Overzicht Epe

Sint en Piet op Kierewam

Wat een gezellige tijd met Sint en Piet op kindercentrum Kierewam.

De groepen zijn allemaal mooi versierd en op beide groepen staat een stoomboot waar we in kunnen varen. De kinderen maken allemaal mooie knutselwerkjes en hierbij oefenen we gelijk de fijne motoriek. Met de prikpen en het prikblok, met de kleine fiches op de lichttafel, knippen in het speelgoedboek en met scheerschuim maken we een baard van sinterklaas. 

Tijdens de pietengym en buiten oefenen we ook nog eens de grove motoriek. Er wordt over daken geklommen, we glijden naar beneden, we gooien pakjes in de schoorsteen en springen van dak tot dak!

Sint-Maarten en Sinterklaas bij Peuteropvang Kiddo’s

In de week van 11 november hebben de kinderen van peuteropvang Kiddo’s een lampion kunnen maken voor Sint Maarten. Er wordt eerst een kleurplaat van een pompoen gekleurd en uitgeknipt. Daarna kan de pompoen in een lamineervel gelegd worden en wordt deze nog mooi versierd door verschillende kleuren crêpepapier. Als laatste maken we een touwtje eraan en zijn de kinderen klaar voor Sint Maarten.

De gezellige tijd is weer aangebroken en daarom is het lokaal omgetoverd in Sinterklaas-sfeer. Er wordt meteen druk gespeeld met de zandtafel die nu vol zit met zand, pepernoten en Sinterklaas-speelgoed. De huishoek is een Pieten-bakhuis geworden en hier worden dan ook heerlijke pepernoten en andere taartjes gebakken voor elkaar. Ook kunnen de kinderen zich verkleden en lopen er vaak de hele middag een paar Pieten rond bij de BSO.

In de gymzaal zijn de kinderen heel fanatiek tijdens de Sinterklaas-hoepeldans. Dansen op muziek en dan zo snel mogelijk een hoepel vinden wanneer de muziek stopt. Wie blijft er als laatste over? Er worden ook nog verschillende Pietjes en een Sinterklaas gemaakt van houten poppetjes.

What’s new bij BSO Kierewam

Sinds kort zijn wij, bij BSO Kierewam, in het bezit van een nieuwe voetbaltafel, een airhockeytafel, maar ook een snookertafel! De laatste valt het meest in de smaak. De kinderen zijn er helemaal dol op en sommige doen niet anders meer dan snookeren.

Dan onze gameroom. Het duurt niet heel lang meer voordat we deze gaan openen. De muren zijn geschilderd, de tv hangt en de laptops zijn er klaar voor. De nieuwe meubels worden binnenkort geleverd en dan kan het feest beginnen!

Nieuw spelmateriaal bij Bikkels

Bij Bikkels zijn we altijd opzoek naar materiaal dat de kinderen prikkelt en waar ze zelf mee aan de slag kunnen. Afgelopen maand hadden we huisjes en houten poppetjes aangeschaft.

 De eerste dagen zagen we dat de kinderen nog wat zoekende waren met het materiaal, wat kan je ermee.?!

 Soms hielpen we ze op weg, maar al snel zagen we dat de kinderen elkaar gingen helpen en na een week zagen we dat er echt met het materiaal gespeeld werd.

Waar de één een lange rij maakt van de poppetjes is de ander druk met het maken van families, papa, mama en een baby en weer een ander zet juist de huisjes mooi neer al dan niet met de poppetjes erbij.

Mooi om te zien!

Sint en Piet bij de Bikkels

Vanaf half november doen ook bij peuterspeelzaal Bikkels Sint en Piet hun intrede! Het is een gezellige tijd: de groep wordt met hulp van ouders in Sinterklaas sfeer gebracht, zodat de kinderen heerlijk kunnen spelen over Sint en Piet.

Natuurlijk zijn er ook verkleedkleren, zodat kinderen die dat leuk vinden een échte Sinterklaas of Piet kunnen worden. En wat is er leuker om jezelf daarbij ook van heuse roetvegen te voorzien! Dus mogen de peuters met een kurk waar roet aanzit hun eigen gezicht `schminken`. Daarbij kunnen ze in de spiegel kijken om te zien of het roet op de goede plek komt. Dat levert ingespannen koppies op en wat zien ze er daarna prachtig uit!!

Bakpieten bij PSZ ’t Hummelhoekje

Yes, sinterklaas is weer in het land! Ook dit jaar laten wij dit bij ‘t Hummelhoekje niet zomaar voorbij gaan, dit jaar worden onze peuters, echte bakpieten. Want wij hebben het thema, ‘ik word bakker!’

Wij zijn begonnen met het maken van een pietenbakmuts, je mocht je eigen bakmuts versieren en vol trots werd de pietenmuts de hele ochtend gedragen!

Vervolgens hebben wij met een echte spuitzak van de bakker geprobeerd om figuurtjes maken, de spuitzak was gevuld met scheerschuim, maar leek op slagroom! De peuters vonden het ook heerlijk om te voelen met hun handen.

En je bent geen echte bakker zonder iets te bakken, dus gaan wij met zijn allen pepernoten bakken en natuurlijk ook opeten!

Buurtkabouters in sinterklaassfeer

Op 9 november waren er veel ouders aan het knutselen bij de Buurtkabouters tijdens onze ouder-doe-avond. Onder het genot van koffie/thee met pepernoten hebben zij het cadeautje voor 5 december ingepakt en versierd voor hun peuter. Het is altijd een gezellige avond waarop ouders elkaar op ongedwongen manier ontmoeten terwijl er geknutseld wordt. Met dank aan de oudercommissie die dit heeft georganiseerd.

De groep is nu helemaal in Sinterklaassfeer. We zingen Sinterklaasliedjes, lezen boekjes over Sint en Piet, gooien nep-cadeaus in onze schoorsteen en spelen met de zandwatertafel. Daar liggen nu pepernoten in, tussen het zand. De peuters weten al heel goed dat deze niet om op te eten zijn, want dat is niet lekker met zand eraan. Ze kunnen de pepernoten en de kleine nep-cadeautjes door de schoorstenen gooien of in en uit de pakjesboot pakken. Het is passen en meten welk cadeautje in welke schoorsteen past.

Natuurlijk gaan we ook pietengym doen. In ons speellokaal hebben we een circuit gemaakt waarbij de peuters in de schoorstenen springen, eronder door en doorheen kruipen en zelfs op de trampoline springen. Uiteindelijk lopen ze met een zak vol cadeautjes over het dak en aan het eind kunnen ze een cadeautje in de schoorsteen gooien. Wat zijn de kinderen enthousiast en vol aandacht hiermee bezig. Terug op de groep krijgen ze allemaal een mooi Pietendiploma.

 

Wisselend sport- en knutselaanbod bij BSO Kleurrijk

Bij BSO Kleurrijk doen wij wekelijks verschillende activiteiten om de kinderen een wisselend sport- en knutselaanbod aan te bieden. 

De november en december maand staan in het teken van veel knutselen. Voor Sinterklaas, het WK-voetbal en kerst zijn er verschillende opdrachten die gedaan kunnen worden door de kinderen. Naast het knutselen hebben wij een variërend sportaanbod voor de kinderen op de planning. Zo zijn wij in november bij Cialfo wezen klimmen en klauteren in het survivalparcours en hebben wij in de PWA hal een volleybaltraining van Ormi gekregen.

Dojo Geoffrey komt in december langs om de kinderen de technieken van Tai Jiu Jitsu bij te brengen.

Vanaf heden gaan wij niet meer na de cracker naar de Yalp (voor het op schoolplein), dit komt doordat het te donker is om 5 uur. Wij nemen die kinderen nu soms voor de cracker mee naar de Yalp, zodat ze nog wel hun trucjes en kunstjes kunnen vertonen.

Weten jullie dat volleybalvereniging Ormi ook een sportspeeltuinmiddag organiseert voor kinderen van 4 tot 6 jaar? Hierbij leren ze de basisvaardigheden van volleybal en basketbal op een speelse manier.

Voor meer informatie, bekijk de website: https://www.ormi.nl/2022/09/27/nieuw-de-sportspeeltuin/

Ouderbetrokkenheid bij de Boeffies

Yes! Na 2 jaar geen sint ouder-doe-avond bij de Boeffies te hebben gehouden, kon dat dit jaar wel weer doorgaan.

Een ouder-doe-avond houdt in dat we alle ouders uitnodigen om op een avond op de groep te komen om de groep een mooie make-over te geven. In dit geval in de sinterklaas sfeer. Dit is niet verplicht voor ouders, toch was er een hele ruime opkomst, super gezellig! Even wat andere gesprekjes dan de overdracht van hun kind.

Na een kop koffie of thee met wat lekkers gaan we aan de slag. Er was voldoende karton geregeld, waarmee we een grote schoorsteen en zelfs een stoomboot hebben gemaakt. Achter de haard, waarop de schoenen mogen worden gezet, is een prachtig haardvuur geschilderd. Er hangen vlaggen en nep cadeaus en op het raam is een piet geschilderd.

De afgelopen 2 jaar kon deze activiteit niet fysiek doorgaan, maar hebben we een oproep naar ouders uitgedaan met de vraag of ze thuis wat wilde knutselen. Op deze manier proberen we ouders dan toch te betrekken. Wat bewaard kon blijven van deze knutselwerken, hebben we natuurlijk bewaard; zoals een mooie pepernoten krans en een houten pakjes boot.

We kijken terug op een super gezellige avond en vinden het altijd heel erg fijn om te zien hoe betrokken ouders zijn bij de opvang van hun kind.

Knutselweken bij BSO Kleurrijk

Bij BSO Kleurrijk zijn de kinderen creatief bezig, elke week is er weer een nieuwe knutselactiviteit voor hen. Vorige week hebben de kinderen voor Sint-Maarten lampionnen gemaakt, waarmee ze zelf langs de deuren konden gaan. Deze week zijn we begonnen met de knutselwerkjes voor Sinterklaas en het WK-voetbal.

De kinderen konden Sinterklaas-kleurplaten tekenen en eigen Sint en Piet-poppetjes maken. Voor het WK-voetbal konden ze hun eigen voetbalshirt kleuren. Bij BSO Kleurrijk is het een strijd tussen Nederland en Frankrijk 😉.

© 2022 Media Magneet