Kerst bij de Buurtkabouters

Kerst bij de Buurtkabouters

3 januari 2022

Na het Sinterklaasfeest wordt de groep bij de Buurtkabouters in kerstsfeer gebracht. Wat een gezellige tijd is dit toch. Er komt een grote kerstboom, die samen met de peuters versierd wordt. Gelukkig zijn er onbreekbare ballen, dus kunnen de peuters zelf proberen deze in de boom te hangen. Voor het kerstontbijt worden waxinelichtjes geverfd en versierd. Op het grote verfbord verven ze gekleurde ballen en een ster in de boom. In de huishoek worden taarten gebakken, met kaarsjes erin. Het boek “Huppel wil een kerstboom” wordt eerst goed bekeken, daarna voorgelezen en tenslotte aan de hand van gekleurde platen mogen de kinderen het verhaal zelf navertellen. Wat kunnen ze dit goed!

In de kring zingen we niet alleen kerstliedjes, we maken er ook muziek bij. Iedereen heeft een muziekinstrumentje mogen uitkiezen. Is het liedje uit, hebben de peuters al gauw door dat de muziek ook kan stoppen. Heel knap. Wie wil mag op de slee zitten zingen, met een kerstmuts op.

Op de laatste 2 ochtenden voor de kerstvakantie hebben we het kerstfeest. Er is gezorgd dat alle peuters erbij kunnen zijn, door te ruilen en extra te mogen komen. We beginnen met een lekker kerstontbijt. De tafels feestelijk gedekt, de lampen uit, waxinelichtjes aan, peuters in hun mooie kerstkleren. Wat gezellig en lekker. In de kring (dit jaar zonder ouders helaas) zingen we en maken we weer muziek. Ook het verhaal van de brandende kaarsjes wordt voorgelezen. Tot slot krijgt iedereen een klein cadeautje mee naar huis. We hebben van de peuters en het feest genoten.

Dit vind je misschien ook interessant!

Een inkijkje bij BSO-Kleurrijk

6 juni 2024
Bij BSO Kleurrijk zorgen wij elke dag voor voldoende speelplezier voor de kinderen. Zo bieden wij sport, spel en knutselactiviteiten aan. Dankzij de rijke fantasie...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet