Wij gaan naar buiten!

Wij gaan naar buiten!

4 juli 2023

Bij Kidz en Kwick groep stond het thema ‘wij gaan naar buiten’ centraal.

Het thema werd afgetrapt met de peuter vierdaagse. 5 dagen lang werd er elke ochtend een wandeling van 15 minuten in de wijk gemaakt. De peuters liepen zelfstandig met ons mee doormiddel van een gekleurde lijn die ze vast hielden. Ook gingen de jongste van de groepen gezellig mee in de wandelwagens. Op de laatste dag van de wandelvierdaagse was er voor iedereen een mooie medaille en een wandeldiploma. Wat heeft iedereen goed mee gewandeld en wat zijn wij enorm trots op iedereen!

Ook viel de jaarlijkse ‘modderweek’ in dit thema. Tijdens de modderweek staat het vrij spelen met de elementen water en zand centraal. Kinderen krijgen de ruimte om modder te maken en te ontdekken. Zo stonden er elke dag verschillende activiteiten buiten klaar. Er was een modderbak met speelgoedvarkentjes, de zandbak werd gevuld met water, schminken met modder en spaghetti slierten uit een modderbak halen met een grote pincet. Wat een heerlijke modderpret!

In de overige weken van dit thema werd er veel door de kinderen buiten gespeel en namen wij binnen mee naar buiten. Zo werd er regelmatig een kringmoment buiten gehouden en werden veel speelactiviteiten buiten aangeboden. Zo werd er ontdekt dat je met een ijsklontje gevuld met verf de mooiste kunstwerken kunt maken op papier. Al vonden sommige kinderen het ijsklontje wel een beetje koud om vast te pakken! De kinderen mochten ook met een waterpistool door de hoepel spuiten en waterballonen door een hoepel gooien. Het ene kind gooide van een afstand de waterballon erdoor heen terwijl het andere kind een makkelijker techniek bedacht door dichter bij de hoepel te gaan staan. Wat een heerlijk buiten thema waarbij elke dag een frisse neus is gehaald.

Dit vind je misschien ook interessant!

Een inkijkje bij BSO-Kleurrijk

6 juni 2024
Bij BSO Kleurrijk zorgen wij elke dag voor voldoende speelplezier voor de kinderen. Zo bieden wij sport, spel en knutselactiviteiten aan. Dankzij de rijke fantasie...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet