Groente en fruit-thema bij De Buurtkabouters

Groente en fruit-thema bij De Buurtkabouters

11 maart 2024

Ons nieuwe thema gaat over groente en fruit. Daarom zijn we met de peuters naar de winkel geweest. Ieder mocht een eigen mandje vasthouden om het fruit in te doen. Het moest ook gewogen worden, dan de prijs erop plakken en op naar de kassa. Zelf hebben ze het fruit op de band gelegd en na het betalen alles in de tas gestopt. Toen zijn we terug gewandeld naar peuteropvang De Buurtkabouters.

Daar hebben we al het fruit in de kring goed bekeken. Hoe ziet het eruit, welke vorm heeft het, welke kleur, hoe smaakt het? De meeste kinderen kennen wel de gebruikelijke fruitsoorten als appel, peer en banaan. Nu hadden we een mango, een passievrucht, ananas, meloen, pruim en nog veel meer. Elke keer als we een stuk fruit doormidden sneden, bleek de binnenkant verschillend te zijn. Een grote of kleine pit of juist veel hele kleine pitjes, dezelfde of een andere kleur dan de buitenkant. Moet er wel of niet een schil van af of kun je het zo eten? Er is ontzettend veel te ontdekken. En proeven en opeten natuurlijk.

In de ontdekhoek hebben we nu een fruitschaal staan met echt fruit erin. Maar er zijn ook woordkaarten, plaatjes en de platen van LOGO3000, een taalontwikkelingsprogramma. De peuters kunnen ook spelen met fruitknuffels en natuurlijk boekjes lezen over fruit en verschillende puzzels maken. In de huishoek ligt houten snijfruit. Zo is in verschillende hoeken hetzelfde thema terug te vinden om mee te spelen en erover te leren.

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2024 Media Magneet