Overzicht Peuteropvang Buurtkabouters

Insecten en herfstmaterialen bij de Buurtkabouters

Elk jaar organiseert de Oudercommissie een herfstwandeling waar alle kinderen van de Buurtkabouters en BSO Kleurrijk met hun familie aan kunnen deelnemen. De 1e zaterdag van de herfstvakantie was het zover. Het was een tocht met onderweg allerlei opdrachten, die enthousiast werden gemaakt. Aan het eind was er drinken met iets lekkers en een cadeautje. Het was een geslaagde ochtend.

De zandwatertafel ligt nu vol met allerlei herfstmaterialen. Hierin liggen noten, bladeren en takjes. Alles door de peuters zelf gezocht. Er liggen insecten, kabouterfiguurtjes en een interactieve speelpaddenstoel staat ertussen. De peuters laten de noten rollen van de schuine kant, stapelen, maken rijtjes, doen ze door de openingen in de paddenstoel etc. De insecten lopen of kruipen over de rand of in de paddenstoel. De bladeren worden vastgehouden, mee gezwaaid, in stukjes gescheurd. Er is zoveel te ontdekken en te spelen.

Met al deze materialen kun je ook spelen in scheerschuim. Op tafel wordt een flinke hoeveelheid scheerschuim gespoten en de noten en bladeren worden erbij gelegd. Wat kun je hiermee doen? Algauw gaan de peuters heerlijk met de handen het scheerschuim ontdekken en de noten en bladeren er doorheen rollen of inleggen enz. Wat een plezier!

De Buurtkabouters beleven allerlei avonturen

Regelmatig gaan we met een klein groepje peuters van de Buurtkabouters op bezoek bij de Hoge Weerdschool en de W.G. v.d. Hulstschool, die beide bij ons in MFC Kleurrijk zitten. De peuters vinden dit altijd erg leuk. Hier is veel nieuw speelgoed te ontdekken. Ze komen bekende en onbekende kinderen tegen en wennen zo al een beetje aan de groepen en de juffen. Dit maakt de overgang naar de basisschool een stukje makkelijker.

We zijn druk bezig met het kijken en lezen in het boek van de spin die het te druk heeft. In het boek komen allerlei dieren voor en wordt eenzelfde ritueel herhaald. De peuters herkennen al gauw de dieren en sommigen weten ook wat het dier zegt en doet. We hebben een bak toegevoegd om daarin de dieren hun bewegingen te laten maken. Het paard gaat een stukje rijden, het schaap gaat rennen in de wei, de geit klautert op de stenen enz. De peuters zijn samen aan het ontdekken en spelen met de dieren en materialen in de bak en er wordt gelijk door hen van alles over verteld.

Regelmatig gaan we naar het speellokaal. Vrij spel of met diverse gymmaterialen in de weer. Deze keer hebben we met de pittenzakken en gekleurde sjaaltjes allerlei bewegingen gemaakt. Allereerst gingen we voelen aan de pittenzakken, horen welk geluid ze maken en hoe ze ruiken. Wat kunnen we er allemaal mee? Op je hoofd, je schouder, je arm, je hand en zo naar beneden tussen de knieën. Kun je er mee lopen? Ze lijken wel waggelende pinguïns.  Op je voet en dan op 1 been staan, nu zijn ze flamingo’s. Met de sjaaltjes kun je zwaaien en draaien en omhoog en omlaag en zelfs in de lucht gooien. De peuters komen zelf met allerlei ideeën en die doen we met z’n allen. Wat een plezier hebben ze.

Aangepaste huishoek bij de Buurtkabouters

N.a.v. de cursus Startblokken die we momenteel met alle pedagogisch medewerkers volgen, hebben we onze huishoek aangepast. Er is nu een keuken, badkamer en slaapkamer/poppenhoek bij de Buurtkabouters. Iedere hoek daagt uit tot ander rollenspel. In de keuken zijn nu echte borden, kopjes en bestek. Dit is best even wennen. In de kring hebben we de nieuwe spullen laten zien en uitgelegd dat dit allemaal kapot kan gaan als ze te wild er mee omgaan. Maar gelukkig gaan de kinderen er voorzichtig mee om.  De peuters hebben van huis veel verpakkingsmaterialen meegenomen zoals een pak hagelslag, een fles melk of bakje van de boter en ze zijn er maar wat druk mee.

Er wordt ook veel buiten gespeeld. Daar hadden we al een keukenblok. En nu hebben we ook een kookplaat erbij.  Er kan nu buiten echt gekookt worden. De peuters willen graag allemaal tegelijk bij de keuken spelen, dus soms moet je even op je beurt wachten. Er zijn al veel bladeren gevallen en ook wat noten. Deze worden opgezocht en gebruikt om mee te koken. Roeren maar!

We zijn begonnen met het thema Kriebelbeestjes zoeken. Er zijn zoveel kriebelbeestjes buiten te vinden. We hebben al een worm gevonden, een torretje, een naaktslak en op de muur zat een langpoot. Voorzichtig bekijken we de beestjes. Hoe ziet het eruit, welke kleur heeft het, heeft het ook vleugels en hoeveel pootjes tel je? Zo ontdekken we verschillen maar ook overeenkomsten. Soms is er op de groep ook een beestje omdat er een wesp of vlieg naar binnenglipt.

Welkom bij de Buurtkabouters!

Het nieuwe speeljaar is weer begonnen en daarom hadden we bij de Buurtkabouters gelijk in de eerste week ons jaarlijkse Peuterfeest. Alle kinderen met hun familie waren welkom bij de speeltuin in Emst. Daar stond drinken met wat lekkers klaar, je kon een zonneklep knutselen, cake versieren, je laten schminken of een glittertattoo laten zetten en natuurlijk heerlijk spelen op en in alle toestellen. Het was prachtig weer en een hele gezellig middag.

We pakken na de vakantie ons ritme weer op en elke ochtend in de eerste kring laten we een praatplaat of clusterplaat zien, van ons Woordenschatprogramma Logo3000. Bijvoorbeeld de plaat over je jas ophangen aan het haakje aan de kapstok in de gang. Op de plaat staan duidelijke foto’s met het woord erbij, die we bekijken en benoemen. Dan gaan we allemaal mee naar de gang, bekijken we onze eigen kapstok, kijken waar het haakje zit en hangen een jas op. Zo leren de kinderen spelenderwijs (nieuwe) woorden aan door deze gelijk te gebruiken, begrijpen ze meer wat er bedoeld wordt en slaan ze de woorden beter op.

Met dit lekkere weer spelen we veel buiten. Op ons plein zijn een aantal regenputten. Sommige peuters ontdekken dat ze tussen de spijlen door speelgoed, blaadjes of steentjes erin kunnen gooien. Maar dit is natuurlijk niet de bedoeling. Dus als de tuinmannen komen om de putten te legen, gaan we met z’n allen kijken hoe ze dit doen. De put is beveiligd en wordt met speciaal gereedschap open gemaakt, wat al interessant is. En dan blijkt er van alles in te liggen. Een mooie gelegenheid om uit te leggen waarom ze er niets in mogen gooien!

Pedagogisch medewerkers voor onze kinderopvang gezocht

Zorg jij ervoor dat ‘onze’ kinderen liefdevol en met aandacht worden opgevangen? Bedenk jij uitdagende activiteiten die de ontwikkeling van kinderen optimaal stimuleren? Houd je ook van zandkastelen bouwen, lekker zingen en dansen met de peuters of knuffelen met een baby? Zoek jij een baan in de kinderopvang tussen 2-36 uur? Dan zoeken wij jou!

Onze kinderopvang

Wij zijn onderdeel van Koppel-Swoe, een organisatie in de gemeente Epe die staat voor opgroeien, welzijn en verbinden. We maken meedoen mogelijk en gaan daarbij uit van de eigen kracht en talenten van mensen. Binnen onze kinderopvang gaan wij uit van het kind. Wij kijken naar kinderen en hun behoeften en spelen hier op in. Onder andere door de inzet van de drie pedagogen (de andere kinderen, de volwassenen en de ruimte en materialen) stimuleren wij kinderen in hun ontwikkeling. We kijken daarbij vooral naar het proces. Welke ontwikkeling maakt het kind door, ontdekt het nieuwe dingen, verwondert het zich? Niet het eindresultaat is het belangrijkste, maar het proces naar dit resultaat toe. Onze medewerkers worden hier continue in geschoold en gecoacht.

Onze pedagogisch medewerkers zijn heel belangrijk. Zij vangen de kinderen met liefde en aandacht op en zorgen dat elke dag weer een topdag voor de kinderen is! We zorgen dan ook goed voor hen. Regelmatig staat er een scholing of cursus op het programma. We hebben een pedagogisch coach die medewerkers ondersteuning biedt waar nodig en we denken mee met hen als ze bijvoorbeeld een dag vrij willen.

Ouders kiezen voor Koppel-Swoe vanwege onze liefde voor het kind, vanwege onze kindgerichte benadering en vanwege onze flexibiliteit.

Al met al zorgt dit voor tevreden kinderen, ouders en pedagogisch medewerkers en daar zijn wij trots op!

Solliciteren?

Wil jij hier bij horen en samen met ons trots zijn op alles wat we doen? Vul hieronder het sollicitatieformulier in of stuur je CV en een korte motivatie  t.a.v. Hester Rook en Melle de Vos naar personeelsadministratie@koppelswoe.nl. Wil je eerst nog wat vragen of een keer komen kijken? Dat kan ook! Stuur gerust een mailtje of bel naar 0578-67 67 67 en vraag naar Hester of Melle.

Hieronder stellen we je in ons sollicitatieformulier een aantal vragen en kun jij je cv uploaden (.jpg of .pdf). Wil je tussentijds stoppen en de al ingevulde gegevens bewaren? Klik dan onderaan op ‘sla op en ga later door’ en lees hoe je je formulier tijdelijk bewaard.

Na het verzenden ontvang je automatisch een kopie van je ingevulde formulier in je mailbox. Niet ontvangen? Check dan eerst even je spam. Helaas belandt het formulier daar soms. Ook niet in je spam? Neem dan even contact op met onze personeelsadministratie via 0578-67 67 67 of  personeelsadministratie@koppelswoe.nl.  Kunnen zij checken of je formulier bij hen binnengekomen is.

Sollicitatieformulier kinderopvang

Stap 1 van 6

 • Persoonlijke gegevens

Modderdag bij de Buurtkabouters

Woensdag 29 juni was de landelijke “Modderdag” en bij de Buurtkabouters  is ook volop met zand en water gespeeld. Bij ons verfbord kon met de handen een moddertekening gemaakt worden, de varkens werden flink door de modder gerold, de vrachtauto’s konden moeilijk door de modder rijden en vooral het zoeken naar de schat was favoriet. In een bak zaten schelpen in de modder verstopt. Steeds weer werden deze er allemaal uit gehaald en er weer ingedaan, zodat opnieuw gezocht kon worden. We hadden een emmer met schoon water klaar staan en de peuters wasten zelf hun armen schoon om daarnaar weer gelijk in de modder te graaien naar de schelpen.

De bakken in de zandwatertafel waren ook gevuld met water en hier werd mee gespeeld met spullen uit de keuken. Roeren, scheppen in pannen en kopjes/bekertjes enz.
Onze nieuwe waterbaan is echt een succes. Water met gietertjes in de trechters gooien en dan gaat het door de flexibele buizen er aan de onderkant weer uit. Wat een plezier en hebben ze gehad en vies worden mag natuurlijk!

 

Jij en ik bij de Buurtkabouters

We zijn bij peuteropvang de Buurtkabouters bezig met het thema ‘Jij en ik”. Hierbij gaat het over je lichaam, hoe je er uitziet, hoe de ander er uitziet en wat de verschillen zijn. De platen van het woordenschatprogramma Logo3000 zoeken we zo uit, dat ze aansluiten bij waar we op het moment mee bezig zijn. Zo ook de plaat met alle lichaamsdelen en het gezicht. We leren een opzegversje terwijl we onze lichaamsdelen aanwijzen. En we kijken in de spiegel naar ons zelf. De peuters knutselen hun eigen spiegel. Met stift mogen ze deze “tekenen”, folie erop plakken en daarna met plakfiguurtjes versieren. Wat worden ze mooi.

Van alle kinderen hebben we een foto van hun gezicht genomen en daar een puzzel van gemaakt, door de foto doormidden te doen. Als we maar een deel laten zien, raden de meeste kinderen toch welke peuter het is, heel knap. Samen zoeken we de twee goede helften bij elkaar. En als grapje doen we ook wel eens twee verkeerde stukken tegen elkaar. Letterlijk krijg je dan een “raar gezicht” en dit levert veel gesprekstof op. Praten over de verschillen in haar, ogen, neus, mond etc. Zo ervaren ze dat niemand hetzelfde is.

Aan de hand van een logo3000 plaat beelden we uit (met een pop) wat er gebeurt als je je stoot. De pop heeft bloed en er wordt een pleister geplakt. Dit spelen de peuters later na in de huishoek. Er is een bak vol met pleisters en die worden volop gebruikt. De pleister uit de verpakking halen vraagt concentratie en daarna op de pop plakken. Ondertussen vertellen ze waar de pop pijn en bloed heeft en zo komen veel lichaamsdelen al spelend aan bod.

Vacature pedagogisch medewerkers (van 2 tot 36 uur)

Heb jij affiniteit met kinderen tussen de 0-12 jaar? Vind je met baby’s knuffelen leuk, of houd je meer van het bakken van zandtaartjes met peuters of juist lekker een potje voetbal met tieners? Op de kinderopvang vind je het allemaal. Voor onze kinderdagopvang (0-4 jaar), peuteropvang (2-4 jaar), VSO en (Vakantie) BSO zijn wij op zoek naar nieuwe medewerkers. 

In overleg met ons, bepaal jij zelf het aantal uren dat je werkt. Dat kan van 2 tot 36 uur per week zijn. We bieden doorgroeimogelijkheid naar een vast contract én een vaste plek! Een baan in de kinderopvang is goed te combineren met studie, gezin of (ander) werk.

Heb je het juiste diploma? Of studeer je nog? 

Wist jij dat je met heel veel verschillende opleidingen in de kinderopvang kan werken? Of ben je nog bezig met een MBO/HBO en heb je inmiddels 50% van je studiepunten behaald. Dan zou het zomaar kunnen dat jij ook al aan de slag kunt in de kinderopvang. Leuke bijbaan toch?

Benieuwd naar welke diploma’s passend zijn? Kijk dan op deze website: www.kinderopvang-werkt.nl/diplomacheck-kinderopvang. Daar kan je heel eenvoudig checken of je met jouw opleiding of diploma bij ons aan het werk kan!

Benieuwd of wij een match zijn?

Vul dan onderaan deze pagina het contactformulier in. Dan nemen wij telefonisch contact met je op en ontdekken we snel of we een match zijn. We spreken je graag!

groetjes,

Hester & Melle

managers kinderopvang

 


Sollicitatieformulier pedagogisch medewerker

 • Persoonlijke gegevens

 • Curriculum Vitae

  Upload hier je CV. De bestandsgrootte mag maximaal 5 MB zijn. Bestandtype .JPG of PDF.
 • Toegestane bestandstypen: jpg, pdf, Max. bestandsgrootte: 2 MB.
 • Overige vragen/opmerkingen

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Nieuws vanuit de Buurtkabouters

We genieten enorm van het heerlijke weer en spelen veel buiten. Op het plein van de Buurtkabouters is van alles te doen. Er is verschillend rijdend materiaal, zoals fietsjes in verschillende groottes, autootjes, een quat, een motor, een tractor en een bezinepomp om te kunnen tanken. Het liefst rijden de peuters heel hard rond. Daarnaast hebben we een glijbaan, een boomstam en stronken om over en op te stappen, een buitenkeukentje en een grote zandbak. Ons laatste thema was Wonen, hoe ziet ons huis eruit, dus werd er buiten gebouwd met gereedschap en blokken van hout en allerlei planken. Er is genoeg te doen op ons plein.

Geregeld gaan we spelen bij onze buren, de W.G. v.d. Hulstschool en de Hoge Weerdschool. Veel grote broers en zussen zitten daar en tijdens het buitenspelen is er ook veel contact. Aan beide zijden van ons plein liggen namelijk de pleinen van de scholen. Maar echt bij elkaar op de groep spelen is natuurlijk het leukst. In kleine groepjes gaan we buurten. Wat vinden de peuters het leuk om met ander speelgoed en andere vriendjes te spelen en alvast op deze manier kennis te maken met de kleuterschool.

Eindelijk, na 2 jaar corona, zijn we weer op “schoolreisje” geweest. Met z’n allen naar de Ezelboerderij. Iedere peuter was er met 1 volwassene, omdat de groep zo groot is dat het voor de leidsters niet te doen is alle peuters bij de boerderij in de gaten te houden en de aandacht te geven die nodig is. En wat was het gezellig. Er is volop gespeeld, bij alle dieren gekeken, een ritje met de ezelkar gemaakt en als afsluiting gesmikkeld van een lekker ijsje. Een groot succes!

[INGEVULD] Vacature manager kinderopvang

Wij zoeken ter uitbreiding van ons team een manager voor onze kinderopvang. Koppel-Swoe biedt op verschillende locaties in de gemeente Epe kinderdagopvang, peuteropvang en BSO aan. Wij bieden aan kinderen van 0-12 jaar een veilige, vertrouwde en uitdagende omgeving met volop mogelijkheden om binnen en buiten te spelen en te ontwikkelen.

In onze kinderopvang is het nooit saai. Regelmatig zijn er nieuwe uitdagingen, projecten of locaties. Als managers en pedagogisch coach vormen we samen met de pedagogisch medewerkers een hecht team op basis van goed onderling contact, respect en gelijkwaardigheid. Samen zijn we verantwoordelijk voor ‘onze’ kinderen!

Manager kinderopvang (21 uur per week)

Je bent als manager onderdeel van Koppel-Swoe: de organisatie voor welzijn en kinderopvang in de gemeente Epe. Wij houden ons bezig met opvoeden, opgroeien, welzijn en verbinden.

Taken:

Je werkt nauw samen met de andere twee managers kinderopvang en een pedagogisch coach. Je rapporteert aan de directeur bestuurder van Koppel-Swoe. Als manager ben je voor de aan jou toegewezen locaties verantwoordelijk voor:

 • Implementeren van het beleid en mede zorg dragen voor de uitvoering;
 • Signaleren en analyseren van ontwikkelingen en knelpunten in de uitvoering van het werk en hierover overleg voeren met betrokkenen;
 • Leidinggeven op een ondersteunende manier aan medewerkers (gericht op samensturing), waarbij het beste in mensen naar boven komt;
 • Coördineren van de interne en externe bedrijfsvoering, waaronder administratieve taken, overlegvormen, aanspreekpunt zijn voor medewerkers, maar ook voor ouders en derden, zoals gemeente, GGD etc.

Samen met je mede managers van de kinderopvang-tak van onze organisatie ben je verantwoordelijk voor:

 • Overkoepelende zaken als werving & selectie, scholing personeel, stage, vrijwilligers, PR, GGD, beleidszaken en zorgkinderen;
 • Het organiseren van een juiste bezetting in de kinderopvang. Hiervoor zijn er o.a. ‘bereikbaarheidsdiensten’.

Wij zoeken:

Een toegankelijke, vriendelijke, flexibele en proactieve collega, die:

 • Beschikt over een HBO werk- en denkniveau;
 • Pedagogische kennis heeft;
 • Besluitvaardig en oplossingsgericht is en zich verantwoordelijk voelt voor onze kinderen en medewerkers;
 • Kennis en inzicht heeft in organisatorische en groepsdynamische processen;
 • Leidinggevende ervaring heeft;
 • Nauwkeurig en zelfstandig werkt en goed is in het plannen en organiseren van werkzaamheden;
 • Beschikt over goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden voor het onderhouden van interne en externe contacten en bijvoorbeeld voor het opstellen van werkplannen.

Wij bieden:

 • Een zelfstandige en afwisselende functie in een organisatie die maatschappelijk betrokken en volop in beweging is;
 • Een aanstelling voor 21 uur. Je uren kunnen worden uitgebreid met het werken als pedagogisch medewerker in onze kinderdagopvang, peuteropvang en/of BSO;
 • Werktijden in overleg;
 • Salariëring conform CAO Kinderopvang, leidinggevende A;
 • Verschillende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een eindejaarsuitkering en een goede pensioenvoorziening;
 • Een aanstelling voor een periode van één jaar, bij gebleken geschiktheid wordt het dienstverband verlengd.

Solliciteren:

Herken je jezelf in het persoonlijk profiel en ben je enthousiast om bovengenoemde functie te vervullen, dan nodigen we je uit om vóór 23 mei 2022 jouw motivatiebrief inclusief C.V. naar Koppel-Swoe te sturen via personeelsadministratie@koppelswoe.nl  onder vermelding van Vacature Manager KOV. De gesprekken vinden plaats op 31 mei 2022.

Meer informatie:

Meer informatie over de functie en sollicitatieprocedure is op te vragen bij Hester Rook of Melle de Vos, managers kinderopvang, telefonisch bereikbaar via het centrale nummer van Koppel-Swoe: 0578-67 67 67 of via e-mail: info@koppelswoe.nl

Meer informatie over onze organisatie vind je op  www.kinderopvangepe.nl en www.koppelswoe.nl

© 2022 Media Magneet