Overzicht Emst

Sinterklaassfeer bij ’t Muizenholletje

Bij ’t Muizenholletje hebben we, samen met een aantal enthousiaste ouders, alles in de Sinterklaassfeer gebracht. In het lokaal hangen slingers en er zijn mooie raamschilderingen gemaakt. Ook staat er een schoorsteen en hebben we een grote pakjesboot op de groep.

Wat staat het allemaal gezellig en wat waren de kinderen blij verrast!

De speelhoeken zijn ook weer aangevuld met nieuwe materialen helemaal passend bij het thema Sinterklaas. Zo liggen er allemaal nieuwe leesboekjes in de leeshoek, sinterklaaspuzzels in de puzzelkast. Er staat een Sint en Pieten-poppenhuis en in de huishoek kunnen de kinderen Sint of Piet naspelen. We gaan er samen met de peuters weer een gezellige tijd van maken.

 

Kunstenaars bij ’t Muizenholletje

Bij ’t Muizenholletje zijn we druk met thema ‘ik ben een kunstenaar.’ De peuters maken dagelijks mooie kunstwerken waarin ze helemaal hun eigen creativiteit en fantasie kwijt kunnen.

We werken ook rondom het prentenboek Blauwtje en Geeltje, dat zijn vriendjes. Ze spelen zo veel samen dat ze op een dag versmelten en samen groen worden. We proberen dit ook samen met de kinderen, door 1 hand geel te maken en de andere blauw, daarna mogen de handjes knuffelen. He wat gebeurt er nou?? Er ontstaat een andere kleur, de handjes zijn nu groen!
De kinderen ervaren zo spelenderwijs wat er gebeurd als er bepaalde kleuren met elkaar gemengd worden.

Onze mooie huishoek

Bij peuterspeelzaal ’t Muizenholletje zijn we samen met de peuters druk geweest met het herinrichten van de speelhoeken. De huishoek is nu opgesplitst in meerdere ruimtes. Er is een poppenhoek, keuken en een wasruimte.

In deze ruimte mag er worden gespeeld met echte materialen. Echte materialen verwijzen naar de wereld van de volwassenen die zij graag willen imiteren. Hierdoor wordt hun ontwikkeling extra gestimuleerd. Ook is de bouwhoek veranderd, deze is aangevuld met kosteloos materiaal zoals: schuursponsjes, boomschijfjes, houtjes, wc-rollen en bekertjes. De kinderen kunnen met deze materialen experimenteren en naar eigen fantasie iets maken. Zo werd er met schuursponsjes en houtjes al een dierentuin gemaakt en een ander kindje maakte een mooie weg voor de auto’s!  

Wandelende takken bij ’t Heggeholletje

Er was een verrassing voor de peuters van ’t Heggeholletje na de zomervakantie; wandelende takken! Ze kunnen zich goed verstoppen, dus de kinderen moesten goed zoeken. En het is ook best grappig als een ‘tak’ ineens blijkt te kunnen lopen.

Ook was er weer veel te ontdekken in de verschillende hoeken in onze binnen- en buitenruimte. Er klonk ineens geblaf. Waar kwam dat vandaan? Al snel vonden de kinderen het nieuwe speelgoedhondje in de huishoek. Het hondje wordt geknuffeld, verzorgd en uitgelaten.

Het zorgen voor dieren (of planten) leert kinderen omgaan met verantwoordelijkheid. En het is natuurlijk hartstikke leuk!

Pedagogisch medewerkers voor onze kinderopvang gezocht

Zorg jij ervoor dat ‘onze’ kinderen liefdevol en met aandacht worden opgevangen? Bedenk jij uitdagende activiteiten die de ontwikkeling van kinderen optimaal stimuleren? Houd je ook van zandkastelen bouwen, lekker zingen en dansen met de peuters of knuffelen met een baby? Zoek jij een baan in de kinderopvang tussen 2-36 uur? Dan zoeken wij jou!

Onze kinderopvang

Wij zijn onderdeel van Koppel-Swoe, een organisatie in de gemeente Epe die staat voor opgroeien, welzijn en verbinden. We maken meedoen mogelijk en gaan daarbij uit van de eigen kracht en talenten van mensen. Binnen onze kinderopvang gaan wij uit van het kind. Wij kijken naar kinderen en hun behoeften en spelen hier op in. Onder andere door de inzet van de drie pedagogen (de andere kinderen, de volwassenen en de ruimte en materialen) stimuleren wij kinderen in hun ontwikkeling. We kijken daarbij vooral naar het proces. Welke ontwikkeling maakt het kind door, ontdekt het nieuwe dingen, verwondert het zich? Niet het eindresultaat is het belangrijkste, maar het proces naar dit resultaat toe. Onze medewerkers worden hier continue in geschoold en gecoacht.

Onze pedagogisch medewerkers zijn heel belangrijk. Zij vangen de kinderen met liefde en aandacht op en zorgen dat elke dag weer een topdag voor de kinderen is! We zorgen dan ook goed voor hen. Regelmatig staat er een scholing of cursus op het programma. We hebben een pedagogisch coach die medewerkers ondersteuning biedt waar nodig en we denken mee met hen als ze bijvoorbeeld een dag vrij willen.

Ouders kiezen voor Koppel-Swoe vanwege onze liefde voor het kind, vanwege onze kindgerichte benadering en vanwege onze flexibiliteit.

Al met al zorgt dit voor tevreden kinderen, ouders en pedagogisch medewerkers en daar zijn wij trots op!

Solliciteren?

Wil jij hier bij horen en samen met ons trots zijn op alles wat we doen? Vul hieronder het sollicitatieformulier in of stuur je CV en een korte motivatie  t.a.v. Hester Rook en Melle de Vos naar personeelsadministratie@koppelswoe.nl. Wil je eerst nog wat vragen of een keer komen kijken? Dat kan ook! Stuur gerust een mailtje of bel naar 0578-67 67 67 en vraag naar Hester of Melle.

Hieronder stellen we je in ons sollicitatieformulier een aantal vragen en kun jij je cv uploaden (.jpg of .pdf). Wil je tussentijds stoppen en de al ingevulde gegevens bewaren? Klik dan onderaan op ‘sla op en ga later door’ en lees hoe je je formulier tijdelijk bewaard.

Na het verzenden ontvang je automatisch een kopie van je ingevulde formulier in je mailbox. Niet ontvangen? Check dan eerst even je spam. Helaas belandt het formulier daar soms. Ook niet in je spam? Neem dan even contact op met onze personeelsadministratie via 0578-67 67 67 of  personeelsadministratie@koppelswoe.nl.  Kunnen zij checken of je formulier bij hen binnengekomen is.

Sollicitatieformulier kinderopvang

Stap 1 van 6

 • Persoonlijke gegevens

Juf Terry, van ’t Muizenholletje, gaat met pensioen!

Na ruim 30 jaar werken met peuters gaat juf Terry van ’t Muizenholletje met ingang van de zomervakantie met pensioen.

Het is bijna niet voor te stellen, maar na een lange periode vol enthousiasme werken met peuters, gaat juf Terry peuteropvang ’t Muizenholletje verlaten. Zij gaat genieten van een welverdiend pensioen. Veel mensen in Emst kennen Terry van ’t Muizenholletje. Peuters die vroeger op ’t Muizenholletje zaten, komen nu hun eigen kinderen brengen bij ’t Muizenholletje. Juf Terry is een begrip in Emst!

Haar afscheid laten we daarom niet ongemerkt voorbij gaan. Tijdens een feestelijke ochtend vol verrassingen neemt Terry op donderdag 7 juli afscheid van ‘haar’ peuters. Maar om ook andere belangstellenden, zoals collega’s, oud-collega’s en samenwerkingspartners, de kans te geven juf Terry gedag te zeggen, is er op woensdagmiddag 6 juli een afscheidsreceptie in de Hezebrink. Tussen 14.30 uur en 16 uur staat de koffie met wat lekkers klaar. Wil je Terry gedag komen zeggen, geef dit dan zo snel mogelijk door via info@koppelswoe.nl. We hopen je daar te zien!

 

“Goed eten en drinken” bij ’t Muizenholletje!

De laatste weken zijn we bij ’t Muizenholletje bezig geweest met eten en drinken, want dat doen we allemaal iedere dag. Wat eten we als we wakker worden: brood, pap, cracker of iets anders? En in de kring en bij de lunch? Ook hebben we aandacht besteed aan de campagne “Gezond tussend’ooren!”.

