“Wij gaan naar de Dierentuin” thema bij de Buurtkabouters

“Wij gaan naar de Dierentuin” thema bij de Buurtkabouters

28 september 2023

De meeste peuters bij de Buurtkabouters zijn wel eens in een dierentuin geweest. Ons schattenmandje zit vol knuffels van dieren uit de dierentuin. We bekijken en herkennen de dieren en er komen gelijk allerlei verhalen los. Van huis mogen ze een knuffel meenemen die gedurende het thema bij ons op de speelzaal komt logeren. Er zijn al veel knuffels meegenomen en deze worden trots in de kring getoond. Met elkaar hebben we een groot hok gemaakt en zodat er mee gespeeld kan worden. We hebben al veel apen, een rog, een zebra en een hele grote olifant.

Het boek van “Bobbi in de dierentuin” staat centraal. De afbeeldingen zijn vergroot zodat we praatplaten hebben om met elkaar te bekijken. Steeds komen er meer platen en dieren bij totdat we alles van het boek bekeken hebben en zo bouwen we langzaam de verhaallijn op. Uiteindelijk zullen we het hele boek gaan lezen. Peuters wijzen enthousiast van alles aan op de plaat en zo komen er weer veel woorden aanbod. Die woorden komen ook terug bij het spelen met de knuffels. Herhalen is heel belangrijk bij het aanbieden van nieuwe woorden en spelenderwijs gaat dit ongemerkt.

In de bouwhoek hebben we ook dieren. Deze zitten allemaal bij elkaar in één bak. In de dierentuin hebben ze hun eigen hok of verblijf. De kinderen gaan gelijk aan de slag met blokken, schijven, boomstammetjes om hokken te bouwen. Ook ontstaat er spel doordat een peuter de leeuw naar alle andere dieren laat grommen en deze wil opeten. Het is maar goed dat ze in hokken zitten. Gelijktijdig merken we dat de peuters de dieren al gaan sorteren. De giraffen, neushoorns, tijgers, ze gaan soort bij soort in een hok. Hoe mooi om deze spelontwikkeling te volgen.

Dit vind je misschien ook interessant!

Modderweek

Op meerdere locaties van Koppel-Swoe is er weer gehoor gegeven aan de jaarlijkse modderdag. En zo ook op Kierewam! De kinderen kunnen heerlijk kliederen, spelen,...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet