Dagritmekaarten op de Kwick-groep

Dagritmekaarten op de Kwick-groep

13 februari 2024

Kinderen hebben behoefte aan structuur. Met behulp van dagritmekaarten weet een kind waar hij gedurende de dag aan toe is.

Op de Kwick-groep (onderdeel van kindercentrum Kierewam) hebben wij vrolijke, herkenbare kaarten gemaakt met Ollie in de hoofdrol. De dagritmekaarten hangen zichtbaar en op ooghoogte op de groep. De dagritmekaarten worden gewisseld waar nodig. Is er een feestje dan komt deze kaart ertussen te hangen zodat voor de kinderen zichtbaar is wanneer het feestje gevierd gaat worden. Tijdens de kringmomenten proberen we de kinderen ook zo veel mogelijk te betrekken bij het bekijken en benoemen van de dagritmekaarten!

Ollie, die centraal staat op alle dagritmekaarten, is inmiddels ook onze vaste logeerolifant geworden. Je mag Ollie met zijn rugzak vol met spulletjes die hij nodig heeft mee naar huis nemen en je allerleukste ervaringen met Ollie delen in het dagboekje wat erbij zit.

Dit vind je misschien ook interessant!

Modderweek

Op meerdere locaties van Koppel-Swoe is er weer gehoor gegeven aan de jaarlijkse modderdag. En zo ook op Kierewam! De kinderen kunnen heerlijk kliederen, spelen,...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet