Overzicht Kinderen

Proeverij bij de Bikkels

Op peuteropvang Bikkels zijn we altijd bezig om elk kind zoveel mogelijk te helpen bij zijn of haar ontwikkeling. De taalontwikkeling, emotionele ontwikkeling en de motorische ontwikkeling zijn daar een paar voorbeelden van. Maar de ook het ontwikkelen van de zintuigen hoort hier bij.

Nou klinkt dat allemaal erg zwaar maar dat is het niet hoor. Bij de Bikkels proberen we er altijd een leuke draai aan te geven, zo ook deze keer. We gingen namelijk aan de slag met het zintuig proeven. We hadden allemaal verschillende soorten fruit klaar gemaakt die de kinderen regelmatig bij ons eten zodat het niet te moeilijk moest zijn om het te herkennen, maar dat bleek nog niet zo eenvoudig.

De kinderen mochten één voor één op de stoel komen zitten en wie durfde kreeg een blinddoek voor (dat is al spannend op zich). Dan je mond open en proeven wat je in je mond kreeg. Sommige wisten het gelijk maar anderen hadden toch wel een beetje hulp nodig. Het is namelijk niet eenvoudig om goed te proeven wat het is zonder dat je ogen je helpen.

Dat het een leuke activiteit was bleek wel uit de enthousiaste kreten ‘nog een keer’.

Dansen bij de Banjers

De kinderen van de Banjers houden van dansen, hierdoor ontstaat er met regelmaat een spontane disco.

Eén van de kinderen begint een liedje te zingen en dan zingen we natuurlijk allemaal gezellig mee. Op You Tube zoeken we ondertussen het liedje ook op en dan is het feest helemaal compleet.

Bikkels lezen “Rupsje Nooitgenoeg”

Op dit moment zijn we bij peuteropvang Bikkels aan het werk met het prentenboek “Rupsje Nooitgenoeg”. We hebben het boek al een aantal keer gelezen en we merkten dat de kinderen het verhaal al goed eigen hadden gemaakt. Tijd om eens wat nieuws uit te proberen.

Dit keer gingen we het verhaal vetellen met ons lichaam. Eén van de pedagogisch medewerkers ging met een klein groepje aan de slag, Ze vertelde in grote lijnen het verhaal. Terwijl ze met haar lichaam het verhaal uitbeeldde. Zo deden ze een boom na waar het eitje op een blad lag, natuurlijk maakten ze zich net zo klein als een eitje en ja hoor daar kropen de eerste hongerige rupsen al rond. Daarna gingen ze slapen in hun cocon en toen ze wakker werden, waren ze prachtige vlinders geworden met mooie gekleurde vleugels. Natuurlijk gingen ze met deze mooie vleugels vliegen op een liedje wat mooi bij het verhaal past.

Kinderen BSO Kanjers springen hun energie eruit!

De kinderen van BSO Kanjers zijn nog steeds erg blij met de trampoline, elke dag wordt er nog veel op gesprongen. Uit school vinden de kinderen het heel fijn om buiten te spelen. Samen een hut bouwen, voetballen, een mooie tekening maken met stoepkrijt, een paardenparcours rennen of springen op de trampoline!

Op de trampoline komen de mooiste trucjes voorbij. Er wordt super hoog gesprongen en daardoor willen dan ook de meeste kinderen niet meer van de trampoline af. Er wordt met een wekkertje gewerkt, gaat de wekker dan wordt er gewisseld!

De Buurtkabouters op uitje

Elk jaar hebben de peuters van peuteropvang De Buurtkabouters een uitje. Op woensdag 17 mei was het zover en zijn we met alle peuters op stap geweest. De ouders, broertjes, zusjes en/of opa’s en oma’s mochten gezellig mee. Dit keer gingen we naar het Blotevoetenpad in de dr. Vogeltuinen in ’t Harde.

Het was gelukkig droog en af en toe scheen de zon. Algauw gingen de schoentjes/laarzen uit en liepen de peuters op hun blote voetjes over het gras. Maar er was nog veel meer. Je kunt er een hele route lopen over o.a. grote en kleine stenen, schors, boomstammen, schapenwol en natuurlijk een heel modderig pad waar ze tot de enkels in wegzakten. Sommigen vonden het wel een beetje spannend.

Onderweg zijn we bij een picknickplaats gestopt om te drinken. De oudercommissie had allerlei lekkernijen gebakken en dit ging er goed in bij iedereen. Aan het eind van de ochtend werden alle voetjes gewassen bij de waterpomp. Gelukkig had iedereen handdoeken bij zich. Moe maar voldaan zijn we weer naar huis gegaan. Het was een geslaagd uitje.

Tuinsafari bij BSO Kiddo’s

De kinderen van BSO Kiddo’s gaan op tuinsafari! Er wordt druk gezocht op het schoolplein en in de jungle naar verschillende beestjes. Wie kan er een vlinder, vogel of mier vinden?

Buiten worden er verschillende hinkelbanen gemaakt. De favoriete activiteit van de kinderen is slijm maken. Ook genieten wij van het mooie weer en wordt er veel op ons uitdagende schoolplein gespeeld.

Peuters van ’t Hummelhoekje zijn aan het bewegen!

De peuters van ’t Hummelhoekje zijn gestart met een nieuw thema namelijk: “Bewegen is gezond!”. De eerste week kwam gewichtsconsulent Maureen Schijf op bezoek om samen met de kinderen een gezond tussendoortje te maken en een spelletje te doen. In de kring hebben we allerlei soorten fruit bekeken en geproefd zoals mango, ananas, aardbei, kiwi, appel en peer. En deden we een spelletje over gezond en ongezond eten!

Wat bewegen en stilzitten is, is uitgelegd met behulp van de Logo3000-plaat. Verder hebben we zowel buiten als binnen verschillende parcoursen gedaan. Wat waren de peuters enthousiast en waar nodig hielpen ze elkaar!

Workshop gezonde voeding Sport BSO Kleurrijk

Op 8 mei 2023 hebben wij bij sport-BSO Kleurrijk een workshop gehad over gezonde voeding vanuit het programma JOGG (jongeren op gezond gewicht).

Tijdens de workshop werd er op een interactieve manier duidelijk gemaakt welke voeding gezond is en welke ongezond is. Hoe vaak je datgene per dag/week mag eten en waarom het gezond of ongezond voor je lichaam is. Na de weetjes over voeding zijn ze zelf aan de slag gegaan met gezonde voeding. Zo hebben de kinderen van een blaadje sla een gezonde wrap gemaakt en werden er groentepoppetjes gemaakt.

Op maandag 15 mei 2023 zijn wij met alle kinderen van de maandagmiddag-groep naar MHC Epe geweest. Wij kregen daar van Hans Buers een basistraining hockey. Zo leerde de kinderen eerst hoe je een hockeystick goed vast moest houden en daarna om te gaan dribbelen en schieten met een bal. Er zat veel jong talent in de groep! Volgende week dinsdag is de dinsdagmiddag-groep aan de beurt voor een lesje hockey.

“Dag van de groene kinderopvang” bij peuteropvang ’t Heggeholletje

Dinsdag 16 mei 2023 was het weer de “Dag van de Groene Kinderopvang” bij peuteropvang ’t Heggeholletje. Een initiatief van Groen Cement. Bij ’t Heggeholletje is elke dag “groen”! 

Het thema van dit jaar is ‘Wij eten van de aarde’. Een mooi thema om kinderen bewust te laten worden wat er allemaal groeit in en op de aarde en om hier zuinig mee om te gaan. We werken in de moestuin, zaaien, poten én proeven!

Kindercentrum Kanjers speelt buiten

Bij Kindercentrum Kanjers laten we ons niet tegenhouden door regen! Want ook bij regen valt er buiten genoeg te ontdekken. Dus doen we de jassen en laarzen aan en gaan we naar buiten.

Even de glijbaan droogmaken en we zijn er klaar voor! En het leuke van de regen is? De paraplu’s mogen mee naar buiten! Onder begeleiding van de pedagogisch medewerkers lopen we onder de paraplu over het plein en zo blijven we lekker droog! En worden we toch nat? Dat geeft niks, vies worden mag!

En als het droog is, doen we een ontdekking: de kleuren op de paraplu blijken dezelfde kleuren te hebben als de bouwblokken op het plein! We pakken de blokken en we kijken goed op welke kleur van de paraplu erop lijkt. Zo blijkt een heel gewoon voorwerp als een paraplu voor kinderen veel meer dan alleen een paraplu te zijn!

© 2023 Media Magneet