Peuteropvang ’t Heggeholletje benoemt tot ‘groene kinderopvang’

Peuteropvang ’t Heggeholletje benoemt tot ‘groene kinderopvang’

24 juli 2023

Peuterspeelzaal en peuteropvang ’t Heggeholletje van Koppel-Swoe heeft het kwaliteitsmerk ‘groene kinderopvang’ van Stichting Groen Cement ontvangen. De stichting zet zich in voor de verbinding van kinderen en natuur binnen de kinderopvang. Natuurbeleving en buiten spelen zijn belangrijk voor een gezonde ontwikkeling van kinderen. Met het kwaliteitsmerk is de keuze voor natuur en natuurbeleving van de peuteropvanglocatie in Vaassen nog meer zichtbaar.

Genieten van de buitenruimte
Janneke Hagenaar, directielid van Groen Cement, heeft de locatie bezocht en beoordeeld. In haar eindrapport schreef ze o.a. “Als je naar de opvang loopt, word je door vrolijke vogelgeluiden verwelkomd. Bomen, gras, ruimte en … een eekhoorn. En de buitenruimte is zó groot! Kinderen en pedagogisch medewerkers genieten hier volop van. Spel bij het huisje, helpen in de moestuin. We hadden het over hoe het naar buiten gaan hun kijk op ontwikkeling had veranderd. Kansen zien en benutten voor spel, taal, motoriek. Steeds beter aanvoelen wat vrijheid en ruimte voor kinderen betekent en wanneer je zelf weer wat toevoegt. De liefde voor het vak was voelbaar!”

Saskia Slijkhuis, pedagogisch medewerker van ’t Heggeholletje reageert blij op het nieuws dat ’t Heggeholletje het keurmerk krijgt. “Het voelt erg goed om de bevestiging te krijgen voor wat we al zo lang aan het opbouwen zijn en wat onze passie heeft.”

‘Dag van de groene kinderopvang’
Het kwaliteitskenmerk kwam precies op tijd om deel te kunnen nemen aan de jaarlijks terugkomende ‘Dag van de groene kinderopvang’.  Het thema van dit jaar was ‘Wij eten van de aarde’. De kinderen mochten zelf zaadjes in de aarde stoppen, in de moestuin werken en proeven wat er al geoogst kon worden vanuit de moestuin. De verwondering was te zien op de gezichtjes. Er werd fruitwater gemaakt, een grote kan water met munt, citroenschijfjes en komkommer erin. De kinderen mochten zelf fruit voor het snackmoment snijden en natuurlijk opsmikkelen. Wat een feestje!

Dit vind je misschien ook interessant!

Modderweek

Op meerdere locaties van Koppel-Swoe is er weer gehoor gegeven aan de jaarlijkse modderdag. En zo ook op Kierewam! De kinderen kunnen heerlijk kliederen, spelen,...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet