Overzicht BSO Kleurrijk

Tekencursus bij BSO Kleurrijk

Mazzelaars, dat zijn de donderdagkinderen van BSO Kleurrijk want opeens werd ons aangeboden om een meerdaagse tekencursus te krijgen.

De kinderen kregen van de tekenmeester de opdracht om een naam in een kunstwerk te verwerken; “hu, maar hoe moet dat dan?”. De meester had verschillende mooie voorbeelden meegenomen maar nu was het de beurt aan de kinderen zelf.

Bij de eerste les leerde ze nog veel van de meester en waren ze druk met het potlood, ging het mis, dan moest je weer opnieuw beginnen. Ze moesten de naam van pedagogisch medewerkers Ageeth of Niels verwerken in een portret. Tijdens de 2e tekenles mochten ze hun eigen naam verwerken in het portret, met de geleerde technieken konden ze zo mooi hun kunstwerk inkleuren.

Voor de tekenmeester is het nu even vakantie maar zodra hij terug is, komt er weer een nieuwe tekenopdracht.

 

 

Buitenspelen bij BSO Kleurrijk

Weer of geen weer, buitenspelen gebeurt hier altijd! De kinderen hebben bij BSO Kleurrijk de mogelijkheid om gebruik te maken van het grote speelplein aan de achterkant van het gebouw.

Hier spelen ze met elkaar en bedenken ze van allerlei leuk (fantasierijke) spelletjes. Zo maken ze heksensoep, doen ze dino-tikkertje en maken ze een racebaan van de boomstammen en glijbaan.

 

Gezellige dagen bij BSO Kleurrijk

De afgelopen periode was het natuurlijk heel gezellig bij BSO Kleurrijk. Met sinterklaas in het land werden de kinderen flink verwend. Zo hadden de pieten bij ons in de schoorsteen vele pakjes achter gelaten. Eentje voor alle kinderen zelf en maar liefst 4 (!) grote BSO-cadeaus waarvan iedereen gebruik mag maken.

De ‘loom’ bandjes zijn weer aangevuld, wij hebben 2 coole waveboards gekregen en een sjoelbak voor een super fanatiek potje sjoelen! Naast alle sport en spelletjes wordt er uiteraard ook weer veel geknutseld.

Vacature pedagogisch medewerkers (2-24 uur)

Krijg jij energie van het werken met kinderen? Ben jij in staat zijn om een gezellige huiselijke sfeer te creëren? Heb jij affiniteit met kinderen tussen de 0-12 jaar? Voor onze kinderdagopvang (0-4 jaar), peuteropvang (2-4 jaar), VSO en (Vakantie) BSO (4-12 jaar) zijn wij op zoek naar nieuwe medewerkers. 

Wij zijn Koppel-Swoe, een organisatie in de gemeente Epe die staat voor opgroeien, welzijn en verbinden. We maken meedoen mogelijk en gaan daarbij uit van de eigen kracht en talenten van mensen.

Uitgaan van het kind

Binnen onze kinderopvang gaan wij uit van het kind. Wij kijken naar kinderen en hun behoeften en spelen hier op in. Onder andere door de inzet van de drie pedagogen (de andere kinderen, de volwassenen en de ruimte en materialen) stimuleren wij kinderen in hun ontwikkeling. Buiten spelen staat bij ons hoog in het vaandel: buiten zijn is goed voor kinderen, ze ontdekken, zijn in beweging en kunnen zich optimaal ontwikkelen. Een huiselijke sfeer is bij ons belangrijk: gezelligheid, aandacht, doen waar je zin in hebt.

Onze pedagogisch medewerkers zijn heel belangrijk. Zij vangen de kinderen met liefde en aandacht op en zorgen dat elke dag weer een topdag voor de kinderen is! We zorgen dan ook goed voor hen; regelmatig staat er een scholing of cursus op het programma, we hebben een pedagogisch coach die medewerkers ondersteuning biedt waar nodig en we denken mee met hen als ze bijvoorbeeld een dag vrij willen. Ouders kiezen voor Koppel-Swoe vanwege onze liefde voor het kind, vanwege onze kindgerichte benadering en vanwege onze flexibiliteit.

Al met al zorgt dit voor tevreden kinderen, ouders en pedagogisch medewerkers en daar zijn wij trots op!

Solliciteren?

Wil jij hier bij horen en samen met ons trots zijn op alles wat we doen? Vul dan hieronder het sollicitatieformulier in. Wil je eerst nog wat vragen of een keer komen kijken? Dat kan ook! Stuur gerust een mailtje naar Hester Rook via h.rook@koppelswoe.nl, bel of stuur een app naar 06-20 21 92 00.

Pssst…

Wist je dat je met heel veel verschillende opleidingen in de kinderopvang kan werken? Wil je weten of je het juiste diploma hebt? Of ben je nog bezig met een MBO/HBO en heb je inmiddels 50% van je studiepunten behaald. Dan zou het zomaar kunnen dat jij ook al aan de slag kunt in de kinderopvang. Leuke bijbaan toch? Benieuwd naar welke diploma’s passend zijn? Kijk dan op deze website: www.kinderopvang-werkt.nl/diplomacheck-kinderopvang. Daar kan je heel eenvoudig checken of je met jouw opleiding of diploma bij ons aan het werk kan!

 

Sollicitatieformulier kinderopvang

Stap 1 van 6

 • Persoonlijke gegevens

Gezocht: medewerkers voor onze VSO

Sommige ouders beginnen ’s ochtends al voor schooltijd met hun baan/studie of werken verder weg en hebben meer reistijd. Voor de kinderen van die ouders/verzorgers bieden we voorschoolse opvang aan.  I.v.m. een toenemend aantal kinderen in onze VSO zijn we op zoek naar medewerkers (2-6 uur per week) die geen moeite hebben met vroeg opstaan en in het bezit zijn van een rijbewijs.

Wat doe je op de VSO?

Op de VSO start je ’s ochtends om 7.00 uur of 7.30 uur. Langzaam druppelen kinderen binnen. Sommige moeten nog wat langzaam wakker worden en eten nog een broodje op de VSO. Anderen zijn wakker en hebben zin in een spelletje, lezen een tijdschrift, kletsen gezellig met je aan de groepstafel of spelen al even buiten. Rond 8.10 brengen we de kinderen naar de verschillende scholen. Dat doen we lopend of met de auto. Rond 8.30 uur ben je weer terug op onze locatie, even opruimen zodat de BSO ’s middags fijn kan starten en dan ben je klaar rond 8.45 uur. Er ligt dan nog een hele dag aan je voeten!

Meer werken?

Wil je liever meer werken? Dat kan. Op dit moment hebben we verschillende vacatures openstaan. Een combinatie van functies is mogelijk. Voor een dienstverband in onze kinderopvang hebben we uiteraard aanvullende eisen. Dan moet je:

 • in het bezit zijn van minimaal SPW-3 of een andere kindgerichte opleiding, die voldoet aan de eisen om te werken in de kinderopvang. Wil je weten welke opleidingen dat zijn, check dan je diploma op www.kinderopvang-werkt.nl/diplomacheck-kinderopvang;
 • het leuk vinden om binnen onze pedagogische visie een veilige en vertrouwde omgeving voor kinderen te creëren;
 • initiatiefrijk en creatief zijn. Je vindt het leuk om nieuwe activiteiten te verzinnen die aansluiten bij de behoefte van kinderen;
 • energie krijgen van het werken met kinderen en hen met een glimlach ontvangt en vermaakt;
 • open en vriendelijk communiceert met ouders/verzorgers. Jij bent het eerste aanspreekpunt van onze kinderopvang.

Wij bieden:

 • Een zelfstandige en afwisselende functie binnen onze VSO voor de hoeveelheid uren die jij wilt werken. Dagen en uren gaan in overleg met jou. Wil je liever meer werken? Dat kan dus, geef dat even aan in je sollicitatie;
 • Salariëring conform CAO Kinderopvang;
 • De aanstelling is voor een periode van 1 jaar, bij gebleken geschiktheid wordt het dienstverband verlengd. Een vaste aanstelling behoort tot de mogelijkheden;
 • Als medewerker word je onderdeel van Koppel-Swoe: de organisatie voor Welzijn en Kinderopvang in de gemeente Epe. We houden ons bezig met opvoeden, opgroeien, welzijn en verbinden. We maken meedoen, van jong tot oud, mogelijk en gaan daarbij uit van de eigen kracht en talenten van mensen. Koppel-Swoe is present in de wijken en buurten, werkt samen met vele partners en richt zich op preventie.

Interesse in deze functie?

Dan willen we je vragen ons online sollicitatieformulier in te vullen en uploaden. Wil je tussentijds stoppen en de al ingevulde gegevens bewaren? Klik dan onderaan op ‘sla op en ga later door’ en lees hoe je je formulier tijdelijk bewaard.

Na het verzenden ontvang je een automatisch een kopie van je ingevulde formulier in je mailbox. Niet ontvangen? Check dan eerst even je spam. Helaas belandt het formulier daar soms. Ook niet in je spam? Neem dan even contact op Hester, leidinggevende van de kinderopvang via h.rook@koppelswoe.nl of 06-20 21 92 00. Kan zij checken of je formulier bij haar is binnengekomen. Heb je andere vragen? Die kun je ook aan haar stellen.

Sollicitatieformulier vacature VSO

Stap 1 van 4

 • Persoonlijke gegevens

Sporten en bewegen bij BSO Kleurrijk

Na een welverdiende herfstvakantie voor de kinderen van BSO Kleurrijk zijn wij weer enthousiast begonnen met sporten en bewegen! Op maandag en dinsdag zijn wij met de gehele groep een uurtje wezen bewegen in de PWA-hal, makkelijk op loopafstand van de BSO. De kinderen konden voetballen, basketballen, tikspelen, zwaaien en schommelen. Voor de donderdaggroep was er helaas geen ruimte in de sporthal, zij komen op een ander moment nog aanbod!

Door het mindere weer wat de komende tijd steeds vaker zal voorkomen, zullen er weer veel knutselwerkjes gemaakt worden door de kinderen. Samen met Juf Ageeth en op de donderdag met Juf Maaike erbij is er altijd wel iets leuks te knutselen voor de kinderen. De kinderen die knutselen wat minder vinden, kunnen tussen de buien door buitenspelen of een spel doen in de (kleine) gymzaal.

Workshop gezonde voeding Sport BSO Kleurrijk

Op 8 mei 2023 hebben wij bij sport-BSO Kleurrijk een workshop gehad over gezonde voeding vanuit het programma JOGG (jongeren op gezond gewicht).

Tijdens de workshop werd er op een interactieve manier duidelijk gemaakt welke voeding gezond is en welke ongezond is. Hoe vaak je datgene per dag/week mag eten en waarom het gezond of ongezond voor je lichaam is. Na de weetjes over voeding zijn ze zelf aan de slag gegaan met gezonde voeding. Zo hebben de kinderen van een blaadje sla een gezonde wrap gemaakt en werden er groentepoppetjes gemaakt.

Op maandag 15 mei 2023 zijn wij met alle kinderen van de maandagmiddag-groep naar MHC Epe geweest. Wij kregen daar van Hans Buers een basistraining hockey. Zo leerde de kinderen eerst hoe je een hockeystick goed vast moest houden en daarna om te gaan dribbelen en schieten met een bal. Er zat veel jong talent in de groep! Volgende week dinsdag is de dinsdagmiddag-groep aan de beurt voor een lesje hockey.

Bij regenachtig weer buiten is er bij BSO Kleurrijk altijd een alternatief binnen!

Wanneer het buiten regenachtig weer is, zorgt BSO Kleurrijk ervoor dat er binnen voldoende aanbod is op het gebied van tekenen, knutselen en spelen.

Zo was er twee weken voor Pasen overdag veel regen, dit zorgde ervoor dat de kinderen tussendoor maar kort naar buiten konden/wilden. De meiden en de jongere jongens hebben daardoor verschillende knutselwerkjes gemaakt gericht op Pasen.

Klimmen in de Yalp bij BSO Kleurrijk

Het belangrijkste is dat een kind leert dat bewegen leuk is en hoe vroeger het kind begint hoe meer hij hier later uithaalt. Bij BSO Kleurrijk vinden wij het ook belangrijk dat kinderen (buiten) spelen en gebruik maken van de spullen en materialen die wij of de omgeving aanbiedt. Wij zorgen mede door inzet van de Sport-BSO dat er voldoende beweegmogelijkheden zijn.

Als het even kan spelen wij graag buiten bij BSO Kleurrijk en maken wij gebruik van de schoolpleinen van beiden basisscholen (de Hoge Weerdschool & de WG van de Hulstschool). De jongens zijn vaak met zijn allen aan het voetballen op het plein of in de pannakooi. De meiden skeeleren in het rond of bedenken zelf een spelletje.

De Yalp is vooral populair bij de jonge kinderen, zij proberen samen nieuwe kunstjes of klimmen van hot naar her. Ze bedenken tussendoor leuke spelletjes zoals ‘de vloer is lava’ en verschillende tikspellen. De Yalp zorgt ook voor het verhogen van het zelfvertrouwen van het kind, oefenen, oefenen, oefenen en uiteindelijk trots aan papa en/of mama laten zien!

BSO Kleurrijk heeft bijna voorjaarsvakantie!

De laatste middag voor de vakantie doen wij bij BSO Kleurrijk wat extra’s. Dit zijn iedere keer verschillende activiteiten. Deze keer zijn wij begonnen met het maken van een fruitspiesje waar de kinderen ook poffertjes aan konden rijgen.

In de gymzaal konden de kinderen schieten met pijl en boog. Dit vonden ze allemaal erg leuk om te doen. De andere kinderen speelden tegen elkaar een potje voetbal of waren aan het knutselen in de BSO-ruimte.  Aan het einde van de middag werd de drukke dag afgesloten met het kijken van een filmpje.

© 2024 Media Magneet