Buiten spelen bij de Buurtkabouters

Buiten spelen bij de Buurtkabouters

De peuters van de Buurtkabouters genieten van het heerlijke weer. Er wordt volop buiten gespeeld. Zeker met het nieuwe speelgoed. De oude politiemotor en quad zijn vervangen door glimmende nieuwe exemplaren. De speelborden zijn opgeknapt en opgehangen. Zo hebben we een voelbord met verschillende materialen eraan bevestigd, zoals schelpen, kurk, stenen, boomschijfjes, kunstgras maar ook diverse metalen sluitingen. Hier kunnen de peuters ervaren dat iets anders aanvoelt en verschillende handelingen uitvoeren met de sluitingen.

Op het gras is een bak met stenen, plankjes, auto’s en graafmachines. De auto’s kunnen over de brede rand van de bak rijden. Of van een plankje wordt een glijbaan gemaakt en daar laten de peuters de auto’s vanaf racen. Maar ook worden de stenen opgeschept en vervoerd. Er is van alles mogelijk.

In de zandbak hebben we nieuwe zandvormen. Rond, vierkant, rechthoek of een driehoek, in de basiskleuren rood/geel/blauw/groen. Volscheppen en dan op de kop in het zand en daar komen de zandvormen tevoorschijn. Al spelend leren de peuters zo ondertussen de kleuren en de vormen.

Dit vind je misschien ook interessant!

BSO Oene bakt pepernoten

Bij BSO Oene hebben de kinderen zelf pepernoten gebakken. Wat was dit een gezellige activiteit, eerst werd het deeg gemaakt. Hierna mochten alle kinderen hun...
Meer lezen?

Knutselweken bij BSO Kleurrijk

Bij BSO Kleurrijk zijn de kinderen creatief bezig, elke week is er weer een nieuwe knutselactiviteit voor hen. Vorige week hebben de kinderen voor Sint-Maarten...
Meer lezen?
© 2022 Media Magneet