zout en wegen dit op de weegschaal. We meten water af in de litermaat en… kiezen een kleurtje voor de klei. Alles in een pan en dan flink roeren. Het geheel moet warm gemaakt worden zodat het dikker gaat worden en dan blijkt dat we flinke spierballen nodig hebben voor het roeren! Maar dat kunnen onze peuters al goed hoor, kijk maar eens op de foto`s!

En als de klei dan afgekoeld is kunnen we er heerlijk mee spelen ?.

 

Dit vind je misschien ook interessant!

Een inkijkje bij BSO-Kleurrijk

6 juni 2024
Bij BSO Kleurrijk zorgen wij elke dag voor voldoende speelplezier voor de kinderen. Zo bieden wij sport, spel en knutselactiviteiten aan. Dankzij de rijke fantasie...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet