Er op uit met de Boeffies

Er op uit met de Boeffies

2 september 2021

De kinderen van kindercentrum Kanjers maken samen een wandeling naar de eendenvijver. Dit is niet alleen heel leuk en gezellig, maar ook erg leerzaam en vol met momenten van verwondering. Door elkaar te vertellen wat je ziet komen er gesprekken op gang en stimuleren we de taal ontwikkeling.

Onderweg zien de kinderen veel dingen waar even voor gestopt moet worden. Er liggen takjes op de grond, we pakken ze op en bekijken ze eens goed. Komen er knopjes aan of is dit takje kapot? Door open vragen te stellen komen ook de gesprekjes tussen de kinderen op gang. Ook de paddenstoelen hebben we goed bekeken wat zijn ze groot! We vertellen dat je alleen naar paddenstoelen mag kijken en ze niet mag pakken. Ook zien de kinderen afval op de grond liggen. Dat moet in de prullenbak vertellen ze. De vuilniswagen komen we onderweg ook nog tegen, dat is altijd indrukwekkend.

Als we aangekomen zijn bij vijver voeren we de eenden. Er worden kleine stukjes brood gescheurd. De kinderen gooien het brood naar de eenden. De eenden komen op ons af, zoveel eenden is ook wel spannend. Sommige eenden durven niet zo goed onze kant op te komen, maar dat geeft niet gelukkig kunnen de kinderen al ver gooien, zodat geen eend wordt vergeten.

Door gezellig samen te wandelen leren de kinderen vol verwondering de wereld ontdekken.

Dit vind je misschien ook interessant!

Beautysalon bij BSO Kierewam

18 juni 2024
Bij BSO Kierewam hebben we iedere week weer een nieuwe activiteit. Deze week staat in het teken van nagels lakken, make-up, haren en maskertjes. Ook...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet