Sneeuwpret en nationale voorleesdag bij De Buurtkabouters

Sneeuwpret en nationale voorleesdag bij De Buurtkabouters

29 januari 2024

Op het plein van De Buurtkabouters ligt dagenlang een laagje sneeuw waar we heerlijk in spelen. Vanwege de kou hebben de kinderen mutsen, dassen en handschoenen bij zich en dat moet natuurlijk allemaal aan. Hoewel we stimuleren zoveel mogelijk zelf te doen, vraagt dit toch wel onze hulp. Buiten wordt de slee erbij gepakt en de peuters zitten er om de beurt op en duwen of trekken elkaar, wat nog niet meevalt. We hebben bij de glijbaan een kleine helling en die is natuurlijk helemaal leuk om vanaf te glijden. Ook met scheppen en bezems zijn de peuters druk in de weer. En natuurlijk de sneeuw naar elkaar en ons toegooien. Wat een sneeuwpret!

We zijn met ons nieuwe thema begonnen. Help! Een verrassing! Dit is het boek dat centraal staat tijdens de Nationale Voorleesdagen (24 januari t/m 4 februari). Het gaat over een vos, die een verrassing krijgt van zijn vriendinnetje de eekhoorn. Maar wat is nou die verrassing? Vos vindt het spannend want eekhoorn houdt van wilde, drukke activiteiten en hij meer van rustige, veilige dingen doen. Uiteindelijk is de verrassing een picknick.

We gaan het daarom veel hebben over wat is een verrassing en picknicken. De ouders hebben we gevraagd om een picknickmand en -kleed waarmee de peuters rollenspel kunnen spelen. Daar is gehoor aan gegeven en er zat zelfs iets lekkers in die picknickmand. Dus hebben we al meerdere dagen met z’n allen, midden in de groep, op een kleed gezeten en gegeten. Ook in de winter kun je picknicken, gewoon binnen. En de peuters gaan dit nu zelf na spelen vanuit de huishoek.

Dit vind je misschien ook interessant!

Modderweek

Op meerdere locaties van Koppel-Swoe is er weer gehoor gegeven aan de jaarlijkse modderdag. En zo ook op Kierewam! De kinderen kunnen heerlijk kliederen, spelen,...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet