Hondje op visite bij de Buurtkabouters

Hondje op visite bij de Buurtkabouters

6 februari 2023

De voederbol en de zaadjes zijn nog steeds interessant. Regelmatig gaan de peuters van de Buurtkabouters dit bekijken en voelen. Wie kan er zelf een grote bol of kleine zaadjes tekenen. Met wasco mogen de peuters dit proberen in een vogelhuisje te tekenen. Daarna mogen ze met de kwast met ecoline eroverheen. Het lijkt wel toveren want nog steeds zien ze de wascotekening.

In de BSO-ruimte liggen spelletjes die ook geschikt zijn voor de peuters. Soms gaan we met een klein groepje aan de tafel één van die spelletjes doen. Zoals het kleurenspel. Ieder kind heeft een kaart waar verschillende dieren met verschillende kleuren op komen te liggen. Gooien met de kleurendobbelsteen en dan het dier met de juiste kleur erbij zoeken. Kijken of je jouw kaart vol kan krijgen. Zo oefenen we de kleuren maar ook het wachten op je beurt en elkaar helpen als de ander moeite heeft het goede dier te pakken.

Op de praatplaat van LOGO3000 staat een foto van een hond. De woorden snuit, oren, neus, poten en staart komen aanbod. Eén van de leidsters komt langs met haar eigen hond. Eerst zitten de peuters nog in de kring. Rustig kijken we samen naar de hond, wijzen en noemen alles aan en op, wat ook op de plaat staat. Als iedereen gaat spelen en de hond gezellig los door de groep loopt, komen de peuters steeds bij hem kijken. En wie met hem wil spelen of hem wil aaien, mag dat samen met leidster doen. Wat is er mooier voor kinderen om de nieuwe woorden in het echt te oefenen en te ervaren.

Dit vind je misschien ook interessant!

Modderweek

Op meerdere locaties van Koppel-Swoe is er weer gehoor gegeven aan de jaarlijkse modderdag. En zo ook op Kierewam! De kinderen kunnen heerlijk kliederen, spelen,...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet