Overzicht Emst

Peuteropvang ’t Muizenholletje en het mooiste visje van de zee

Bij ‘t Muizenholletje zijn we gestart met het thema “het mooiste visje van de zee’. In de kring word het boek voorgelezen en hebben wij zelf ook schubben opgedaan, deze werden tijdens het voorlezen uitgedeeld, net als bij de regenboog vis in het verhaal.

Hiermee leren we delen. Ook hebben we een zee gemaakt op de groep, een watertafel met visjes en een voelbak waar de kinderen mee kunnen spelen.

Peuters van ’t Muizenholletje doen boodschappen

De peuters van ‘t Muizenholletje hebben de afgelopen periode gewerkt aan thema, “Wij doen boodschappen!”. Op de groep was een supermarkt ingericht om het doen van boodschappen na te kunnen spelen.

Er werden boodschappenlijstjes gemaakt, winkelkarretjes gevuld en bij de kassa alles afgerekend en ingepakt om vervolgens in de auto mee naar huis te nemen. Om het thema echt te laten leven, hebben we ook een uitstapje gemaakt naar de supermarkt om samen echte boodschappen te kopen, net zoals ze dit misschien ook thuis wel is doen!

Peuters brengen bezoek aan De Sprenge

De peuters van ‘t Muizenholletje zijn weer gezellig op bezoek geweest bij basisschool De Sprenge in Emst. Samen wat eten en drinken in de kring en meespelen in de speelhoeken. Wij werden vandaag in de gymzaal van school ontvangen door de paashaas. Wat een verrassing!

Hij had een leuk spelletje bedacht, alle paaseieren uit zijn mandje om en om voor elkaar verstoppen en opzoeken. Iedereen was erg enthousiast! De paashaas was achteraf wel benieuwd of de kinderen hadden geteld/onthouden hoeveel eieren ze hadden gevonden.

Wat was het weer gezellig!

’t Muizenholletje krijgt bezoek!

Bij ‘t Muizenholletje is een medewerker van de apotheek op bezoek geweest om de kinderen dingen te vertellen en laten zien over haar beroep.

Wat kun je eigenlijk allemaal bij de apotheek halen en hoe gaat dat? Ook hebben wij samen een zalfje gemaakt en heeft ze ons geleerd hoe je dat in een tube kunt doen.

Thema ‘ik ben ziek’ bij peuterspeelzaal ’t Muizenholletje

Momenteel zijn er weer veel mensen ziek, uiteraard erg vervelend, maar voor ons een mooi moment om aan dit onderwerp een thema te koppelen.

Dit omdat het mooi aansluit bij de belevingswereld van de kinderen. We praten en spelen met de peuters van ’t Muizenholletje over ziek zijn, naar de dokter gaan en ook het weer beter worden.

Kinderen vinden het leuk om dingen uit de echte wereld na te doen. De speelhoeken worden samen met de kinderen ingericht en steeds verder uitgebreid zodat zij letterlijk het ziek zijn kunnen na spelen. Zo staat er nu op de groep een slaapkamer met bedje, dokters-verkleedkleding en spullen. Misschien volgt er later nog een apotheek.

Winter bij ’t Muizenholletje

Er wordt bij ’t Muizenholletje nog steeds volop gespeeld in het postkantoor maar er wordt nu ook aandacht besteed aan de winter nu het ineens zo koud en winters wordt. Dit doen wij door erover te laten ervaren, erover te praten en door mee te gaan in de spelsituatie van de kinderen.

De postbode moet toch door weer en wind de post rondbrengen! Dan zal hij zich vast extra warm moet aankleden als hij naar buiten gaat, wat zal hij aan doen? (Muts, sjaal, handschoenen, laarzen enz.). De kinderen hebben ook een eigen muts met gekleurde stofjes geknutseld!

Postbode Theo bij ’t Muizenholletje

Postbode Theo kwam met zijn postfiets bij ’t Muizenholletje op visite. We praatten over het bezorgen en ontvangen van post en we keken naar de postfiets.

Voor alle kinderen die aanwezig zijn had hij post en wat lekkers meegenomen. Wat was het leuk en leerzaam om de echte postbode op bezoek te hebben.

’t Muizenholletje verstuurt post

Dit jaar werken wij, bij ’t Muizenholletje, tijdens de sinterklaas- en kerstperiode aan thema “wij versturen post”. Vandaag zat er een brief voor ons van Sinterklaas tussen de post.

Sinterklaas heeft een groot probleem want zijn post-piet is ziek en de piet kan dus niet de tekeningen/kleurplaten en verlanglijstjes van alle kinderen ophalen. Samen bedenken wij verschillende manieren hoe wij Sinterklaas kunnen gaan helpen. Vandaag doen wij onze kleurplaten in een brievenbus en worden verstuurd via de post en zo dus bezorgd bij Sinterklaas!

Tijdens dit thema, ervaren de kinderen hoe het maken, versturen en ontvangen van post in het dagelijks leven gaat en zo worden spelenderwijs ook veel verschillende ontwikkelingsgebieden gestimuleerd!

Onverwacht bezoek bij ’t Muizenholletje!

De peuters van ’t Muizenholletje kregen onverwacht bezoek van 2 pieten. Ze kwamen gezellig met ons meedoen in de kring en hadden ook allemaal cadeautjes voor ons.

Wat een leuke verassing was dat!

Vacature pedagogisch medewerkers (2-24 uur)

Krijg jij energie van het werken met kinderen? Ben jij in staat zijn om een gezellige huiselijke sfeer te creëren? Heb jij affiniteit met kinderen tussen de 0-12 jaar? Voor onze kinderdagopvang (0-4 jaar), peuteropvang (2-4 jaar), VSO en (Vakantie) BSO (4-12 jaar) zijn wij op zoek naar nieuwe medewerkers. 

Wij zijn Koppel-Swoe, een organisatie in de gemeente Epe die staat voor opgroeien, welzijn en verbinden. We maken meedoen mogelijk en gaan daarbij uit van de eigen kracht en talenten van mensen.

Uitgaan van het kind

Binnen onze kinderopvang gaan wij uit van het kind. Wij kijken naar kinderen en hun behoeften en spelen hier op in. Onder andere door de inzet van de drie pedagogen (de andere kinderen, de volwassenen en de ruimte en materialen) stimuleren wij kinderen in hun ontwikkeling. Buiten spelen staat bij ons hoog in het vaandel: buiten zijn is goed voor kinderen, ze ontdekken, zijn in beweging en kunnen zich optimaal ontwikkelen. Een huiselijke sfeer is bij ons belangrijk: gezelligheid, aandacht, doen waar je zin in hebt.

Onze pedagogisch medewerkers zijn heel belangrijk. Zij vangen de kinderen met liefde en aandacht op en zorgen dat elke dag weer een topdag voor de kinderen is! We zorgen dan ook goed voor hen; regelmatig staat er een scholing of cursus op het programma, we hebben een pedagogisch coach die medewerkers ondersteuning biedt waar nodig en we denken mee met hen als ze bijvoorbeeld een dag vrij willen. Ouders kiezen voor Koppel-Swoe vanwege onze liefde voor het kind, vanwege onze kindgerichte benadering en vanwege onze flexibiliteit.

Al met al zorgt dit voor tevreden kinderen, ouders en pedagogisch medewerkers en daar zijn wij trots op!

Solliciteren?

Wil jij hier bij horen en samen met ons trots zijn op alles wat we doen? Vul dan hieronder het sollicitatieformulier in. Wil je eerst nog wat vragen of een keer komen kijken? Dat kan ook! Stuur gerust een mailtje naar Hester Rook via h.rook@koppelswoe.nl, bel of stuur een app naar 06-20 21 92 00.

Pssst…

Wist je dat je met heel veel verschillende opleidingen in de kinderopvang kan werken? Wil je weten of je het juiste diploma hebt? Of ben je nog bezig met een MBO/HBO en heb je inmiddels 50% van je studiepunten behaald. Dan zou het zomaar kunnen dat jij ook al aan de slag kunt in de kinderopvang. Leuke bijbaan toch? Benieuwd naar welke diploma’s passend zijn? Kijk dan op deze website: www.kinderopvang-werkt.nl/diplomacheck-kinderopvang. Daar kan je heel eenvoudig checken of je met jouw opleiding of diploma bij ons aan het werk kan!

 

Sollicitatieformulier kinderopvang

Stap 1 van 6

  • Persoonlijke gegevens

© 2024 Media Magneet