De Boeffies ontdekken in en met de natuur

De Boeffies ontdekken in en met de natuur

28 mei 2021

Aangrenzend aan het buitenspeelplein van de Boeffies zit een bosje. We zien dat de kinderen dit erg interessant vinden, gewoon al om er doorheen te wandelen. Er is daar natuurlijk ook veel te vinden; slakken, lieveheersbeestjes, stenen en soms verstoppen we er wat spullen die de kinderen dan kunnen zoeken.

Afgelopen week had er een meisjes een bloemen en insectenkaart meegenomen. Vanaf deze kaart zijn we gaan zoeken naar de verschillende bloemen en insecten. Al snel vonden de kinderen de paardenbloem. Deze was helemaal vol donzige, witte pluisjes en voelden heel zacht aan. We noemen deze bloemen deze bloemen ook wel “blaasbloemen”. De kinderen wilden natuurlijk maar al te graag de pluisjes van de stengel blazen. Wow, de pluisjes waaien zo met de wind mee.

Hier kunnen we ook vast mooie kunst van maken. Op het schildersezel plakken we grote groene vellen papier en door met een afwasborstel in de witte verf te drukken, stempelen de kinderen de blaasbollen na. Met een kleine kwast wordt en stengel geschilderd.

Schilderen ondersteunt de fantasie en de fijne motoriek van de kinderen. Het schildersezel zorgt voor een gezonde houding in rechtop positie.

Dit vind je misschien ook interessant!

Een inkijkje bij BSO-Kleurrijk

6 juni 2024
Bij BSO Kleurrijk zorgen wij elke dag voor voldoende speelplezier voor de kinderen. Zo bieden wij sport, spel en knutselactiviteiten aan. Dankzij de rijke fantasie...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet