Bikkels aan het knippen

Bikkels aan het knippen

26 september 2023

Bij Bikkels staan veel dingen voor het grijpen. Denk aan potloden, snippers, klei maar ook de scharen. Veel nieuwe ouders vinden dat best even spannend hun kleine peuter al een schaar, gaat dat wel goed? Natuurlijk is dat spannend we zitten er dan ook vaak zelf nog even bij. Even goed observeren hoe de peuter er mee omgaat. Kan hij of zij het al zelf of gaan we daar de komende tijd nog even samen mee aan de slag. We zien vaak dat als ze het nog niet lukt, ze het zelf wel wegleggen om het een aantal weken later weer eens te proberen.

Deze keer stond het knippen centraal bij een activiteit. De kinderen mochten uit folders dingen knippen wat ze graag mee wilde nemen in hun vakantiekoffer. Waar de een al goed kan uitknippen is de ander nog bij het inknippen…Weer een ander heeft nog moeite met het vasthouden van de schaar. Waar moeten je vingers en welke hand is nu voor de schaar en welke voor de folder….

Het maakt niet uit… ieder doet het op zijn eigen manier en tempo. We helpen waar nodig (en gewenst) en als iemand vindt dat het met één keer inknippen klaar is, plak je gewoon de rest er ook bij. Hier ging het vooral even om het knippen.

En de koffers die zien er allemaal prachtig gevuld uit!

 

Dit vind je misschien ook interessant!

Modderweek

Op meerdere locaties van Koppel-Swoe is er weer gehoor gegeven aan de jaarlijkse modderdag. En zo ook op Kierewam! De kinderen kunnen heerlijk kliederen, spelen,...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet