Kerst bij ’t Muizenholletje, wat een gezellige tijd

Kerst bij ’t Muizenholletje, wat een gezellige tijd

22 december 2022

De speelhoeken bij ’t Muizenholletje worden steeds opnieuw ingericht passend aan het thema waaraan we werken, dit zorgt steeds voor nieuwe spelsituaties en tijdens deze spelsituaties is er voor ons (pedagogisch medewerkers) volop de gelegenheid om leerzame/betekenisvolle activiteiten aan te bieden.

Zo waren de speelhoeken de afgelopen weken ingericht op de kerst. Er stond niet alleen een kerstboom op de groep maar ook in de huishoek waar de kinderen graag spelen. De kinderen kunnen de kerstboom steeds opnieuw naar eigen creativiteit versieren met lampjes, kerstballen en slingers. Door andere kinderen wordt ondertussen al druk gekookt in de keuken en de tafel mooi gedekt om een kerstdiner voor te bereiden. In de bouwhoek proberen de kinderen om een kerstboom na te bouwen met blokken.

Op de lichttafel liggen Sensory Bags om naar eigen fantasie de kerstboom te voorzien van ballen. We lezen ook vaak voor uit een prentenboek in de kring waarna de kinderen tijdens het spelen ook de gelegenheid hebben om het verhaal echt na te kunnen spelen d.m.v. een bak met materialen waar het verhaal over gaat! Als afsluiting van een gezellige periode hebben we met de peuters een gezellig kerstdiner gehad.

 

 

Dit vind je misschien ook interessant!

Een inkijkje bij BSO-Kleurrijk

6 juni 2024
Bij BSO Kleurrijk zorgen wij elke dag voor voldoende speelplezier voor de kinderen. Zo bieden wij sport, spel en knutselactiviteiten aan. Dankzij de rijke fantasie...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet