Overzicht BSO Kleurrijk

Workshop gezonde voeding Sport BSO Kleurrijk

Op 8 mei 2023 hebben wij bij sport-BSO Kleurrijk een workshop gehad over gezonde voeding vanuit het programma JOGG (jongeren op gezond gewicht).

Tijdens de workshop werd er op een interactieve manier duidelijk gemaakt welke voeding gezond is en welke ongezond is. Hoe vaak je datgene per dag/week mag eten en waarom het gezond of ongezond voor je lichaam is. Na de weetjes over voeding zijn ze zelf aan de slag gegaan met gezonde voeding. Zo hebben de kinderen van een blaadje sla een gezonde wrap gemaakt en werden er groentepoppetjes gemaakt.

Op maandag 15 mei 2023 zijn wij met alle kinderen van de maandagmiddag-groep naar MHC Epe geweest. Wij kregen daar van Hans Buers een basistraining hockey. Zo leerde de kinderen eerst hoe je een hockeystick goed vast moest houden en daarna om te gaan dribbelen en schieten met een bal. Er zat veel jong talent in de groep! Volgende week dinsdag is de dinsdagmiddag-groep aan de beurt voor een lesje hockey.

Bij regenachtig weer buiten is er bij BSO Kleurrijk altijd een alternatief binnen!

Wanneer het buiten regenachtig weer is, zorgt BSO Kleurrijk ervoor dat er binnen voldoende aanbod is op het gebied van tekenen, knutselen en spelen.

Zo was er twee weken voor Pasen overdag veel regen, dit zorgde ervoor dat de kinderen tussendoor maar kort naar buiten konden/wilden. De meiden en de jongere jongens hebben daardoor verschillende knutselwerkjes gemaakt gericht op Pasen.

Klimmen in de Yalp bij BSO Kleurrijk

Het belangrijkste is dat een kind leert dat bewegen leuk is en hoe vroeger het kind begint hoe meer hij hier later uithaalt. Bij BSO Kleurrijk vinden wij het ook belangrijk dat kinderen (buiten) spelen en gebruik maken van de spullen en materialen die wij of de omgeving aanbiedt. Wij zorgen mede door inzet van de Sport-BSO dat er voldoende beweegmogelijkheden zijn.

Als het even kan spelen wij graag buiten bij BSO Kleurrijk en maken wij gebruik van de schoolpleinen van beiden basisscholen (de Hoge Weerdschool & de WG van de Hulstschool). De jongens zijn vaak met zijn allen aan het voetballen op het plein of in de pannakooi. De meiden skeeleren in het rond of bedenken zelf een spelletje.

De Yalp is vooral populair bij de jonge kinderen, zij proberen samen nieuwe kunstjes of klimmen van hot naar her. Ze bedenken tussendoor leuke spelletjes zoals ‘de vloer is lava’ en verschillende tikspellen. De Yalp zorgt ook voor het verhogen van het zelfvertrouwen van het kind, oefenen, oefenen, oefenen en uiteindelijk trots aan papa en/of mama laten zien!

BSO Kleurrijk heeft bijna voorjaarsvakantie!

De laatste middag voor de vakantie doen wij bij BSO Kleurrijk wat extra’s. Dit zijn iedere keer verschillende activiteiten. Deze keer zijn wij begonnen met het maken van een fruitspiesje waar de kinderen ook poffertjes aan konden rijgen.

In de gymzaal konden de kinderen schieten met pijl en boog. Dit vonden ze allemaal erg leuk om te doen. De andere kinderen speelden tegen elkaar een potje voetbal of waren aan het knutselen in de BSO-ruimte.  Aan het einde van de middag werd de drukke dag afgesloten met het kijken van een filmpje.

Verdedigingssport bij Sport BSO Kleurrijk

Wij hebben wederom een sportieve Tai Jiu Jitsu clinic gehad van Dojo Geoffrey. Dit keer was de donderdaggroep aan de beurt.

Maandag 20 februari komt Geoffrey weer naar Kleurrijk, dan mag ook de maandaggroep ontdekken wat Tai Jiu Jitsu inhoudt. Alle kinderen van ‘jong tot oud’ hebben enthousiast meegedaan met de beginselen van zelfverdediging.

Zelfs toen de papa’s de kinderen kwamen ophalen werden de eerste technieken direct toegepast, papa’s opgepast!

[GESLOTEN] Gezocht: medewerkers voor onze VSO

[GESLOTEN] Sommige ouders beginnen ’s ochtends al voor schooltijd met hun baan/studie of werken verder weg en hebben meer reistijd. Voor de kinderen van die ouders/verzorgers bieden we voorschoolse opvang aan.  I.v.m. een toenemend aantal kinderen in onze VSO zijn we op zoek naar medewerkers (2-6 uur per week) die geen moeite hebben met vroeg opstaan en in het bezit zijn van een rijbewijs.

Wat doe je op de VSO?

Op de VSO start je ’s ochtends om 7.00 uur of 7.30 uur. Langzaam druppelen kinderen binnen. Sommige moeten nog wat langzaam wakker worden en eten nog een broodje op de VSO. Anderen zijn wakker en hebben zin in een spelletje, lezen een tijdschrift, kletsen gezellig met je aan de groepstafel of spelen al even buiten. Rond 8.10 brengen we de kinderen naar de verschillende scholen. Dat doen we lopend of met de auto. Rond 8.30 uur ben je weer terug op onze locatie, even opruimen zodat de BSO ’s middags fijn kan starten en dan ben je klaar rond 8.45 uur. Er ligt dan nog een hele dag aan je voeten!

Meer werken?

Wil je liever meer werken? Dat kan. Op dit moment hebben we verschillende vacatures openstaan. Een combinatie van functies is mogelijk. Voor een dienstverband in onze kinderopvang hebben we uiteraard aanvullende eisen. Dan moet je:

  • in het bezit zijn van minimaal SPW-3 of een andere kindgerichte opleiding, die voldoet aan de eisen om te werken in de kinderopvang. Wil je weten welke opleidingen dat zijn, check dan je diploma op www.kinderopvang-werkt.nl/diplomacheck-kinderopvang;
  • het leuk vinden om binnen onze pedagogische visie een veilige en vertrouwde omgeving voor kinderen te creëren;
  • initiatiefrijk en creatief zijn. Je vindt het leuk om nieuwe activiteiten te verzinnen die aansluiten bij de behoefte van kinderen;
  • energie krijgen van het werken met kinderen en hen met een glimlach ontvangt en vermaakt;
  • open en vriendelijk communiceert met ouders/verzorgers. Jij bent het eerste aanspreekpunt van onze kinderopvang.

Wij bieden:

  • Een zelfstandige en afwisselende functie binnen onze VSO voor de hoeveelheid uren die jij wilt werken. Dagen en uren gaan in overleg met jou. Wil je liever meer werken? Dat kan dus, geef dat even aan in je sollicitatie;
  • Salariëring conform CAO Kinderopvang;
  • De aanstelling is voor een periode van 1 jaar, bij gebleken geschiktheid wordt het dienstverband verlengd. Een vaste aanstelling behoort tot de mogelijkheden;
  • Als medewerker word je onderdeel van Koppel-Swoe: de organisatie voor Welzijn en Kinderopvang in de gemeente Epe. We houden ons bezig met opvoeden, opgroeien, welzijn en verbinden. We maken meedoen, van jong tot oud, mogelijk en gaan daarbij uit van de eigen kracht en talenten van mensen. Koppel-Swoe is present in de wijken en buurten, werkt samen met vele partners en richt zich op preventie.

Interesse in deze functie?

Dan willen we je vragen ons online sollicitatieformulier in te vullen en uploaden. Wil je tussentijds stoppen en de al ingevulde gegevens bewaren? Klik dan onderaan op ‘sla op en ga later door’ en lees hoe je je formulier tijdelijk bewaard.

Na het verzenden ontvang je een automatisch een kopie van je ingevulde formulier in je mailbox. Niet ontvangen? Check dan eerst even je spam. Helaas belandt het formulier daar soms. Ook niet in je spam? Neem dan even contact op Hester, leidinggevende van de kinderopvang via h.rook@koppelswoe.nl of 06-20 21 92 00. Kan zij checken of je formulier bij haar is binnengekomen. Heb je andere vragen? Die kun je ook aan haar stellen.

Sollicitatieformulier kinderopvang

Stap 1 van 6

  • Persoonlijke gegevens

BSO Kleurrijk is Sport BSO van Koppel-Swoe

Koppel-Swoe heeft een duidelijk thema toegevoegd aan BSO Kleurrijk in het gelijknamige multifunctioneel centrum in Epe. Daar is de BSO namelijk een ‘Sport BSO’ geworden. Stephanie Veenhuijsen, één van de leidinggevenden van de  kinderopvang van Koppel-Swoe, vertelt erover. “Er is heel veel extra thematisch aanbod toegevoegd aan deze BSO. We zorgen er op deze locatie bijvoorbeeld voor dat kinderen diverse sportclinics kunnen volgen. We zoeken hiervoor nadrukkelijk de samenwerking met de naastgelegen sportverenigingen.”

BSO is vrije tijd voor kinderen

Koppel-Swoe biedt in Epe op vijf plekken BSO aan. “Wij zien BSO als vrije tijd voor kinderen. Bij ons krijgen ze daarom alle ruimte om zowel binnen als buiten te spelen, ontdekken, leren en genieten.” Maar een duidelijk thema is zeker meerwaarde te noemen. Sterker: deze bijzondere verdiepingsslag blijkt al de nodige vruchten af te werpen. “Het is iets unieks in de gemeente Epe. We zijn onderscheidend ten opzichte van andere aanbieders. Dat zien we door de toename van de aanvragen. We zijn zelfs al uitgebreid in openingstijden. Kinderen kunnen maandag, dinsdag en donderdag van 14.00 tot 18.00 uur bij deze Sport BSO terecht.”

