De Buurtkabouters beleven allerlei avonturen

De Buurtkabouters beleven allerlei avonturen

24 oktober 2022

Regelmatig gaan we met een klein groepje peuters van de Buurtkabouters op bezoek bij de Hoge Weerdschool en de W.G. v.d. Hulstschool, die beide bij ons in MFC Kleurrijk zitten. De peuters vinden dit altijd erg leuk. Hier is veel nieuw speelgoed te ontdekken. Ze komen bekende en onbekende kinderen tegen en wennen zo al een beetje aan de groepen en de juffen. Dit maakt de overgang naar de basisschool een stukje makkelijker.

We zijn druk bezig met het kijken en lezen in het boek van de spin die het te druk heeft. In het boek komen allerlei dieren voor en wordt eenzelfde ritueel herhaald. De peuters herkennen al gauw de dieren en sommigen weten ook wat het dier zegt en doet. We hebben een bak toegevoegd om daarin de dieren hun bewegingen te laten maken. Het paard gaat een stukje rijden, het schaap gaat rennen in de wei, de geit klautert op de stenen enz. De peuters zijn samen aan het ontdekken en spelen met de dieren en materialen in de bak en er wordt gelijk door hen van alles over verteld.

Regelmatig gaan we naar het speellokaal. Vrij spel of met diverse gymmaterialen in de weer. Deze keer hebben we met de pittenzakken en gekleurde sjaaltjes allerlei bewegingen gemaakt. Allereerst gingen we voelen aan de pittenzakken, horen welk geluid ze maken en hoe ze ruiken. Wat kunnen we er allemaal mee? Op je hoofd, je schouder, je arm, je hand en zo naar beneden tussen de knieën. Kun je er mee lopen? Ze lijken wel waggelende pinguïns.  Op je voet en dan op 1 been staan, nu zijn ze flamingo’s. Met de sjaaltjes kun je zwaaien en draaien en omhoog en omlaag en zelfs in de lucht gooien. De peuters komen zelf met allerlei ideeën en die doen we met z’n allen. Wat een plezier hebben ze.

Dit vind je misschien ook interessant!

Een inkijkje bij BSO-Kleurrijk

6 juni 2024
Bij BSO Kleurrijk zorgen wij elke dag voor voldoende speelplezier voor de kinderen. Zo bieden wij sport, spel en knutselactiviteiten aan. Dankzij de rijke fantasie...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet