Peuters van peuteropvang Kiddo’s gaan naar de ijssalon!

Peuters van peuteropvang Kiddo’s gaan naar de ijssalon!

2 oktober 2023

De peuters van Kiddo’s hebben de afgelopen tijd aan het thema ‘’ Wij gaan naar de ijssalon’’ gewerkt. Het thema is geïntroduceerd door middel van een schattenmandje. Dit is een mandje met allemaal spullen die gebruikt worden in de ijssalon zoals servetjes, lepels, ijsbolletjes, ijshoorntjes en ijsbakjes. Tijdens de kring bespreken we wat je allemaal nodig hebt in de ijswinkel en waarvoor je alle materialen kan gebruiken.

Bij de ijssalon zijn er natuurlijk heel veel verschillende smaken maar welke smaak vind jij lekker? Samen met de peuters hebben wij een ijskaart gemaakt met alle verschillende smaken die te koop zijn in onze ijswinkel op de groep. Om de ijswinkel te versieren zijn er van wc-rolletjes ijsjes gemaakt. Wc-rolletjes verven, ijsstokjes eraan en dan heb je een dubbellikker!

We hebben scheerschuim gemengd met verf en deden net of het ijs was en daarmee hebben de peuters ijs op papier versierd. Op de groep in de zandtafel en buiten in de zandbak worden er heerlijke ijsjes en taartjes gemaakt. Ook worden er zelf ijsjes gemaakt. De peuters gieten sap in ijsvormpjes en zetten deze daarna in de vriezer. Wat zal er met het sap gebeuren… ? Dat ontdekken de peuters de volgende dag!

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2024 Media Magneet