’t Hummelhoekje en Help, een verrassing!

’t Hummelhoekje en Help, een verrassing!

27 februari 2024

Help! Een verrassing, dat is het boek van de nationale voorleesdagen! Het boek gaat over Eekhoorn Suus en Vos August. Suus heeft een verrassing voor August. Alleen August houdt niet van verrassingen… Hoe dat afloopt….? Dat weten alleen de peuters van ’t Hummelhoekje.

Waarbij Eekhoorn Suus van wilde, luide, drukke dingen houdt, houdt Vos August alleen maar van rustige dingen en van luieren. Wij zijn de afgelopen weken vooral druk geweest met de begrippen, druk en rustig! Wij deden een spelletje in de kring, waarbij je goed naar de vos en naar de eekhoorn moest kijken. Want als de vos in de lucht was, deed je je beweegstokje erg langzaam heen en weer. Maar als Eekhoorn in de lucht ging, dan mocht je zo snel als je kon je beweegstokje bewegen!

Op de groep hebben wij een groot picknickkleed neergelegd, waar je samen met Vos en Eekhoorn kan picknicken. Ook deden wij een appel na schilderen omdat Vos van schilderen houdt! En in de hal deden wij een spelletje waarbij je de shuttle door de hoepel moest gooien!

Vos August vindt het ook leuk om een boek te lezen. En wat een geluk voor Vos August. Er kwamen gedurende dit thema verschillende mensen voorlezen, ouders, oma’s, collega’s en kinderen uit groep 7/8 van de K. Norel-school. Wat een gezelligheid!

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2024 Media Magneet