Koppel-Swoe opent nieuw kindercentrum Droomrijk in Epe

Koppel-Swoe opent nieuw kindercentrum Droomrijk in Epe

1 februari 2024

 Koppel-Swoe kinderopvang viert feest. Vorige week openden ze hun nieuwe kinderdagopvanglocatie en bso in het dorp Epe genaamd Droomrijk. Om meerdere redenen een passende naam: na maanden verbouwen was het, voor zowel de kinderopvangorganisatie als de kinderen zelf, met recht een droom die uitkwam.

Droomrijk is te vinden aan de Paasvuurweg in Epe. Op deze prachtige nieuwe locatie van Koppel-Swoe kinderopvang werd eind januari dus terecht feest gevierd. Sindsdien zijn daar een kinderopvanggroep voor kinderen van 0 tot 4 jaar en een buitenschoolse opvang (bso) voor kinderen van 4 tot 12 jaar geopend.

Openingshandeling met kinderchampagne en tompouce
De bso-kinderen mochten de officiële openingshandeling regelen. Door een feestelijk gordijn van gouden slingers kwamen ze voor het eerst op deze locatie spelen. Hester Rook, één van de leidinggevenden van de diverse kinderopvanglocaties van Koppel-Swoe vertelt over dat mooie moment: “Eenmaal binnen op de buitenschoolse opvang stond er kinderchampagne en een mini tompouce klaar. We hebben samen geproost op de start van deze nieuwe locatie.” Ook de ouders zijn heel enthousiast, vult ze aan. “Er zijn al twee kijkavonden geweest. Ouders reageerden erg positief. Koppel-Swoe is daarom ook ontzettend blij met deze uitbreiding.” Het aantal kinderen waar Koppel-Swoe opvang aan biedt, blijft maar groeien. “Onze locatie Droomrijk kunnen we dus ontzettend goed gebruiken. Het is fijn om nog meer kinderen liefdevol op te mogen vangen, dankzij deze prachtige locatie. De locatie is heel mooi ingericht met rustige, eerlijke materialen. Er zijn fijne slaapkamers voor de kleinste kinderen, er wordt gewerkt met uitdagende speelmaterialen. Droomrijk is warm en huiselijk. Onze groepsruimtes stralen rust uit. Mede door het gebruik van lichte natuurtinten als kleuren.”

En het allerbelangrijkste? Ook de kinderen vinden het geweldig bij Droomrijk. Noralie (7) vertelt er bijvoorbeeld het volgende over: “Ik vind het hier heel erg leuk. Je kan hier spelletjes doen en verven en kleuren en strijkkralen maken. Ik vermaak me wel!” Ties (5) vult haar aan: “Ik vind het hier heel mooi. Het is fijn om bij Droomrijk te zijn. De knikkerbaan vind ik het allerleukste.” De 6-jarige Mees vindt het voetbalveldje heel leuk en Milou van 5 speelt onder andere graag met de kappersset.

Nog meer duurzaamheid door elektrische busjes
Om het allemaal nog feestelijker te maken, werden de kinderen eerst met een prachtige nieuwe, elektrische bus opgehaald van school. Marian Kemper, directeur-bestuurder van Koppel-Swoe vertelt hierover: “Als organisatie voor kinderopvang en welzijnswerk zetten we in op duurzaamheid. Dat is onder meer te zien door de eerlijke, veelal houten materialen die in Droomrijk gebruikt zijn. Maar ook door de twee nieuwe milieuvriendelijke, elektrische busjes waar we mee rondrijden. Geen schadelijke CO2-uitstoot meer.”

Prettige samenwerking met Droomrijk
Marian Kemper van Koppel-Swoe laat verder weten erg blij te zijn met de prettige samenwerking met de verhuurder van dit pand: Sabrina Zwarts-Bol. “Sabrina’s gebouw draagt de naam Droomboom. Daar hebben wij de naam van onze locatie dus een beetje op aangepast. We kunnen het goed vinden met elkaar. Onze visies zijn zeer aanvullend. Uiteindelijk hebben we, met hulp van een binnenhuisarchitecte en diverse andere partijen, een tweetal prachtige ruimtes ingericht in Sabrina’s gebouw.” Op dit moment wordt er achter het pand hard gewerkt aan een prachtige buitenspeelplaats met veel groen en een natuurlijke uitstraling. Marian Kemper tot slot: “Het was hard werken, maar ons team kan nu echt aan de slag met de kinderen. We zijn erg trots op het eindresultaat.”

Dit vind je misschien ook interessant!

Een inkijkje bij BSO-Kleurrijk

6 juni 2024
Bij BSO Kleurrijk zorgen wij elke dag voor voldoende speelplezier voor de kinderen. Zo bieden wij sport, spel en knutselactiviteiten aan. Dankzij de rijke fantasie...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet