Een nieuw thema bij peuteropvang Kiddo’s

Een nieuw thema bij peuteropvang Kiddo’s

17 april 2023

De peuters van Kiddo’s zijn gestart met een nieuw thema, namelijk ‘ik en mijn familie’. De eerste weken van het thema hebben wij het over ‘wie ben ik’. Tijdens het kringmoment kunnen de peuters zichzelf bekijken in de grote spiegel.

Wat zie je allemaal als je in de spiegel kijkt? Daarna kan er ook een mooie spiegel versierd worden. De spiegel wordt ingekleurd en beplakt met verschillende diamantjes. De peuters vullen zelf een paspoort in. In de spiegel wordt er goed gekeken naar de kleur van onze ogen. Er wordt een handafdruk gemaakt en de peuters mogen een kus geven op het formulier. Ook spelen wij het spel ‘tik, tik, wie ben ik?’ Wij maken van de peuters op een groot vel een omtrek van het lichaam. Daarna kan deze nog verder ingekleurd worden en worden er ogen, mond en haren getekend.

Onze handpop Tommie heeft zijn zusje Mo meegenomen om bij ons te spelen! De peuters hebben zelf allemaal een foto van hun gezin en hun huis meegenomen. Deze hebben wij in het lokaal opgehangen. Tijdens het kringmoment vertellen de peuters over hun gezin en huis door middel van de meegenomen foto’s. Pasen laten wij ook niet onopgemerkt aan ons voorbij gaan. Buiten hebben wij een Paas-speurtocht gedaan. Samen opzoek naar alle verschillende paaseieren om uiteindelijk het grote gouden paasei met wat lekkers voor de peuters te vinden!

Dit vind je misschien ook interessant!

Modderweek

Op meerdere locaties van Koppel-Swoe is er weer gehoor gegeven aan de jaarlijkse modderdag. En zo ook op Kierewam! De kinderen kunnen heerlijk kliederen, spelen,...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet