Overzicht Epe

Een inkijkje bij BSO-Kleurrijk

Bij BSO Kleurrijk zorgen wij elke dag voor voldoende speelplezier voor de kinderen. Zo bieden wij sport, spel en knutselactiviteiten aan. Dankzij de rijke fantasie van de kinderen hebben zij altijd wat doen!

 Deze week stond in het teken van boogschieten, de materialen zijn door pedagogisch medewerker Niels meegenomen vanuit zijn rol als buurtsportcoach bij Heel Epe Beweegt. Van maandag tot en met donderdag konden alle kinderen oefenen met boogschieten. Om de beurt mochten de kinderen 2 pijlen afvuren op het bord, tegelijkertijd oefende ze ook nog met het optellen van de punten.

Binnen wordt er goed gebruik gemaakt van de rijke fantasie bij de kinderen, samen bedenken ze de mooiste dingen. Op de foto is een dierentuin doolhof te zien, gemaakt van de duizend stukjes Kapla.

De Boeffies zijn echte dokters!

Bij  de  Boeffies werken we de komende 5 a 6 weken aan het thema “wij zijn dokter”. Wij bieden tijdens deze weken verschillende activiteiten aan die binnen het thema passen. Daarnaast is het op de groep ook aangepast op het thema. Zo hangen er op de groep verschillende doktersjassen, hebben we echte dokterskoffers. En word er in de grote hal goed gezorgd voor baby Lisa, want baby Lisa heeft de waterpokken. Maar gelukkig zijn de boeffies goede dokters en maken ze samen baby Lisa weer beter!

Een van de activiteiten die we aanbieden is het sorteren van pillen in het juiste pillenpotje. De kinderen mogen met een pincet de balletjes in het juiste potje doen. De juiste kleur bij de juiste kleur, door daarna de pillen te tellen oefenen de kinderen bij deze activiteit verschillende dingen. Het tellen van de balletjes, het sorteren en benoemen van de kleuren en de fijne motoriek door het gebruik van de pincet.

De prachtige tuin van BSO Droomrijk

Bij BSO Droomrijk kun je ontzettend veel ontdekken in de prachtige tuin. Vandaag liepen wij bijna tegen een paar hangende rupsen aan onder onze pergola, we zijn op zoek gegaan en vonden daarna een hele rupsenfamilie knus bij elkaar in een blaadje.

We hebben de hangende rupsen een veilig plekje gegeven tussen de plantjes waar ze heerlijk verder kunnen groeien tot prachtige vlinders.

Peuteropvang Bikkels en de waterbaan

Wat is er mooier dan spelen met water……nou eigenlijk niks. Bij Peuteropvang Bikkels kan dat dan ook op verschillende manieren. Maar toch hebben we er nog een mogelijkheid bij gemaakt namelijk een vaste waterbaan. We hebben er zelfs een heuse hoek voor gemaakt. Een mooi hekwerk waar kleine goten aan vast zitten…..en boomschors op de grond zodat het water mooi weg zak maar waar komt het water dan vandaan hoor ik jullie denken….Nou uit de regenton die ernaast staat.

Na een beetje regenbui zit die mooi vol. Een emmer of bakje onder het kraantje en vullen maar. Dat hoefden we maar een keer voor te doen en al snel hadden ze door hoe het moest.

Al snel waren ze druk met het door de verschillende goten te gieten. Door de verschillende hoogtes gaf dat een mooi effect. Die verwondering bij de kinderen was mooi om te zien. Jullie zullen begrijpen dat de regenton vrij snel leeg was, nu maar hopen dat het snel weer gaat regenen…..

Kleiende peuters bij Peuteropvang Bikkels

De peuters van Bikkels spelen graag met klei. Deze klei maken we altijd zelf en wat is er leuker dan dat de peuters hierbij helpen! Samen bekijken wat we allemaal nodig hebben, de ingrediënten afwegen met de weegschaal, toevoegen in de pan, een kleurtje uitzoeken en dan natuurlijk alles goed roeren.

Uiteraard willen we allemaal even roeren, dus het duurt wel even voordat de klei klaar is, maar wat genieten we altijd van deze activiteit! En als de klei klaar is gaan we gezellig samen aan de tafel zitten om met de klei te spelen, heerlijk!

Dokters in spé bij kindercentrum Kanjers

De afgelopen weken waren de Banjers heuse dokters in spé geworden! Wanneer ga je naar de dokter toe? En hoe gaat het dan allemaal bij de dokter?

Samen kijken we wat er in de tas van de dokter zit. We luisteren naar de hartslag van de pop. En o jee, de beer heeft zich zeer gedaan. Samen kijken we waar de pleisters nodig zijn. We lezen de boeken ‘Anna is ziek’ en ‘Kaatje bij de dokter.’ Ook maken we potjes medicijnen klaar.

Deze week sluiten wij het thema ‘Wij zijn dokters’ in stijl af. We maken een gezond fruitsapje. Hmm, dat is lekker en gezond!

Thema groente en fruit bij De Buurtkabouters

Het thema “groente en fruit” hebben we afgesloten met een heus buffet. Aan de ouders van de Buurtkabouter peuters hebben we gevraagd iets te maken met hun peuter wat hij/zij lekker vindt. Veel ouders hadden iets meegenomen, soms eten uit hun thuisland. Zo waren er meerdere typisch Syrische gerechten en uit Oekraïne en Ierland. Hoe mooi is het om op deze manier iets van elkaars cultuur te leren. Alle hapjes bij elkaar maakte een lekker buffet en het was een gezellig samenzijn.

Nu zijn we alweer bezig met het volgende thema: “Wij verkopen ijs!”

Dit vinden de peuters helemaal geweldig. Allereerst hebben we gekeken in de schattenmand, welke materialen zij al kennen die bij dit thema passen. Er waren weinig verrassingen, het meeste was bekend en werd benoemd. Daarna hebben we gezamenlijk de ijssalon ingericht. Hier kan volop rollenspel gespeeld worden. Ze zijn de ijsverkoper, die druk is met ijsscheppen en afrekenen of de klant die ijs komt kopen en op het terras kan gaan zitten.

We genieten van het spel dat we zien ontstaan.

De baby gaat in bad bij ’t Hummelhoekje

Oh nee, de baby is wel erg vies geworden… ze heeft vieze handen, voeten, armen en benen, haar buik is vies en haar haren maar ook haar billen! Dat ruikt niet zo lekker… Gelukkig weten de peuters van ’t Hummelhoekje maar al te goed wat we daaraan kunnen doen en komen al snel met het idee dat de baby in bad moet!

En wat hebben we dan allemaal nodig? Ook dat weten ze maar al te goed en al snel worden er washandjes, handdoeken, badjes en de baby in de kring gelegd. Nu nog water en zeep en dan kunnen we beginnen! Zowel binnen als buiten doen we de baby in bad. Wat is dat leuk de baby in bad doen en wat wordt ze goed verzorgd door de peuters!

Peuteropvang Kiddo’s gaat boodschappen doen

De peuters van Kiddo’s zijn gestart met een nieuw thema, namelijk ‘Wij gaan boodschappen doen’. Samen met de peuters bouwen wij de supermarkt op. De eerste week hebben de peuters de supermarkt zelf gevuld met allemaal verpakkingen, maar hoe kunnen wij nu de boodschappen betalen? Er is helemaal geen kassa… dat is niet handig! Toen de kassa was toegevoegd aan de supermarkt, konden de peuters boodschappen doen om deze vervolgens bij de kassa te betalen.

Samen met de peuters zijn wij op pad geweest naar een supermarkt om te kijken wat er allemaal te zien is. Wij hebben alle verschillende afdelingen bekeken en zelf ook een paar boodschapjes gedaan. De peuters mochten de producten zelf op de band leggen. In de supermarkt kwamen wij ook een winkelkar tegen en wat is dat handig om al je boodschappen in te leggen. Toen we eenmaal terug waren van de supermarkt hebben wij bij onze eigen supermarkt ook een winkelkar toegevoegd.

Beetje bij beetje breiden wij de supermarkt verder uit. Zo zijn er productkaartjes en posters toegevoegd. Ook is de supermarkt uitgebreid met handscanners, scankaartjes en boodschappentassen. De peuters zoeken in reclamefolders naar producten die zij graag willen kopen. Ze knippen of scheuren het product uit de folder en plakken deze op hun boodschappentas of winkelkar.

Sharon Sabandar

© 2024 Media Magneet