Ballonnenfeest bij peuteropvang Kiddo’s

Ballonnenfeest bij peuteropvang Kiddo’s

14 maart 2023

De peuters van peuteropvang Kiddo’s zijn nog druk bezig met het thema ‘wij vieren feest’. In de huishoek wordt de tafel mooi gedekt voor het feestje van onze handpop Tommie. In de kring zoeken de peuters goed welk plaatje achter de confetti verstopt is en wordt deze op de grote kaart bij hetzelfde plaatje gelegd. Ook ontdekken de peuters de ballon, wat kunnen wij hier allemaal mee doen? Na het ontdekken zijn er mooie kunstwerken gemaakt door met de ballonnen te stempelen.

In de gymzaal worden er meerdere spellen gespeeld met de ballonnen. De peuters hebben de ballonnen op kleur gesorteerd. Ook blazen wij de ballonnen steeds groter op en wordt er gekeken welke ballonnen groter en kleiner zijn. Als alle ballonnen bij elkaar in de kring liggen, pakken de peuters om de beurt steeds de grootste of de kleinste ballon. De peuters dobbelen met de dobbelsteen en leggen daarna het aantal ballonnen in de hoepel. Na al die spelletjes met de ballonnen kan er ook nog heerlijk met de ballonnen gespeeld worden in de gymzaal. Wie kan de ballon het langs in de lucht houden zonder dat deze de grond raakt?

 

Dit vind je misschien ook interessant!

Modderweek

Op meerdere locaties van Koppel-Swoe is er weer gehoor gegeven aan de jaarlijkse modderdag. En zo ook op Kierewam! De kinderen kunnen heerlijk kliederen, spelen,...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet