Activiteiten afgestemd op ontwikkelingsniveau kind bij kindercentrum Kanjers

Activiteiten afgestemd op ontwikkelingsniveau kind bij kindercentrum Kanjers

10 januari 2022

Wij hebben bij kindercentrum Kanjers groepen van de leeftijden nul tot vier. Doordat de leeftijden verschillen worden de activiteiten afgestemd op de leeftijd, maar ook op het individuele kind. We kijken waar het kind aan toe is en wat het kind leuk vindt.

Bijvoorbeeld met verven met de baby’s verven wij de handen en de voeten, de kinderen ervaren hierdoor de verf op de voeten en handen en dat een kwast kriebelt. Als ze wat ouder zijn beginnen de kinderen met de vingers te verven. Sommige kinderen maken echte kunstwerken met de verf, andere kinderen willen de verf zo snel mogelijk weer van de handen, omdat ze het niet fijn vinden

Dat is ook goed het gaat om de ervaring en wat het kind zelf prettig vindt. Later gaan ze verven met de kwast, al is het voor de jongste nog wel lastig en willen ze de kwast in de mond stoppen.

Nog een voorbeeld is rijgen met pompons. De kleinste voelen het materiaal en ontdekken dat het zacht is en stoppen het in de mond. De oudere kinderen rijgen de pompons aan elkaar en ontstaat er een ketting.

We laten de kinderen door middel van activiteiten kennismaken met verschillende materialen. Zo leren de kinderen de verschillende materialen kennen, maar hebben ze vooral veel plezier.

 

Dit vind je misschien ook interessant!

Modderweek

Op meerdere locaties van Koppel-Swoe is er weer gehoor gegeven aan de jaarlijkse modderdag. En zo ook op Kierewam! De kinderen kunnen heerlijk kliederen, spelen,...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet