‘Jouw huis, mijn huis!’ bij peuteropvang ’t Muizenholletje

‘Jouw huis, mijn huis!’ bij peuteropvang ’t Muizenholletje

De afgelopen weken zijn de peuters van peuteropvang ‘t Muizenholletje druk bezig geweest met heel veel huizen. Eerst hebben ze een wandeling door de buurt gemaakt en gezien hoeveel verschillende huizen er zijn. Huizen met een punt of plat dak, een hoog of laag huis, helemaal alleen of in een rijtje. Sommige hebben grote ramen andere weer kleine. Soms zit de brievenbus in de voordeur maar soms staat hij ook aan een paal voor aan het pad.

Bij ’t Muizenholletje hebben de peuters huizen geplakt, geverfd, ramen geknipt en van een melkpak kun je ook een mooi huis maken! Ook een hele grote doos hebben ze samen mooi geverfd en daarna konden ze er met z’n allen heel leuk in spelen. Soms waren mama en papa samen thuis, maar soms moesten ze werken of boodschappen doen. Zo kun je heel druk bezig zijn met een grote doos!

In de kring zijn er hele verhalen over thuis verteld, hoe ziet mijn slaapkamer eruit of mijn dekbed? Eten we in de keuken of in de kamer? Wij hebben een hond en wij hebben 2 katten! Genoeg om over te vertellen, te zingen en over voor te lezen. Zo proberen we de woordenschat uit te breiden en veel dingen te herhalen om de taalontwikkeling te stimuleren. Dit thema had ook de volledige aandacht van de kinderen, iedereen heeft hier gelukkig een huis, kan daar over vertellen en het naspelen in de speelzaal.

Van ons huis gaan we straks verder met de tuin, want in het komende voorjaar gaat natuurlijk alles weer ‘Groeien en bloeien!’.

Dit vind je misschien ook interessant!

3+ groep bij Kanjers

2 oktober 2023
Op vrijdagochtend is er de 3+ groep bij peuteropvang Bikkels, waarbij we met de 3-jarige naar de Gildeschool gaan. We starten bij ons met de...
Meer lezen?
© 2023 Media Magneet