Juffendag bij peuteropvang De Buurtkabouters

Juffendag bij peuteropvang De Buurtkabouters

24 februari 2023

Bij de Buurtkabouters is met alle peuters juffendag gevierd. De juffen vieren dan hun verjaardagen tegelijk en als voorbereiding daarop hebben we de laatste 2 weken in de kring muziek gemaakt. De peuters mochten zelf een instrument uitzoeken en gebruiken. We luisteren naar elkaars instrument, want er zijn verschillende die een ander geluid maken. We proberen hard en zacht muziek te maken, langzaam en snel en natuurlijk zingen we gezellig liedjes erbij. Wat is dit leuk om te doen.

In de huishoek worden veel cup-cakejes gebakken. Het pak meel bekijken we. Wat hebben we nodig en wat moet er allemaal in de mengkom. Met de maatbeker wordt water gepakt en met de garde wordt geroerd. De cup-cakevormpjes gaan in de muffinvorm en dan de oven in. Even aan de knoppen draaien en klaar is het. Om de cakejes uit de oven te halen doen de peuters hun handen in de ovenwant want het is warm. Ja, er wordt heel serieus gebakken in onze huishoek en vaak mogen wij komen proeven.

En dan is het echte feest. Alle peuters zijn uitgenodigd en het is een gezellige drukte. Eerst wordt er op de groep een muziekinstrument geknutseld. Een wc-rolletje mogen de peuters versieren met stickers en dan gaat er rijst in en een mooi lintje eraan. Hiermee kunnen ze zelf muziek maken. Daarna zijn we met z’n allen naar het speellokaal gegaan. Daar is alles versierd en er zijn ballonnen en serpentines en muziek. De disco gaat aan en de peuters kunnen lekker dansen en bewegen op de liedjes. Wat gezellig. En tot slot hebben we op de groep allemaal gesmikkeld van patat met een knakworst. De juffen zijn verwend met een mooi cadeau en hebben, net als de peuters, genoten van het feest. Dank aan de oudercommissie die dit georganiseerd heeft.

 

 

Dit vind je misschien ook interessant!

Modderweek

Op meerdere locaties van Koppel-Swoe is er weer gehoor gegeven aan de jaarlijkse modderdag. En zo ook op Kierewam! De kinderen kunnen heerlijk kliederen, spelen,...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet