Thema groente en fruit bij De Buurtkabouters

Thema groente en fruit bij De Buurtkabouters

4 juni 2024

Het thema “groente en fruit” hebben we afgesloten met een heus buffet. Aan de ouders van de Buurtkabouter peuters hebben we gevraagd iets te maken met hun peuter wat hij/zij lekker vindt. Veel ouders hadden iets meegenomen, soms eten uit hun thuisland. Zo waren er meerdere typisch Syrische gerechten en uit Oekraïne en Ierland. Hoe mooi is het om op deze manier iets van elkaars cultuur te leren. Alle hapjes bij elkaar maakte een lekker buffet en het was een gezellig samenzijn.

Nu zijn we alweer bezig met het volgende thema: “Wij verkopen ijs!”

Dit vinden de peuters helemaal geweldig. Allereerst hebben we gekeken in de schattenmand, welke materialen zij al kennen die bij dit thema passen. Er waren weinig verrassingen, het meeste was bekend en werd benoemd. Daarna hebben we gezamenlijk de ijssalon ingericht. Hier kan volop rollenspel gespeeld worden. Ze zijn de ijsverkoper, die druk is met ijsscheppen en afrekenen of de klant die ijs komt kopen en op het terras kan gaan zitten.

We genieten van het spel dat we zien ontstaan.

Dit vind je misschien ook interessant!

Een inkijkje bij BSO-Kleurrijk

6 juni 2024
Bij BSO Kleurrijk zorgen wij elke dag voor voldoende speelplezier voor de kinderen. Zo bieden wij sport, spel en knutselactiviteiten aan. Dankzij de rijke fantasie...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet