’t Muizenholletje gaat kamperen

’t Muizenholletje gaat kamperen

26 september 2023

Sommige kinderen hebben na de zomervakantie nog mooie herinneringen aan de zomer of het op vakantie gaan. Waardoor dit thema leuk aansluit bij de beleefwereld van de kinderen. Kinderen die niet met vakantie zijn geweest of voor wie kamperen onbekend is, leren/ervaren spelenderwijs meer over het gaan kamperen.

De activiteiten zijn vooral gebaseerd op het creëren van spelsituaties uit de echte wereld, die passen bij het gaan kamperen/vakantie (We gaan het kamperen dus echt na spelen). Denk hierbij bijvoorbeeld aan het inpakken van de koffer, samen een tent opzetten en de tent inrichten. Boodschappen doen, BBQ-en, afwassen, ijsjes maken enz.

’t Muizenholletje heeft als activiteit echt gebarbecued op onze camping (plein). We hebben samen met de kinderen de barbecue voorbereid, samen tafelgedekt, een salade gemaakt, stokbrood met kruidenboter en vlees voor op de BBQ gemaakt. Dit laatste doen uiteraard alleen de volwassen mensen. Vervolgens hebben we gezellig samen aan tafel gegeten en daarna moest er ook nog worden afgewassen. Het was ontzettend leuk, leerzaam, gezellig en lekker!

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2024 Media Magneet