Peuteropvang Kiddo’s en thema “Ik ben ziek”

Peuteropvang Kiddo’s en thema “Ik ben ziek”

26 maart 2024

Afgelopen weken zijn de peuters van peuteropvang Kiddo’s druk bezig geweest met het thema ‘ik ben ziek’. Onze pop voelt zich helemaal niet lekker. Wat zou er toch met haar aan de hand zijn?

De peuters ontdekken dat de pop allemaal rode vlekjes op haar gezicht en lichaam heeft en ze heeft ook nog koorts. Gelukkig wordt de pop goed verzorgd door de peuters. Er wordt lekker eten voor haar gemaakt en haar temperatuur wordt regelmatig gemeten om te kijken of de koorts al is gezakt. De peuters hebben zelf ook vlekjes gestempeld met rode verf. Ook gaan wij met de pop langs de dokter. De peuters helpen als echte dokters met het onderzoek van de pop. Met een stethoscoop luisteren wij naar het hartje van de baby, we testen de reflexen met het hamertje, kijken in de mond en de oren en controleren de temperatuur.

In onze zand- en watertafel hebben wij pilletjes gemaakt van waterparels. Ze werden steeds groter. De peuters scheppen de pilletjes in de medicijnenflesjes. Er wordt leuk gespeeld in onze doktershoek. De peuters verkleden zich als echte dokters en doen allemaal verschillende onderzoekjes bij de pop en bij elkaar. Zo worden de ogen getest en gemeten hoelang de peuters zijn. Ook bekijken de peuters röntgenfoto’s op de lichttafel en maken zelf een afdruk van een hand en voet.

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2024 Media Magneet