“Goed eten en drinken” bij ’t Muizenholletje!

“Goed eten en drinken” bij ’t Muizenholletje!

7 juni 2022

De laatste weken zijn we bij ’t Muizenholletje bezig geweest met eten en drinken, want dat doen we allemaal iedere dag. Wat eten we als we wakker worden: brood, pap, cracker of iets anders? En in de kring en bij de lunch? Ook hebben we aandacht besteed aan de campagne “Gezond tussend’ooren!”.

De peuters vertelden dat ze thuis op hun broodje o.a. (smeer)kaas, pindakaas, gestampte muisjes, vruchtenhagel en worst eten. Maar ook appel, peren, aardbeien, bananen en komkommer wordt veel gegeten. Om het gezonde fruit een beetje in de belangstelling te brengen, hebben we samen met Amy (buurtsportcoach) leuke fruit/groentehapjes gemaakt! De kinderen vonden het heel leuk om te doen en ook om te proeven en op te eten. Zo zijn we op een speelse manier heel gezond bezig geweest.

In de huishoek zijn pannenkoeken en taarten gebakken maar ook werd er macaroni klaar gemaakt. Bordjes, lepels klaarzetten en samen gezellig eten! Maar waar komt het fruit wat we in de kring eten en het broodje met boter en beleg tussen de middag, vandaan? In Emst toch wel bij de Spar! Ons brood en fruit was op, dus op naar de winkel. Samen een lijstje gemaakt, tas mee en op weg. Bij de Spar pakten de peuters zelf de boodschappen uit de schappen en in de kar. Bij de kassa mochten ze zelf de boodschappen scannen en weer op de band leggen. In de tas, met de pas betalen en terug naar ’t Muizenholletje!

Daar hebben we lekker genoten van het verse fruit in de kring en het broodje bij de lunch!

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2024 Media Magneet