Herfst bij peuteropvang Buurtkabouters

Herfst bij peuteropvang Buurtkabouters

1 november 2021

Het is volop herfst, zo ook bij Peuteropvang de Buurtkabouters.

In de huishoek is nu een tafel met bakken vol verschillende noten. Hoe zien de noten er uit, zijn ze groot, klein, rond of langwerpig. Welke noten zijn zwaar, welke licht. Wat gebeurt er als er veel noten in een bakje van de weegschaal gestopt worden? Allerlei ontdekkingen worden er gedaan. Ook worden de maatbekers gevuld, erin geroerd en daarna in de pan gedaan en kan er lekker gekookt worden. Bij het opruimen komt automatisch het sorteren aan bod, iedere soort in dezelfde bak.

Ook de grote paddenstoel heeft een plek gekregen, met natuurlijk de kabouters erbij. Er wordt rollenspel gespeeld en veel gepraat wat de kabouters allemaal gaan doen. Zo kunnen ze slapen in het bed, aan de tafel zitten en zelfs van een glijbaan af. Of door openingen in het dak van de paddenstoel, maar dan moeten de peuters eerst wel goed draaien. Wat een pret als de kabouter dan in de paddenstoel valt.

We maken ons eigen herfstbos. De hand en arm van de peuter is de stam met takken. Hun hand mogen ze met de vingers zo wijd en zo stil mogelijk op het papier laten liggen, zodat wij deze kunnen overtrekken. Dit is voor de allerkleinsten nog best een uitdaging. Met hun vinger stempelen ze daarna de vallende blaadjes. Steeds kiezen ze een andere kleur. Dus eerst de vinger afvegen en dan pas de volgende kleur inkt. Allemaal zijn ze geconcentreerd bezig.

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2024 Media Magneet