Kabouters bij peuteropvang Kiddo’s

Kabouters bij peuteropvang Kiddo’s

10 november 2023

Bij peuteropvang Kiddo’s zijn wij begonnen aan ons nieuwe thema ‘in het kabouterbos’. Om het thema te introduceren hebben wij een voeldoos gevuld met kabouters, een blad, een paddenstoel en een kastanje. De peuters ontdekken in de kring wat er allemaal in de voeldoos zit. Een voor een mogen de kinderen even voelen en raden wat er in de doos zit.

De bouwhoek is omgetoverd tot een kabouterbos waar de kinderen als echte kabouters het bos weer netjes maken door alle bladeren die op de grond gevallen zijn op te harken. De zandtafel is gevuld met blokken en kabouters en hier wordt meteen al druk mee gespeeld. De kinderen bouwen huizen waar de kabouters in leven.

Samen zijn wij op pad gegaan om buiten herfstspullen te zoeken. Er zijn veel bladeren, takjes en beukennootjes gevonden. Daarna hebben wij in de kring al de gevonden spullen gesorteerd. Zo lag er een bergje bladeren, een groepje met takjes en een groepje beukennootjes. Ook spelen wij samen in de kring een spel met kabouters en paddenstoelen. Op tafel liggen vier paddenstoelen in de kleur rood, geel, blauw en groen. De peuters kiezen om de beurt een kabouter en leggen de kabouter bij de paddenstoel met dezelfde kleur.

 

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2024 Media Magneet