Aangepaste huishoek bij de Buurtkabouters

Aangepaste huishoek bij de Buurtkabouters

6 oktober 2022

N.a.v. de cursus Startblokken die we momenteel met alle pedagogisch medewerkers volgen, hebben we onze huishoek aangepast. Er is nu een keuken, badkamer en slaapkamer/poppenhoek bij de Buurtkabouters. Iedere hoek daagt uit tot ander rollenspel. In de keuken zijn nu echte borden, kopjes en bestek. Dit is best even wennen. In de kring hebben we de nieuwe spullen laten zien en uitgelegd dat dit allemaal kapot kan gaan als ze te wild er mee omgaan. Maar gelukkig gaan de kinderen er voorzichtig mee om.  De peuters hebben van huis veel verpakkingsmaterialen meegenomen zoals een pak hagelslag, een fles melk of bakje van de boter en ze zijn er maar wat druk mee.

Er wordt ook veel buiten gespeeld. Daar hadden we al een keukenblok. En nu hebben we ook een kookplaat erbij.  Er kan nu buiten echt gekookt worden. De peuters willen graag allemaal tegelijk bij de keuken spelen, dus soms moet je even op je beurt wachten. Er zijn al veel bladeren gevallen en ook wat noten. Deze worden opgezocht en gebruikt om mee te koken. Roeren maar!

We zijn begonnen met het thema Kriebelbeestjes zoeken. Er zijn zoveel kriebelbeestjes buiten te vinden. We hebben al een worm gevonden, een torretje, een naaktslak en op de muur zat een langpoot. Voorzichtig bekijken we de beestjes. Hoe ziet het eruit, welke kleur heeft het, heeft het ook vleugels en hoeveel pootjes tel je? Zo ontdekken we verschillen maar ook overeenkomsten. Soms is er op de groep ook een beestje omdat er een wesp of vlieg naar binnenglipt.

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2024 Media Magneet