“Wij gaan naar de dierentuin” thema bij De Buurtkabouters

“Wij gaan naar de dierentuin” thema bij De Buurtkabouters

24 november 2023

Wat zijn de peuters van De Buurtkabouters druk aan het spelen met alle materialen die bij ons thema “Wij gaan naar de dierentuin” horen. Ook dieren moeten eten. De peuters bedenken dat ze vast wel brood lusten. We overleggen hoe we de dieren eten zullen geven. In de huishoek besluiten ze dit al gauw. Maar hoe moet dat dan? Gewoon aan de tafel. Voor peuters geen probleem. De tafel wordt gedekt met bordjes, voerbakken en het mandje met brood. En de dierenknuffels worden uit hun hok gehaald en op stoeltjes gezet. Wat zijn de kinderen trots dat ze dit geregeld hebben. En wat hebben de dieren lekker gegeten, zittend aan de tafel in de huishoek.

In de senso-motorische bak zit spliterwten met bonen. Daarbij hebben we dieren en boomschijfjes en stammetjes gedaan. Dit soort materialen zijn gericht op de zintuiglijke en motorische ontwikkeling. Onder zintuiglijke ontwikkeling verstaan we horen, ruiken, voelen, zien, en proeven. Sommige kinderen vinden het alleen al heerlijk om met hun handen door de erwten en bonen te gaan of deze tussen hun vingers te laten glippen. Anderen gaan al veel meer manipuleren met de andere materialen of laten de dieren bewegingen maken, zoals op een schijfje staan. Omdat er twee bakken in de tafel zijn, kunnen er twee kinderen tegelijk spelen. Soms ieder op zichzelf maar er ontstaat ook vaak prachtig samenspel. En ze weten algauw dat het niet bedoeld is om in de mond te stoppen.

De Buurtkabouters zit in MFC Kleurrijk, een Multi Functioneel Centrum, samen met de Buurthoeve, de W.G. v.d. Hulstschool en de Hoge Weerdschool. Regelmatig is er contact tussen de scholen en de speelzaal/peuteropvang. Zo ook tijdens de open dag van de Hoge Weerdschool. Buiten hadden zij een springkussen staan en er was tijd vrij gemaakt zodat de peuters hierop konden springen. En dat vonden ze maar wat leuk!

Dit vind je misschien ook interessant!

Modderweek

Op meerdere locaties van Koppel-Swoe is er weer gehoor gegeven aan de jaarlijkse modderdag. En zo ook op Kierewam! De kinderen kunnen heerlijk kliederen, spelen,...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet