Insecten en herfstmaterialen bij de Buurtkabouters

Insecten en herfstmaterialen bij de Buurtkabouters

Elk jaar organiseert de Oudercommissie een herfstwandeling waar alle kinderen van de Buurtkabouters en BSO Kleurrijk met hun familie aan kunnen deelnemen. De 1e zaterdag van de herfstvakantie was het zover. Het was een tocht met onderweg allerlei opdrachten, die enthousiast werden gemaakt. Aan het eind was er drinken met iets lekkers en een cadeautje. Het was een geslaagde ochtend.

De zandwatertafel ligt nu vol met allerlei herfstmaterialen. Hierin liggen noten, bladeren en takjes. Alles door de peuters zelf gezocht. Er liggen insecten, kabouterfiguurtjes en een interactieve speelpaddenstoel staat ertussen. De peuters laten de noten rollen van de schuine kant, stapelen, maken rijtjes, doen ze door de openingen in de paddenstoel etc. De insecten lopen of kruipen over de rand of in de paddenstoel. De bladeren worden vastgehouden, mee gezwaaid, in stukjes gescheurd. Er is zoveel te ontdekken en te spelen.

Met al deze materialen kun je ook spelen in scheerschuim. Op tafel wordt een flinke hoeveelheid scheerschuim gespoten en de noten en bladeren worden erbij gelegd. Wat kun je hiermee doen? Algauw gaan de peuters heerlijk met de handen het scheerschuim ontdekken en de noten en bladeren er doorheen rollen of inleggen enz. Wat een plezier!

Dit vind je misschien ook interessant!

BSO Oene bakt pepernoten

Bij BSO Oene hebben de kinderen zelf pepernoten gebakken. Wat was dit een gezellige activiteit, eerst werd het deeg gemaakt. Hierna mochten alle kinderen hun...
Meer lezen?

Knutselweken bij BSO Kleurrijk

Bij BSO Kleurrijk zijn de kinderen creatief bezig, elke week is er weer een nieuwe knutselactiviteit voor hen. Vorige week hebben de kinderen voor Sint-Maarten...
Meer lezen?
© 2022 Media Magneet