De Babyhoek bij de Boeffies

De Babyhoek bij de Boeffies

7 april 2021

Bij de Boeffies hebben we verschillende hoeken waar de kinderen met verschillend speelgoed kunnen spelen, zo kunnen ze verschillende materialen ontdekken. En wordt de fantasie, creativiteit en andere ontwikkelingsgebieden gestimuleerd.

De babyhoek mag daarbij zeker niet ontbreken. Het is een lage box waar de baby’s veilig kunnen ontdekken, maar toch ook onderdeel van de groep zijn. De oudere kinderen komen kijken bij de baby’s, er wordt ook speelgoed gedeeld. Of kiekeboe gespeeld. De kinderen genieten van de interactie.

Het speelgoed in de box verandert mee met het thema. Bijvoorbeeld bij het thema lente hebben we in de doorzichtige flessen verschillende materialen, nu zit er mais en paaseieren in, dit maakt een mooi geluid. De spiegel in de box zorgt voor veel plezier, jezelf bekijken in de spiegel is al een hele ontdekking. Heel trots zijn de kinderen als ze voor het eerst staan in de box, de houten stang voor de spiegel zal ook zeker gaan helpen hierbij. Leuk om te zien dat de baby’s van grijpen naar de speeltjes van de babygym steeds meer vaardigheden ontwikkelen tot tijgeren. Als ze gaan tijgeren wordt de box soms echt te klein en gaan ze de groep verder ontdekken.

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2024 Media Magneet