Buiten spelen bij de Buurtkabouters

Buiten spelen bij de Buurtkabouters

9 juni 2021

De peuters van de Buurtkabouters genieten van het heerlijke weer. Er wordt volop buiten gespeeld. Zeker met het nieuwe speelgoed. De oude politiemotor en quad zijn vervangen door glimmende nieuwe exemplaren. De speelborden zijn opgeknapt en opgehangen. Zo hebben we een voelbord met verschillende materialen eraan bevestigd, zoals schelpen, kurk, stenen, boomschijfjes, kunstgras maar ook diverse metalen sluitingen. Hier kunnen de peuters ervaren dat iets anders aanvoelt en verschillende handelingen uitvoeren met de sluitingen.

Op het gras is een bak met stenen, plankjes, auto’s en graafmachines. De auto’s kunnen over de brede rand van de bak rijden. Of van een plankje wordt een glijbaan gemaakt en daar laten de peuters de auto’s vanaf racen. Maar ook worden de stenen opgeschept en vervoerd. Er is van alles mogelijk.

In de zandbak hebben we nieuwe zandvormen. Rond, vierkant, rechthoek of een driehoek, in de basiskleuren rood/geel/blauw/groen. Volscheppen en dan op de kop in het zand en daar komen de zandvormen tevoorschijn. Al spelend leren de peuters zo ondertussen de kleuren en de vormen.

Dit vind je misschien ook interessant!

Modderweek

Op meerdere locaties van Koppel-Swoe is er weer gehoor gegeven aan de jaarlijkse modderdag. En zo ook op Kierewam! De kinderen kunnen heerlijk kliederen, spelen,...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet