Overzicht Vaassen

Vacature pedagogisch medewerkers (2-24 uur)

Krijg jij energie van het werken met kinderen? Ben jij in staat zijn om een gezellige huiselijke sfeer te creëren? Heb jij affiniteit met kinderen tussen de 0-12 jaar? Voor onze kinderdagopvang (0-4 jaar), peuteropvang (2-4 jaar), VSO en (Vakantie) BSO zijn wij op zoek naar nieuwe medewerkers. 

Wij zijn Koppel-Swoe, een organisatie in de gemeente Epe die staat voor opgroeien, welzijn en verbinden. We maken meedoen mogelijk en gaan daarbij uit van de eigen kracht en talenten van mensen.

Uitgaan van het kind

Binnen onze kinderopvang gaan wij uit van het kind. Wij kijken naar kinderen en hun behoeften en spelen hier op in. Onder andere door de inzet van de drie pedagogen (de andere kinderen, de volwassenen en de ruimte en materialen) stimuleren wij kinderen in hun ontwikkeling. Buiten spelen staat bij ons hoog in het vaandel: buiten zijn is goed voor kinderen, ze ontdekken, zijn in beweging en kunnen zich optimaal ontwikkelen. Een huiselijke sfeer is bij ons belangrijk: gezelligheid, aandacht, doen waar je zin in hebt.

Onze pedagogisch medewerkers zijn heel belangrijk. Zij vangen de kinderen met liefde en aandacht op en zorgen dat elke dag weer een topdag voor de kinderen is! We zorgen dan ook goed voor hen; regelmatig staat er een scholing of cursus op het programma, we hebben een pedagogisch coach die medewerkers ondersteuning biedt waar nodig en we denken mee met hen als ze bijvoorbeeld een dag vrij willen. Ouders kiezen voor Koppel-Swoe vanwege onze liefde voor het kind, vanwege onze kindgerichte benadering en vanwege onze flexibiliteit.

Al met al zorgt dit voor tevreden kinderen, ouders en pedagogisch medewerkers en daar zijn wij trots op!

Solliciteren?

Wil jij hier bij horen en samen met ons trots zijn op alles wat we doen? Vul dan hieronder het sollicitatieformulier in. Wil je eerst nog wat vragen of een keer komen kijken? Dat kan ook! Stuur gerust een mailtje naar Hester Rook via h.rook@koppelswoe.nl, bel of stuur een app naar 06-20 21 92 00.

Pssst…

Wist je dat je met heel veel verschillende opleidingen in de kinderopvang kan werken? Wil je weten of je het juiste diploma hebt? Of ben je nog bezig met een MBO/HBO en heb je inmiddels 50% van je studiepunten behaald. Dan zou het zomaar kunnen dat jij ook al aan de slag kunt in de kinderopvang. Leuke bijbaan toch? Benieuwd naar welke diploma’s passend zijn? Kijk dan op deze website: www.kinderopvang-werkt.nl/diplomacheck-kinderopvang. Daar kan je heel eenvoudig checken of je met jouw opleiding of diploma bij ons aan het werk kan!

 

Sollicitatieformulier kinderopvang

Stap 1 van 6

 • Persoonlijke gegevens

’t Heggeholletje en de vier seizoenen

Bij ’t Heggeholletje lezen we het boek: ‘Lente, Zomer, Herfst, Winter’. Een verhaal over de boom in de verschillende seizoenen.

Buiten voelen en bekijken de peuters verschillende bomen. Voelt de stam glad of ruw? Welke kleuren hebben de blaadjes? Ook wordt er van alles gezocht. Met bladeren, takken, gras en bloemen maken we de mooiste bomen op de Tuff Tray.

 

Buiten spelen bij ’t Heggeholletje

Na een lange zomervakantie zijn de peuters bij ’t Heggeholletje weer volop aan het spelen in de verschillende binnen- en buitenspeelhoeken. De eerste weken na de vakantie besteden we extra aandacht aan de routines op de speelzaal.

In de moestuin was ook van alles te ontdekken: de courgettes en tomaten konden geoogst worden Er bloeien verschillende soorten bloemen en er werd zelfs een kikker gevonden. Ook ontdekten de peuters een egel in het egelhuisje! En wat was het sommige dagen nog warm. Spelen met water zorgde voor de nodige verkoeling, net als het ijsje dat de kinderen van de Wijkvereniging kregen. Ook werden er gezonde smoothies gemaakt die we buiten gingen proeven.

We lazen een boekje over de zonnebloem. Buiten werden de bloemen nageschilderd. Wat een mooie kunstwerken!

Peuteropvang ’t Heggeholletje benoemt tot ‘groene kinderopvang’

Peuterspeelzaal en peuteropvang ’t Heggeholletje van Koppel-Swoe heeft het kwaliteitsmerk ‘groene kinderopvang’ van Stichting Groen Cement ontvangen. De stichting zet zich in voor de verbinding van kinderen en natuur binnen de kinderopvang. Natuurbeleving en buiten spelen zijn belangrijk voor een gezonde ontwikkeling van kinderen. Met het kwaliteitsmerk is de keuze voor natuur en natuurbeleving van de peuteropvanglocatie in Vaassen nog meer zichtbaar.

Genieten van de buitenruimte
Janneke Hagenaar, directielid van Groen Cement, heeft de locatie bezocht en beoordeeld. In haar eindrapport schreef ze o.a. “Als je naar de opvang loopt, word je door vrolijke vogelgeluiden verwelkomd. Bomen, gras, ruimte en … een eekhoorn. En de buitenruimte is zó groot! Kinderen en pedagogisch medewerkers genieten hier volop van. Spel bij het huisje, helpen in de moestuin. We hadden het over hoe het naar buiten gaan hun kijk op ontwikkeling had veranderd. Kansen zien en benutten voor spel, taal, motoriek. Steeds beter aanvoelen wat vrijheid en ruimte voor kinderen betekent en wanneer je zelf weer wat toevoegt. De liefde voor het vak was voelbaar!”

Saskia Slijkhuis, pedagogisch medewerker van ’t Heggeholletje reageert blij op het nieuws dat ’t Heggeholletje het keurmerk krijgt. “Het voelt erg goed om de bevestiging te krijgen voor wat we al zo lang aan het opbouwen zijn en wat onze passie heeft.”

‘Dag van de groene kinderopvang’
Het kwaliteitskenmerk kwam precies op tijd om deel te kunnen nemen aan de jaarlijks terugkomende ‘Dag van de groene kinderopvang’.  Het thema van dit jaar was ‘Wij eten van de aarde’. De kinderen mochten zelf zaadjes in de aarde stoppen, in de moestuin werken en proeven wat er al geoogst kon worden vanuit de moestuin. De verwondering was te zien op de gezichtjes. Er werd fruitwater gemaakt, een grote kan water met munt, citroenschijfjes en komkommer erin. De kinderen mochten zelf fruit voor het snackmoment snijden en natuurlijk opsmikkelen. Wat een feestje!

‘Wij gaan naar buiten’

De afgelopen weken was het thema op de peuterspeelzaal ‘Wij gaan naar buiten’. Een thema wat natuurlijk perfect past bij Groene Kinderopvang. Wat hadden we geluk met het mooie weer. Er werd veel met water, zand en modder gespeeld.

We besteedden extra aandacht aan de zintuigen. We roken aan en keken naar bloemen, luisterden buiten naar geluiden, voelden verschillende ondergronden op het blotevoeten pad en proefden aardbeien en kruiden uit de moestuin.

We lazen bijpassende boeken voor zoals; ‘Rupsje Nooitgenoeg in de tuin’, ‘De krekel die niet tsjirpen kon’ en ‘Nachtgeluiden’.

Ook werd er een mooi doorkijk schilderij gemaakt van de gevonden bloemen uit de tuin. Het werd een echt kunstwerk!

Vacature: medewerkers BSO

I.v.m. uitbreiding van het aantal kinderen zijn wij voor onze BSO locaties, op zoek naar medewerkers BSO (2-20 uur per week), die energie krijgen van het werken met kinderen en in staat zijn om een gezellige huiselijke sfeer te creëren. Wil je liever meer werken? Dat kan. Op dit moment hebben we verschillende vacatures openstaan. Een combinatie van functies is mogelijk.

Wat doe je op de BSO?

Op de BSO start je ’s middags. Je komt aan op de BSO, doet het licht aan en maakt alvast wat te eten en drinken klaar voor de kinderen. Je haalt de kinderen op van de scholen  en samen starten jullie gezellig de middag op met wat kletsen, eten en drinken aan de groepstafel.

Onze visie is dat BSO vrije tijd voor kinderen is. Spelen, ontdekken en genieten: voor ieder wat wils! Kinderen kiezen daarom zelf wat ze willen doen na schooltijd. Een spelletje aan de groepstafel, knutselen, een boekje lezen of lekker buitenspelen. Onze BSO’s beschikken allemaal over een fijne buitenruimte waar kinderen genoeg ruimte hebben om te spelen. Daarnaast bied jij, samen met de andere pedagogisch medewerkers, dagelijks een groepsactiviteit aan waarvoor ze ook kunnen kiezen. Dat kan een potje voetballen, een knutselactiviteit of een waterfestijn in de zomer zijn. Jij weet waar hun interesses liggen, wat past bij de leeftijd van de kinderen en sluit hierop aan.

Als kinderen aan het eind van de middag worden opgehaald, bespreek jij met de ouders/verzorgers hoe het die middag is gegaan. Je neemt afscheid van het kind en de ouder, wenst hen samen nog een fijne avond en als iedereen opgehaald is, ruim jij de groep op en sluit je je werkdag af. Op naar de volgende BSO middag!

Wij zoeken medewerkers BSO, die:

 • bezig zijn met een opleiding of in het bezit zijn van een diploma, dat voldoet aan de eisen om te werken in de kinderopvang. Wil je weten welke opleidingen dat zijn, check dan je diploma op www.kinderopvang-werkt.nl/diplomacheck-kinderopvang;
 • initiatiefrijk en creatief zijn. Die het leuk vinden om nieuwe activiteiten te verzinnen die aansluiten bij de behoefte van kinderen.;
 • energie krijgen van het werken met kinderen en hen elke middag met een glimlach ontvangen en vermaken;
 • open en vriendelijk communiceren met ouders/verzorgers. Als medewerker BSO ben jij het eerste aanspreekpunt van onze kinderopvang.

Wij bieden:

 • Een zelfstandige en afwisselende functie voor 2-20 uur per week in een organisatie die volop in beweging is. Wil je liever meer werken? Dat kan. Op dit moment hebben we verschillende vacatures openstaan. Een combinatie van functies is mogelijk;
 • Salariëring conform CAO Kinderopvang;
 • De aanstelling is voor een periode van 1 jaar, bij gebleken geschiktheid wordt het dienstverband verlengd. Een vaste aanstelling behoort tot de mogelijkheden;
 • Als medewerker word je onderdeel van Koppel-Swoe: de organisatie voor Welzijn en Kinderopvang in de gemeente Epe. We houden ons bezig met opvoeden, opgroeien, welzijn en verbinden. We maken meedoen, van jong tot oud, mogelijk en gaan daarbij uit van de eigen kracht en talenten van mensen. Koppel-Swoe is present in de wijken en buurten, werkt samen met vele partners en richt zich op preventie.

Interesse in deze functie?

