Overzicht Epe

Feest vieren bij kindercentrum Kierewam

Het thema ‘wij vieren feest’ bij de kinderen van de dagopvang van Kierewam zit erop. Vijf weken lang stonden in het thema van feest vieren. We lazen in de allereerste week het boekje van ‘Fred en de (bijna mislukte) verjaardag.

We knutselden met zijn allen vlaggetjes en hingen ze op de groep op. In de weken daarop versierden we een taart met echt slagroom, we maakten een cupcake van klei,  mochten verkleed naar Kierewam toekomen en tot slot bakten we in de allerlaatste week echte koekjes, zo volgde we het proces van meel naar een echt koekje.

Uiteraard smulden we de koekjes daarna lekker op. Wat was het een feest!

’t Hummelhoekje en Help, een verrassing!

Help! Een verrassing, dat is het boek van de nationale voorleesdagen! Het boek gaat over Eekhoorn Suus en Vos August. Suus heeft een verrassing voor August. Alleen August houdt niet van verrassingen… Hoe dat afloopt….? Dat weten alleen de peuters van ’t Hummelhoekje.

Waarbij Eekhoorn Suus van wilde, luide, drukke dingen houdt, houdt Vos August alleen maar van rustige dingen en van luieren. Wij zijn de afgelopen weken vooral druk geweest met de begrippen, druk en rustig! Wij deden een spelletje in de kring, waarbij je goed naar de vos en naar de eekhoorn moest kijken. Want als de vos in de lucht was, deed je je beweegstokje erg langzaam heen en weer. Maar als Eekhoorn in de lucht ging, dan mocht je zo snel als je kon je beweegstokje bewegen!

Op de groep hebben wij een groot picknickkleed neergelegd, waar je samen met Vos en Eekhoorn kan picknicken. Ook deden wij een appel na schilderen omdat Vos van schilderen houdt! En in de hal deden wij een spelletje waarbij je de shuttle door de hoepel moest gooien!

Vos August vindt het ook leuk om een boek te lezen. En wat een geluk voor Vos August. Er kwamen gedurende dit thema verschillende mensen voorlezen, ouders, oma’s, collega’s en kinderen uit groep 7/8 van de K. Norel-school. Wat een gezelligheid!

Vacature: pedagogisch medewerker peuteropvang ’t Heggeholletje

Krijg jij energie van het werken met peuters? Voor ’t Heggeholletje, onze peuteropvang in Vaassen zijn wij op zoek naar een pedagogisch medewerker (18-20 uur per week).

Het gaat om vervangende werkzaamheden i.v.m. ziekteverlof voor de maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagochtend. Onze organisatie is continu in beweging en we groeien nog steeds qua locaties en aantal kinderen. Ook hebben we regelmatig vacatures. De kans is groot dat je na de vervangende periode kan blijven werken bij ons. Heb je een VVE-certificaat? Dat zouden we fijn vinden!

Over onze kinderopvang

Binnen onze kinderopvang gaan wij uit van het kind. Wij kijken naar kinderen en hun behoeften en spelen hier op in. Onder andere door de inzet van de drie pedagogen (de andere kinderen, de volwassenen en de ruimte en materialen) stimuleren wij kinderen in hun ontwikkeling. Buiten spelen staat bij ons hoog in het vaandel: buiten zijn is goed voor kinderen, ze ontdekken, zijn in beweging en kunnen zich optimaal ontwikkelen. Een huiselijke sfeer is bij ons belangrijk: gezelligheid, aandacht, doen waar je zin in hebt.

Onze pedagogisch medewerkers zijn heel belangrijk. Zij vangen de kinderen met liefde en aandacht op en zorgen dat elke dag weer een topdag voor de kinderen is! We zorgen dan ook goed voor hen. Regelmatig staat er een scholing of cursus op het programma, we hebben een pedagogisch coach die medewerkers ondersteuning biedt waar nodig en we denken mee met hen als ze bijvoorbeeld een dag vrij willen. Ouders kiezen voor Koppel-Swoe vanwege onze liefde voor het kind, vanwege onze kindgerichte benadering en vanwege onze flexibiliteit.

Als pedagogisch medewerker word je onderdeel van Koppel-Swoe: de organisatie voor welzijn en kinderopvang in de gemeente Epe. Met zo’n 90 medewerkers en meer dan 300 vrijwilligers stimuleren we het welzijn en de groei van inwoners van 0-100+ jaar. We werken gebiedsgericht en zijn actief in de dorpen Epe, Vaassen, Emst en Oene. We weten wat er speelt en focussen ons zoveel mogelijk op preventie en vroegtijdige signalering. We werken samen met inwoners, gemeente en andere partners en verbinden waar mogelijk met bestaande initiatieven.

Solliciteren?

Wil jij hier bij horen en samen met ons trots zijn op alles wat we doen? Vul dan hieronder het sollicitatieformulier in. Wil je eerst nog wat vragen of een keer komen kijken? Dat kan ook! Stuur gerust een mailtje naar Stephanie Veenhuijsen s.veenhuijsen@koppelswoe.nl, bel of stuur een app naar 06-401 42 403.

Pssst…

Wist je dat je met heel veel verschillende opleidingen in de kinderopvang kan werken? Wil je weten of je het juiste diploma hebt? Of ben je nog bezig met een MBO/HBO en heb je inmiddels 50% van je studiepunten behaald. Dan zou het zomaar kunnen dat jij ook al aan de slag kunt in de kinderopvang. Leuke bijbaan toch? Benieuwd naar welke diploma’s passend zijn? Kijk dan op deze website: www.kinderopvang-werkt.nl/diplomacheck-kinderopvang. Daar kan je heel eenvoudig checken of je met jouw opleiding of diploma bij ons aan het werk kan!

 

Sollicitatieformulier peuteropvang ´t Heggeholletje

 • Sleep bestanden hierheen of
  Toegestane bestandstypen: jpg, pdf, Max. bestandsgrootte: 2 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Valentijnsdag bij ’t Hummelhoekje

  Bij ’t Hummelhoekje besteden we ook dit jaar weer aandacht aan Valentijnsdag want al die lieve papa’s en mama’s verdienen wel een mooi cadeautje.

  Alle peuters zijn op de foto geweest en hebben een hart versierd, vervolgens ging het cadeautje stiekem mee in de tas naar huis om deze vervolgens te geven. Fijne valentijnsdag!

   

  Opa’s en oma’s lezen voor bij Boeffies

  Voorlezen is al leuk maar extra leuk als jouw opa of oma komt voorlezen. Voor de opa’s en oma’s is het ook een moment om even te kijken wat de kleinkinderen doen op het kinderdagverblijf. De kinderen genoten er zichtbaar van. Iemand anders dan de pedagogisch medewerkers, dat is gezellig maar soms ook een beetje spannend. En dat is ook allemaal goed.

  We hebben gekozen voor boek “Help! Een verrassing!” Dit was het ook boek voor de nationale voorleesdagen. Doordat het boek vaak is voorgelezen, konden de kinderen al vertellen wat er ging gebeuren. Erg knap. Voorlezen en herhalen is goed om de taal te stimuleren.

  Het voorlezen door de opa’s en oma’s vonden wij een succes. We hopen in de toekomst dat veel opa’s en oma’s komen voorlezen bij de Boeffies.

  Liefdesweken bij Kanjers

  Bij Banjers knutselen wij een valentijnskaart voor alle papa’s en mama’s. We stempelen hartjes met een wc-rol op de kaart, er wordt nog wat liefs in geschreven en wat lekkers in gedaan en dan gaat het mee naar huis in een envelop.

  We versieren samen de groep met slingers in de vorm van een hartje en lezen voor uit de boekjes “ Raad eens hoeveel ik van je hou “ en “ ik vind je lief “.

  Als activiteit hebben we met ballonnen in hartjes vorm gespeeld. De ballonnen worden hoog gehouden met een raket of gewoon met de handjes. Dit is goed voor de motorische ontwikkeling en we kunnen onze energie goed kwijt.

  Vacature groepshulpen kinderopvang (8-24 uur per week)

  I.v.m. het toenemend aantal locaties en aantal kinderen binnen onze kinderopvang zijn wij op zoek naar meerdere groepshulpen (8-24 uur per week) voor een aantal van onze BSO’s, peuterspeelzalen en kinderdagopvang locaties. Als groepshulp werk je samen met ons team van pedagogisch medewerkers en ondersteunt hen in zowel huishoudelijke werkzaamheden als in het begeleiden van de kinderen. Het aantal uur dat je werkt en op welke locatie je aan de slag gaat, gaat in overleg. Voor deze functie heb je geen pedagogische vooropleiding nodig.

  Wat ga je doen als groepshulp?

  Je ondersteunt de pedagogisch medewerkers door o.a.:

  • Licht verzorgende werkzaamheden uit te voeren (zoals kinderen eten geven, een spelletje doen met de kinderen etc.);
  • Licht huishoudelijke werkzaamheden uit te voeren (zoals de keuken schoonhouden, speelgoed/kasten schoon te houden, bijhouden van de was etc.);
  • Eventueel toezicht te houden tijdens binnen- en buitenactiviteiten;
  • Af en toe wat kleine boodschappen te doen.

  Wij zoeken iemand die:

  • Minimaal beschikt over VMBO werk- en denkniveau;
  • Kennis heeft van veilig en hygiënisch werken;
  • Beschikt over sociale vaardigheden en over mondelinge uitdrukkingsvaardigheid voor het contact met de pedagogisch medewerkers en de kinderen;
  • Graag de handen uit de mouwen steekt en ons fijne team van pedagogisch medewerkers hierin ondersteunt.

  Wij bieden:

  • Een zelfstandige en afwisselende functie voor 8-24 uur per week in een organisatie die volop in beweging is;
  • Salariëring conform CAO Kinderopvang;
  • De aanstelling is voor een periode van één jaar, bij gebleken geschiktheid wordt het dienstverband verlengd;
  • Onderdeel van de sollicitatieprocedure is het aanvragen van een VOG;
  • Als groepshulp word je onderdeel van Koppel-Swoe: de organisatie voor welzijn en kinderopvang in de gemeente Epe. Met zo’n 90 medewerkers en meer dan 300 vrijwilligers stimuleren we het welzijn en de groei van inwoners van 0-100+ jaar. We werken gebiedsgericht en zijn actief in de dorpen Epe, Vaassen, Emst en Oene. We weten wat er speelt en focussen ons zoveel mogelijk op preventie en vroegtijdige signalering. We werken samen met inwoners, gemeente en andere partners en verbinden waar mogelijk met bestaande initiatieven.

  Interesse in de functie van groepshulp?

  Vul dan het formulier hieronder in. Heb je nog vragen? Neem dan op met Hester Rook, één van onze leidinggevenden via 06-20 21 92 00.

  Sollicitatieformulier groepshulpen

  • Persoonlijke gegevens

  • Curriculum Vitae

   Upload hier je CV. De bestandsgrootte mag maximaal 5 MB zijn. Bestandtype .JPG of PDF.
  • Toegestane bestandstypen: jpg, pdf, Max. bestandsgrootte: 2 MB.
  • Overige vragen/opmerkingen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Dagritmekaarten op de Kwick-groep

  Kinderen hebben behoefte aan structuur. Met behulp van dagritmekaarten weet een kind waar hij gedurende de dag aan toe is.

  Op de Kwick-groep (onderdeel van kindercentrum Kierewam) hebben wij vrolijke, herkenbare kaarten gemaakt met Ollie in de hoofdrol. De dagritmekaarten hangen zichtbaar en op ooghoogte op de groep. De dagritmekaarten worden gewisseld waar nodig. Is er een feestje dan komt deze kaart ertussen te hangen zodat voor de kinderen zichtbaar is wanneer het feestje gevierd gaat worden. Tijdens de kringmomenten proberen we de kinderen ook zo veel mogelijk te betrekken bij het bekijken en benoemen van de dagritmekaarten!