De peuters vertelden dat ze thuis op hun broodje o.a. (smeer)kaas, pindakaas, gestampte muisjes, vruchtenhagel en worst eten. Maar ook appel, peren, aardbeien, bananen en komkommer wordt veel gegeten. Om het gezonde fruit een beetje in de belangstelling te brengen, hebben we samen met Amy (buurtsportcoach) leuke fruit/groentehapjes gemaakt! De kinderen vonden het heel leuk om te doen en ook om te proeven en op te eten. Zo zijn we op een speelse manier heel gezond bezig geweest.

In de huishoek zijn pannenkoeken en taarten gebakken maar ook werd er macaroni klaar gemaakt. Bordjes, lepels klaarzetten en samen gezellig eten! Maar waar komt het fruit wat we in de kring eten en het broodje met boter en beleg tussen de middag, vandaan? In Emst toch wel bij de Spar! Ons brood en fruit was op, dus op naar de winkel. Samen een lijstje gemaakt, tas mee en op weg. Bij de Spar pakten de peuters zelf de boodschappen uit de schappen en in de kar. Bij de kassa mochten ze zelf de boodschappen scannen en weer op de band leggen. In de tas, met de pas betalen en terug naar ’t Muizenholletje!

Daar hebben we lekker genoten van het verse fruit in de kring en het broodje bij de lunch!

Vacature pedagogisch medewerkers (van 2 tot 36 uur)

Heb jij affiniteit met kinderen tussen de 0-12 jaar? Vind je met baby’s knuffelen leuk, of houd je meer van het bakken van zandtaartjes met peuters of juist lekker een potje voetbal met tieners? Op de kinderopvang vind je het allemaal. Voor onze kinderdagopvang (0-4 jaar), peuteropvang (2-4 jaar), VSO en (Vakantie) BSO zijn wij op zoek naar nieuwe medewerkers. 

In overleg met ons, bepaal jij zelf het aantal uren dat je werkt. Dat kan van 2 tot 36 uur per week zijn. We bieden doorgroeimogelijkheid naar een vast contract én een vaste plek! Een baan in de kinderopvang is goed te combineren met studie, gezin of (ander) werk.

Heb je het juiste diploma? Of studeer je nog? 

Wist jij dat je met heel veel verschillende opleidingen in de kinderopvang kan werken? Of ben je nog bezig met een MBO/HBO en heb je inmiddels 50% van je studiepunten behaald. Dan zou het zomaar kunnen dat jij ook al aan de slag kunt in de kinderopvang. Leuke bijbaan toch?

Benieuwd naar welke diploma’s passend zijn? Kijk dan op deze website: www.kinderopvang-werkt.nl/diplomacheck-kinderopvang. Daar kan je heel eenvoudig checken of je met jouw opleiding of diploma bij ons aan het werk kan!

Benieuwd of wij een match zijn?

Vul dan onderaan deze pagina het contactformulier in. Dan nemen wij telefonisch contact met je op en ontdekken we snel of we een match zijn. We spreken je graag!

groetjes,

Hester & Melle

managers kinderopvang

 


Sollicitatieformulier pedagogisch medewerker

 • Persoonlijke gegevens

 • Curriculum Vitae

  Upload hier je CV. De bestandsgrootte mag maximaal 5 MB zijn. Bestandtype .JPG of PDF.
 • Toegestane bestandstypen: jpg, pdf, Max. bestandsgrootte: 2 MB.
 • Overige vragen/opmerkingen

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Moederdag bij ’t Muizenholletje!

De peuters van ’t Muizenholletje hebben weer een prachtig Moederdag cadeau gemaakt. Er is een dienblad geverfd. Zelf de kleur uitzoeken en dan lekker met de kwasten aan de gang!

Zo hebben we tegelijkertijd alle kleuren benoemd en gebruikt. Met een verfschort aan zijn ze hier heel mooi mee bezig geweest. Sommige peuters hadden dezelfde kleur als het cadeau! Daarna hebben we een mooie kleur papier uitgezocht en hebben de peuters geholpen met inpakken. Daarna een mooi hart voor mama gekleurd en aan het pakje gehangen. Toen mocht het mee naar huis en gingen ze het goed verstoppen voor mama. Onder het bed, in hun eigen kast of sommigen achter het gordijn.

Ondertussen is Moederdag al gevierd en hopen we dat alle mama’s blij zijn met hun cadeautje want de peuters waren er heel trots op!!

[INGEVULD] Vacature manager kinderopvang

Wij zoeken ter uitbreiding van ons team een manager voor onze kinderopvang. Koppel-Swoe biedt op verschillende locaties in de gemeente Epe kinderdagopvang, peuteropvang en BSO aan. Wij bieden aan kinderen van 0-12 jaar een veilige, vertrouwde en uitdagende omgeving met volop mogelijkheden om binnen en buiten te spelen en te ontwikkelen.

In onze kinderopvang is het nooit saai. Regelmatig zijn er nieuwe uitdagingen, projecten of locaties. Als managers en pedagogisch coach vormen we samen met de pedagogisch medewerkers een hecht team op basis van goed onderling contact, respect en gelijkwaardigheid. Samen zijn we verantwoordelijk voor ‘onze’ kinderen!

Manager kinderopvang (21 uur per week)

Je bent als manager onderdeel van Koppel-Swoe: de organisatie voor welzijn en kinderopvang in de gemeente Epe. Wij houden ons bezig met opvoeden, opgroeien, welzijn en verbinden.

Taken:

Je werkt nauw samen met de andere twee managers kinderopvang en een pedagogisch coach. Je rapporteert aan de directeur bestuurder van Koppel-Swoe. Als manager ben je voor de aan jou toegewezen locaties verantwoordelijk voor:

 • Implementeren van het beleid en mede zorg dragen voor de uitvoering;
 • Signaleren en analyseren van ontwikkelingen en knelpunten in de uitvoering van het werk en hierover overleg voeren met betrokkenen;
 • Leidinggeven op een ondersteunende manier aan medewerkers (gericht op samensturing), waarbij het beste in mensen naar boven komt;
 • Coördineren van de interne en externe bedrijfsvoering, waaronder administratieve taken, overlegvormen, aanspreekpunt zijn voor medewerkers, maar ook voor ouders en derden, zoals gemeente, GGD etc.

Samen met je mede managers van de kinderopvang-tak van onze organisatie ben je verantwoordelijk voor:

 • Overkoepelende zaken als werving & selectie, scholing personeel, stage, vrijwilligers, PR, GGD, beleidszaken en zorgkinderen;
 • Het organiseren van een juiste bezetting in de kinderopvang. Hiervoor zijn er o.a. ‘bereikbaarheidsdiensten’.

Wij zoeken:

Een toegankelijke, vriendelijke, flexibele en proactieve collega, die:

 • Beschikt over een HBO werk- en denkniveau;
 • Pedagogische kennis heeft;
 • Besluitvaardig en oplossingsgericht is en zich verantwoordelijk voelt voor onze kinderen en medewerkers;
 • Kennis en inzicht heeft in organisatorische en groepsdynamische processen;
 • Leidinggevende ervaring heeft;
 • Nauwkeurig en zelfstandig werkt en goed is in het plannen en organiseren van werkzaamheden;
 • Beschikt over goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden voor het onderhouden van interne en externe contacten en bijvoorbeeld voor het opstellen van werkplannen.

Wij bieden:

 • Een zelfstandige en afwisselende functie in een organisatie die maatschappelijk betrokken en volop in beweging is;
 • Een aanstelling voor 21 uur. Je uren kunnen worden uitgebreid met het werken als pedagogisch medewerker in onze kinderdagopvang, peuteropvang en/of BSO;
 • Werktijden in overleg;
 • Salariëring conform CAO Kinderopvang, leidinggevende A;
 • Verschillende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een eindejaarsuitkering en een goede pensioenvoorziening;
 • Een aanstelling voor een periode van één jaar, bij gebleken geschiktheid wordt het dienstverband verlengd.

Solliciteren:

Herken je jezelf in het persoonlijk profiel en ben je enthousiast om bovengenoemde functie te vervullen, dan nodigen we je uit om vóór 23 mei 2022 jouw motivatiebrief inclusief C.V. naar Koppel-Swoe te sturen via personeelsadministratie@koppelswoe.nl  onder vermelding van Vacature Manager KOV. De gesprekken vinden plaats op 31 mei 2022.

Meer informatie:

Meer informatie over de functie en sollicitatieprocedure is op te vragen bij Hester Rook of Melle de Vos, managers kinderopvang, telefonisch bereikbaar via het centrale nummer van Koppel-Swoe: 0578-67 67 67 of via e-mail: info@koppelswoe.nl

Meer informatie over onze organisatie vind je op  www.kinderopvangepe.nl en www.koppelswoe.nl

© 2022 Media Magneet