Overzicht Vaassen

’t Heggeholletje en “Hartje Winter”

Bij ’t Heggeholletje zijn de peuters veel buiten, bijvoorbeeld in de moestuin. Ook in de winter is er buiten genoeg te beleven. Wetenschappelijk onderzoek onderstreept de waarde van buitenspelen voor de motoriek, concentratie, sociale ontwikkeling en gezondheid van kinderen.

En buiten bewegen en ontdekken is superleuk! Ook in de koudste periode van het jaar. Frisse buitenlucht en daglicht bevorderen de aanmaak van vitamine D en dit is goed voor de spieren en het immuunsysteem.

Wij doen in januari mee met “Hartje Winter”, een landelijk buitenspeelprogramma van IVN Natuureducatie met gevarieerde winterse activiteiten. In “Hartje Winter” komen buitenspelen en natuureducatie samen. En wat was het leuk toen het ging vriezen en er wat sneeuw viel!

Sinterklaas bij ’t Heggeholletje!

Wat was het weer leuk dat de Pieten bij ’t Heggeholletje op bezoek kwamen. De kinderen lieten zien waar ze allemaal mee spelen maar ook dat ze al cadeautjes in kunnen pakken en in de schoorsteen kunnen gooien. 

Buiten werd er geschilderd, niet met een kwast maar met een wortel! Gelukkig waren er nog genoeg wortels voor Ozosnel. Helaas moesten er zieke bomen gekapt worden die in onze tuin staan. Het was wel heel interessant voor de kinderen om te zien! En ook om de overgebleven boomstronken te bekijken en erop te klimmen.

Vacature pedagogisch medewerkers (2-24 uur)

Krijg jij energie van het werken met kinderen? Ben jij in staat zijn om een gezellige huiselijke sfeer te creëren? Heb jij affiniteit met kinderen tussen de 0-12 jaar? Voor onze kinderdagopvang (0-4 jaar), peuteropvang (2-4 jaar), VSO en (Vakantie) BSO (4-12 jaar) zijn wij op zoek naar nieuwe medewerkers. 

Wij zijn Koppel-Swoe, een organisatie in de gemeente Epe die staat voor opgroeien, welzijn en verbinden. We maken meedoen mogelijk en gaan daarbij uit van de eigen kracht en talenten van mensen.

Uitgaan van het kind

Binnen onze kinderopvang gaan wij uit van het kind. Wij kijken naar kinderen en hun behoeften en spelen hier op in. Onder andere door de inzet van de drie pedagogen (de andere kinderen, de volwassenen en de ruimte en materialen) stimuleren wij kinderen in hun ontwikkeling. Buiten spelen staat bij ons hoog in het vaandel: buiten zijn is goed voor kinderen, ze ontdekken, zijn in beweging en kunnen zich optimaal ontwikkelen. Een huiselijke sfeer is bij ons belangrijk: gezelligheid, aandacht, doen waar je zin in hebt.

Onze pedagogisch medewerkers zijn heel belangrijk. Zij vangen de kinderen met liefde en aandacht op en zorgen dat elke dag weer een topdag voor de kinderen is! We zorgen dan ook goed voor hen; regelmatig staat er een scholing of cursus op het programma, we hebben een pedagogisch coach die medewerkers ondersteuning biedt waar nodig en we denken mee met hen als ze bijvoorbeeld een dag vrij willen. Ouders kiezen voor Koppel-Swoe vanwege onze liefde voor het kind, vanwege onze kindgerichte benadering en vanwege onze flexibiliteit.

Al met al zorgt dit voor tevreden kinderen, ouders en pedagogisch medewerkers en daar zijn wij trots op!

Solliciteren?

Wil jij hier bij horen en samen met ons trots zijn op alles wat we doen? Vul dan hieronder het sollicitatieformulier in. Wil je eerst nog wat vragen of een keer komen kijken? Dat kan ook! Stuur gerust een mailtje naar Hester Rook via h.rook@koppelswoe.nl, bel of stuur een app naar 06-20 21 92 00.

Pssst…

Wist je dat je met heel veel verschillende opleidingen in de kinderopvang kan werken? Wil je weten of je het juiste diploma hebt? Of ben je nog bezig met een MBO/HBO en heb je inmiddels 50% van je studiepunten behaald. Dan zou het zomaar kunnen dat jij ook al aan de slag kunt in de kinderopvang. Leuke bijbaan toch? Benieuwd naar welke diploma’s passend zijn? Kijk dan op deze website: www.kinderopvang-werkt.nl/diplomacheck-kinderopvang. Daar kan je heel eenvoudig checken of je met jouw opleiding of diploma bij ons aan het werk kan!

 

Sollicitatieformulier kinderopvang

Stap 1 van 6

  • Persoonlijke gegevens

’t Heggeholletje en de vier seizoenen

Bij ’t Heggeholletje lezen we het boek: ‘Lente, Zomer, Herfst, Winter’. Een verhaal over de boom in de verschillende seizoenen.

Buiten voelen en bekijken de peuters verschillende bomen. Voelt de stam glad of ruw? Welke kleuren hebben de blaadjes? Ook wordt er van alles gezocht. Met bladeren, takken, gras en bloemen maken we de mooiste bomen op de Tuff Tray.

 

Buiten spelen bij ’t Heggeholletje

Na een lange zomervakantie zijn de peuters bij ’t Heggeholletje weer volop aan het spelen in de verschillende binnen- en buitenspeelhoeken. De eerste weken na de vakantie besteden we extra aandacht aan de routines op de speelzaal.

In de moestuin was ook van alles te ontdekken: de courgettes en tomaten konden geoogst worden Er bloeien verschillende soorten bloemen en er werd zelfs een kikker gevonden. Ook ontdekten de peuters een egel in het egelhuisje! En wat was het sommige dagen nog warm. Spelen met water zorgde voor de nodige verkoeling, net als het ijsje dat de kinderen van de Wijkvereniging kregen. Ook werden er gezonde smoothies gemaakt die we buiten gingen proeven.

We lazen een boekje over de zonnebloem. Buiten werden de bloemen nageschilderd. Wat een mooie kunstwerken!

Peuteropvang ’t Heggeholletje benoemt tot ‘groene kinderopvang’

Peuterspeelzaal en peuteropvang ’t Heggeholletje van Koppel-Swoe heeft het kwaliteitsmerk ‘groene kinderopvang’ van Stichting Groen Cement ontvangen. De stichting zet zich in voor de verbinding van kinderen en natuur binnen de kinderopvang. Natuurbeleving en buiten spelen zijn belangrijk voor een gezonde ontwikkeling van kinderen. Met het kwaliteitsmerk is de keuze voor natuur en natuurbeleving van de peuteropvanglocatie in Vaassen nog meer zichtbaar.

Genieten van de buitenruimte
Janneke Hagenaar, directielid van Groen Cement, heeft de locatie bezocht en beoordeeld. In haar eindrapport schreef ze o.a. “Als je naar de opvang loopt, word je door vrolijke vogelgeluiden verwelkomd. Bomen, gras, ruimte en … een eekhoorn. En de buitenruimte is zó groot! Kinderen en pedagogisch medewerkers genieten hier volop van. Spel bij het huisje, helpen in de moestuin. We hadden het over hoe het naar buiten gaan hun kijk op ontwikkeling had veranderd. Kansen zien en benutten voor spel, taal, motoriek. Steeds beter aanvoelen wat vrijheid en ruimte voor kinderen betekent en wanneer je zelf weer wat toevoegt. De liefde voor het vak was voelbaar!”

Saskia Slijkhuis, pedagogisch medewerker van ’t Heggeholletje reageert blij op het nieuws dat ’t Heggeholletje het keurmerk krijgt. “Het voelt erg goed om de bevestiging te krijgen voor wat we al zo lang aan het opbouwen zijn en wat onze passie heeft.”

‘Dag van de groene kinderopvang’
Het kwaliteitskenmerk kwam precies op tijd om deel te kunnen nemen aan de jaarlijks terugkomende ‘Dag van de groene kinderopvang’.  Het thema van dit jaar was ‘Wij eten van de aarde’. De kinderen mochten zelf zaadjes in de aarde stoppen, in de moestuin werken en proeven wat er al geoogst kon worden vanuit de moestuin. De verwondering was te zien op de gezichtjes. Er werd fruitwater gemaakt, een grote kan water met munt, citroenschijfjes en komkommer erin. De kinderen mochten zelf fruit voor het snackmoment snijden en natuurlijk opsmikkelen. Wat een feestje!

‘Wij gaan naar buiten’

De afgelopen weken was het thema op de peuterspeelzaal ‘Wij gaan naar buiten’. Een thema wat natuurlijk perfect past bij Groene Kinderopvang. Wat hadden we geluk met het mooie weer. Er werd veel met water, zand en modder gespeeld.

We besteedden extra aandacht aan de zintuigen. We roken aan en keken naar bloemen, luisterden buiten naar geluiden, voelden verschillende ondergronden op het blotevoeten pad en proefden aardbeien en kruiden uit de moestuin.

We lazen bijpassende boeken voor zoals; ‘Rupsje Nooitgenoeg in de tuin’, ‘De krekel die niet tsjirpen kon’ en ‘Nachtgeluiden’.

Ook werd er een mooi doorkijk schilderij gemaakt van de gevonden bloemen uit de tuin. Het werd een echt kunstwerk!

“Dag van de groene kinderopvang” bij peuteropvang ’t Heggeholletje

Dinsdag 16 mei 2023 was het weer de “Dag van de Groene Kinderopvang” bij peuteropvang ’t Heggeholletje. Een initiatief van Groen Cement. Bij ’t Heggeholletje is elke dag “groen”! 

Het thema van dit jaar is ‘Wij eten van de aarde’. Een mooi thema om kinderen bewust te laten worden wat er allemaal groeit in en op de aarde en om hier zuinig mee om te gaan. We werken in de moestuin, zaaien, poten én proeven!

Kriebelbeestjes en moestuinieren bij ‘t Heggeholletje

Tijdens het helpen in de moestuin vonden de peuters van ’t Heggeholletje meerdere wormen. De één bekeek het van een afstandje, de ander hield de worm op de hand. Ze werden in ieder geval aandachtig bekeken!

De afgelopen weken zijn we ook buiten begonnen met zaaien en poten. En wat is er nou leuker dan zelf gezaaide tuinkers te kunnen proeven bij de paaslunch! Voor de paasdagen kregen de kinderen hun zelfgemaakte paasbakje met wat lekker mee naar huis.

Voorjaar bij ‘t Heggeholletje

Het is voorjaar! We genieten bij ’t Heggeholletje van de zonnestralen en voorjaarsbloemen maar ook van het lekker buiten kunnen spelen. Alhoewel, maart roert ook zijn staart maar daardoor laten we ons niet tegenhouden.

We zijn begonnen met het thema ‘Wij gaan naar de boerderij’. Dit thema past natuurlijk goed bij de lente; alles begint te groeien en bloeien en er worden dieren geboren.

Het boek ‘Dottie’s eieren’ stond eerst centraal en werd door de peuters nagespeeld. Ook zijn de kinderen alweer druk geweest met zaaien. Elke dag wordt er hoopvol gekeken of er al plantjes zichtbaar zijn!

© 2024 Media Magneet