Kindercentrum Kierewam maakt muziek!

Kindercentrum Kierewam maakt muziek!

21 september 2023

Bij de Kidz en Kwickgroep zitten we midden in het thema: Wij maken muziek! We laten alle leeftijden kennis maken met verschillende muziekinstrumenten, ritmes en liedjes. Op allerlei manieren bezig zijn met muziek stimuleert niet alleen verschillende ontwikkelingsgebieden, het is ook vooral erg leuk. We merken dat alle kinderen blij worden van muziek, ze klappen in hun handjes of dansen mee op het ritme van de muziek.

In het lokaal en buiten op de speelplaatsen zijn verschillende muziekinstrumenten te vinden. Niet alleen de ‘kant en klare’ instrumenten maar ook instrumenten van kosteloos materiaal. Pannen, deksels, lege dozen en pollepels of verfstokjes om mee te trommelen. De ontdekbuizen zijn gevuld met rijst en erwten, als je deze schudt, komt er geluid uit. Samen ontdekken we wat er gebeurt als je hard of juist zachtjes schudt.

We hebben op papier getekend terwijl de muziek op stond. Speelde de muziek zachtjes of langzaam dan maakten we rustige bewegingen. Ging de muziek harder of sneller spelen dan maakten we snellere bewegingen op het papier. Prachtig om te zien hoe dit bij veel kinderen snel werd opgepakt.

Trommelen op lege schoenendozen met verf en verfstokjes was ook één van de geslaagde activiteiten. Het liedje “Baby Shark” werd op een drumstel gespeeld en de kinderen trommelden er flink op los. Ook hier hoorden we dat een aantal al snel het ritme te pakken hadden!

We hebben piano’s geverfd, door met verf op de vingers, op de toetsen te spelen. En de oudste kinderen hebben pianotoetsen geplakt.

Komende week zullen we de nieuwe liedjeskoffer introduceren. Heel veel liedjes zijn opnieuw afgedrukt met een herkenbare afbeelding. Eén voor één kunnen de kinderen een liedje kiezen uit het koffertje, wat we dan samen zullen gaan zingen.

Kortom, het is weer een heel leerzaam en leuk thema, wat wij volop merken aan het enthousiasme waarmee de kinderen mee doen!

 

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2024 Media Magneet