Dan willen we je vragen ons online sollicitatieformulier in te vullen en je CV te uploaden. Wil je tussentijds stoppen en de al ingevulde gegevens bewaren? Klik dan onderaan op ‘sla op en ga later door’ en lees hoe je je formulier tijdelijk bewaard.

Na het verzenden ontvang je een automatisch een kopie van je ingevulde formulier in je mailbox. Niet ontvangen? Check dan eerst even je spam. Helaas belandt het formulier daar soms. Ook niet in je spam? Neem dan even contact op Hester, leidinggevende van de kinderopvang via 06-20 21 92 00. Kan zij checken of je formulier bij haar is binnengekomen. Heb je andere vragen? Die kun je ook aan haar stellen.

 

Sollicitatieformulier medewerker BSO

 • Persoonlijke gegevens

 • Curriculum Vitae

  Upload hier je CV. De bestandsgrootte mag maximaal 5 MB zijn. Bestandtype .JPG of PDF.
 • Toegestane bestandstypen: jpg, pdf, Max. bestandsgrootte: 2 MB.
 • Overige vragen/opmerkingen

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

“Dag van de groene kinderopvang” bij peuteropvang ’t Heggeholletje

Dinsdag 16 mei 2023 was het weer de “Dag van de Groene Kinderopvang” bij peuteropvang ’t Heggeholletje. Een initiatief van Groen Cement. Bij ’t Heggeholletje is elke dag “groen”! 

Het thema van dit jaar is ‘Wij eten van de aarde’. Een mooi thema om kinderen bewust te laten worden wat er allemaal groeit in en op de aarde en om hier zuinig mee om te gaan. We werken in de moestuin, zaaien, poten én proeven!

Kriebelbeestjes en moestuinieren bij ‘t Heggeholletje

Tijdens het helpen in de moestuin vonden de peuters van ’t Heggeholletje meerdere wormen. De één bekeek het van een afstandje, de ander hield de worm op de hand. Ze werden in ieder geval aandachtig bekeken!

De afgelopen weken zijn we ook buiten begonnen met zaaien en poten. En wat is er nou leuker dan zelf gezaaide tuinkers te kunnen proeven bij de paaslunch! Voor de paasdagen kregen de kinderen hun zelfgemaakte paasbakje met wat lekker mee naar huis.

Voorjaar bij ‘t Heggeholletje

Het is voorjaar! We genieten bij ’t Heggeholletje van de zonnestralen en voorjaarsbloemen maar ook van het lekker buiten kunnen spelen. Alhoewel, maart roert ook zijn staart maar daardoor laten we ons niet tegenhouden.

We zijn begonnen met het thema ‘Wij gaan naar de boerderij’. Dit thema past natuurlijk goed bij de lente; alles begint te groeien en bloeien en er worden dieren geboren.

Het boek ‘Dottie’s eieren’ stond eerst centraal en werd door de peuters nagespeeld. Ook zijn de kinderen alweer druk geweest met zaaien. Elke dag wordt er hoopvol gekeken of er al plantjes zichtbaar zijn!

Thema ‘Ik ga naar de dokter’ bij peuteropvang ’t Heggeholletje

Op ’t Heggeholletje zijn we deze weken bezig met het thema ‘Ik ga naar de dokter’. De knuffels en poppen worden onderzocht door de dokter en krijgen een pleister, verband of een prikje.

Op de lichttafel kunnen de peuters medicijnpotjes vullen met ‘pilletjes’ (gekleurde rijst). Hier zijn ze heel druk mee! Spelen met gekleurde rijst is een zintuiglijke activiteit die de beleving stimuleert met kijken, voelen, horen en fantasievol spelen.

We lezen het boek ‘Karel in het ziekenhuis’ en spelen het na. De woordkaarten hebben te maken met gezondheid en ziekte, maar ook bijvoorbeeld de lichaamsdelen en emoties komen aan bod.

© 2023 Media Magneet