  Ollie, die centraal staat op alle dagritmekaarten, is inmiddels ook onze vaste logeerolifant geworden. Je mag Ollie met zijn rugzak vol met spulletjes die hij nodig heeft mee naar huis nemen en je allerleukste ervaringen met Ollie delen in het dagboekje wat erbij zit.

  Nationale voorleesdagen bij De Buurtkabouters

  De peuters van peuteropvang De Buurtkabouters zijn nog met het thema ‘Help! Een verrassing!’ bezig. De Vos houdt van rustig spel en de Eekhoorn van wild spel. Elke week kijken we wat er in de picknickmand zit. De eerste keer waren dit appels. De peuters hebben rustig aan de tafel hun eigen appel geverfd. Zelf de kleur kiezen en proberen de ronde vorm van de appel te verven. En tot slot het steeltje maken.

  In het speellokaal worden de appels vervangen door pittenzakken. Daarmee kun je gooien. Omhoog, naar voren of werpen in een mand, over een bank heen en ook op je hoofd, hand of schoen laten liggen. Er wordt van alles uit geprobeerd.

  Toen zaten in de picknickmand 2 taartvormpjes. Het rustige spel hiermee was in de zandtafel met kinetisch zand zelf taartjes maken. Ook cakevormpjes en koekvormpjes lagen in de tafel. De Vos zat er rustig bij in de hoek en mocht er soms een “hapje” van nemen. Er zijn veel taartjes gebakken. Het wilde spel van de Eekhoorn beeldden we uit in de bouwhoek. In een bak zaten diverse materialen om mee te bouwen zoals taartvormpjes, cakevormpjes maar ook kurken en houten ringen. De peuters hebben door de open en dichte vormen ontdekt dat iets niet alleen op elkaar kan, maar ook over en in elkaar. Er ontstonden “rommelige” torens door de verschillende vormen. De kinderen vonden dit maar wat leuk.

  Dan zitten in de mand 2 bekers. In het speellokaal gaan we zitten of liggen op matjes en met de beker in de hand maken we rustig ronde bewegingen. Boven je hoofd of voor je buik, een groot of klein rondje. Ook ons been kan een rondje maken, oei dat is moeilijk. Maar er wordt ook wild spel gedaan met de bekers. Er zijn ook borden en bakjes bij. Deze liggen verspreid door het lokaal. De peuters rennen rond en verzamelen deze spullen en gooien het in de picknickmand. Oh, wat een rommel is het in de picknickmand. Nog een keer alles verspreid door het lokaal, de peuters gaan het weer snel ophalen en dan sorteren. Welke beker, bord en bakje hebben dezelfde kleur en horen bij elkaar? Nu past alles netjes in de picknickmand!

   

  Nationale voorleesdagen bij Peuteropvang Kiddo’s

  Afgelopen weken stonden de Nationale Voorleesdagen bij Peuteropvang Kiddo’s centraal. Een medewerker van de bibliotheek kwam bij ons op bezoek om het prentenboek ‘Help! Een verrassing’ voor te lezen. Ook hebben wij het boek veel voorgelezen en activiteiten, die bij het verhaal passen, gedaan.

  Wij zijn begonnen met het ontdekken van de picknickmand. Wat zit hier allemaal in? De peuters waren wel heel benieuwd wat hier allemaal in zat. Eén voor één werden de voorwerpen uit de picknickmand gehaald.

  Vos August houdt van rustige dingen doen en eekhoorn Suus houdt van drukke dingen doen. De peuters hebben dan ook rustige en drukke activiteiten gedaan. Samen is er een picknickkleed versierd en is er in de gymzaal een spel gespeeld. De peuters sorteren eten en drinken in de categorieën: fruit, groente, brood en banket, drinken en broodbeleg. Als verrassing gaan wij, net zoals in het boek, samen picknicken. Wij namen de picknickmand, het picknickkleed en de fruitbak mee en toen kon het smullen beginnen!

  © 2024 Media Magneet