Ouders vinden bewegen en gezondheid steeds belangrijker

Bij BSO Kleurrijk doen wij wekelijks verschillende activiteiten om de kinderen een wisselend sport- en spelaanbod aan te bieden. Waarom deze verdiepingsslag zo succesvol is? Stephanie denkt het wel te weten. “Bewegen en gezondheid wordt steeds belangrijker in ons leven. Diverse ouders hebben bij de intake aangegeven dat het dus niet alleen om de locatie gaat, of om de kundige medewerkers. Ze zijn ook erg enthousiast dat sport en spel als onderwerp centraal staat bij deze BSO.”

Eén van de pedagogische werkers die op deze locatie werkt, is ook buurtsportcoach, vertelt Stephanie. Niels Elijzen heeft twee verschillende functies binnen Koppel-Swoe. Naast pedagogisch medewerker op de Sport BSO is hij Buurtsportcoach bij Heel Epe Beweegt. “Daar hebben wij als Sport BSO veel voordeel van. Niels heeft veel kennis en ervaring van beweegactiviteiten voor kinderen.”

Sport BSO van Koppel-Swoe is meer dan alleen sport

Het is bij deze BSO dus echt zo dat sport en spel de boventoon voert. “Dat klopt”, licht Stephanie toe. “Maar heeft een kind geen zin om te sporten, dan hebben we uiteraard ook een alternatief aanbod.” Op de Sport BSO zijn altijd twee pedagogisch medewerkers aanwezig. “We hebben fijne, huiselijke ruimtes waar ook getekend, gepuzzeld, geknutseld of een filmpje gekeken kan worden. Ook hebben we een bouw- en huishoek. Maar in de praktijk zien we dat het overgrote deel van de kinderen graag meedoet aan de sportactiviteiten.”

Keuze in BSO’s

Naast sport willen we andere thema’s gaan invoeren. Zo zijn er plannen om een andere BSO van Koppel-Swoe ook een duidelijke signatuur te geven. “Zodra daar meer over bekend is, dan brengen we dit uiteraard naar buiten. Kort en goed: wel of geen thema, de BSO’s van Koppel-Swoe zijn zeer divers. Voor kinderen, ouders én medewerkers”, besluit Stephanie.

Wisselend sport- en knutselaanbod bij BSO Kleurrijk

Bij BSO Kleurrijk doen wij wekelijks verschillende activiteiten om de kinderen een wisselend sport- en knutselaanbod aan te bieden. 

De november en december maand staan in het teken van veel knutselen. Voor Sinterklaas, het WK-voetbal en kerst zijn er verschillende opdrachten die gedaan kunnen worden door de kinderen. Naast het knutselen hebben wij een variërend sportaanbod voor de kinderen op de planning. Zo zijn wij in november bij Cialfo wezen klimmen en klauteren in het survivalparcours en hebben wij in de PWA hal een volleybaltraining van Ormi gekregen.

Dojo Geoffrey komt in december langs om de kinderen de technieken van Tai Jiu Jitsu bij te brengen.

Vanaf heden gaan wij niet meer na de cracker naar de Yalp (voor het op schoolplein), dit komt doordat het te donker is om 5 uur. Wij nemen die kinderen nu soms voor de cracker mee naar de Yalp, zodat ze nog wel hun trucjes en kunstjes kunnen vertonen.

Weten jullie dat volleybalvereniging Ormi ook een sportspeeltuinmiddag organiseert voor kinderen van 4 tot 6 jaar? Hierbij leren ze de basisvaardigheden van volleybal en basketbal op een speelse manier.

Voor meer informatie, bekijk de website: https://www.ormi.nl/2022/09/27/nieuw-de-sportspeeltuin/

Knutselweken bij BSO Kleurrijk

Bij BSO Kleurrijk zijn de kinderen creatief bezig, elke week is er weer een nieuwe knutselactiviteit voor hen. Vorige week hebben de kinderen voor Sint-Maarten lampionnen gemaakt, waarmee ze zelf langs de deuren konden gaan. Deze week zijn we begonnen met de knutselwerkjes voor Sinterklaas en het WK-voetbal.

De kinderen konden Sinterklaas-kleurplaten tekenen en eigen Sint en Piet-poppetjes maken. Voor het WK-voetbal konden ze hun eigen voetbalshirt kleuren. Bij BSO Kleurrijk is het een strijd tussen Nederland en Frankrijk ?.

Sporten bij Sport-BSO Kleurrijk!

Sporten bij Sport-BSO Kleurrijk!

Afgelopen dinsdag zijn wij met BSO Kleurrijk op bezoek geweest bij tennisvereniging Epe (T.V. Epe).  De BSO kinderen kregen een echte tennisles van een tennisleraar.

De kinderen kregen van de tennisleraar een racket en een bal, hiermee moesten ze de bal hooghouden of stuiteren op de grond. Vervolgens werden de kinderen verdeeld in 2 groepen waarbij ze met de tennisleraar gingen overspelen over het net. Aan het eind van de ‘les’ mochten de kinderen nog vrij spelen.

Alle kinderen hebben op hun eigen manier veel plezier beleefd aan de sportieve middag, zo vonden sommige kinderen het toch leuker om de ballen te verzamelen.

Wij gaan zeker vaker zorgen voor een leuke sportieve activiteit op de dinsdag- en of de donderdagmiddag!

© 2023 Media Magneet