Kerst bij de Buurtkabouters

Kerst bij de Buurtkabouters

Na het Sinterklaasfeest wordt de groep bij de Buurtkabouters in kerstsfeer gebracht. Wat een gezellige tijd is dit toch. Er komt een grote kerstboom, die samen met de peuters versierd wordt. Gelukkig zijn er onbreekbare ballen, dus kunnen de peuters zelf proberen deze in de boom te hangen. Voor het kerstontbijt worden waxinelichtjes geverfd en versierd. Op het grote verfbord verven ze gekleurde ballen en een ster in de boom. In de huishoek worden taarten gebakken, met kaarsjes erin. Het boek “Huppel wil een kerstboom” wordt eerst goed bekeken, daarna voorgelezen en tenslotte aan de hand van gekleurde platen mogen de kinderen het verhaal zelf navertellen. Wat kunnen ze dit goed!

In de kring zingen we niet alleen kerstliedjes, we maken er ook muziek bij. Iedereen heeft een muziekinstrumentje mogen uitkiezen. Is het liedje uit, hebben de peuters al gauw door dat de muziek ook kan stoppen. Heel knap. Wie wil mag op de slee zitten zingen, met een kerstmuts op.

Op de laatste 2 ochtenden voor de kerstvakantie hebben we het kerstfeest. Er is gezorgd dat alle peuters erbij kunnen zijn, door te ruilen en extra te mogen komen. We beginnen met een lekker kerstontbijt. De tafels feestelijk gedekt, de lampen uit, waxinelichtjes aan, peuters in hun mooie kerstkleren. Wat gezellig en lekker. In de kring (dit jaar zonder ouders helaas) zingen we en maken we weer muziek. Ook het verhaal van de brandende kaarsjes wordt voorgelezen. Tot slot krijgt iedereen een klein cadeautje mee naar huis. We hebben van de peuters en het feest genoten.

Dit vind je misschien ook interessant!

Proeverij bij de Bikkels

8 juni 2023
Op peuteropvang Bikkels zijn we altijd bezig om elk kind zoveel mogelijk te helpen bij zijn of haar ontwikkeling. De taalontwikkeling, emotionele ontwikkeling en de motorische...
Meer lezen?

Dansen bij de Banjers

2 juni 2023
De kinderen van de Banjers houden van dansen, hierdoor ontstaat er met regelmaat een spontane disco. Eén van de kinderen begint een liedje te zingen...
Meer lezen?
© 2023 Media Magneet