Overzicht Peuteropvang 't Hummelhoekje

’t Hummelhoekje verkoopt ijs!

Zo staat er een ijswinkel op ’t Hummelhoekje, kun je bouwen met ijsjes sponsen en kan je in de zandbak ijsjes scheppen. Maar hoe leuk is het om met ijsjes te verven… Samen met de peuters vullen wij de siliconen ijs vormpjes met verf en water, even goed roeren en dan mogen ze in de vriezer. Na een nachtje slapen zijn de ijsjes hard geworden en kunnen wij er mee verven. Er ontstonden mooie, vrolijke kunstwerken!

Sommige kinderen gingen toch het ijsje proeven, maar dat vonden ze niet zo lekker.

Spelen bij peuteropvang ’t Hummelhoekje!

Na zes weken zomervakantie was het weer tijd om naar de Peuteropvang te gaan! Wat had iedereen er weer veel zin in, en er werd weer volop samen gespeeld. Voor sommige nieuwe kinderen was het even spannend en wennen de eerste weken, maar iedereen heeft inmiddels zijn/haar plekje gevonden.

 

Peuteropvang ’t Hummelhoekje speelt met water

Pffff…… Wat is het warm de afgelopen dagen en wat is er dan leuker om te spelen met water! Bij peuteropvang ’t Hummelhoekje starten wij de ochtend met het vullen van de watertafel. Dit doen wij samen met kinderen. Er zijn 3 emmers en hierbij wordt er netjes om de beurt een emmer gevuld en geleegd.

Na het legen van het water geeft de peuter hem aan de volgende peuter. Zo draagt iedereen bij aan het vullen van de watertafel. Maar dan? Dan zit er water in de tafel, wat hebben wij dan nodig? Er wordt van alles geroepen, bootjes, vissen, haaien en bekers. Samen zoeken in de kast naar de juiste spullen en spelen maar!

Er worden visjes gevangen met het vangnet en gelukkig daarna ook weer vrijgelaten ???? Je kan er met een bootje in varen en je kan een bekertje vullen en daarna weer leeggooien. Leeggooien kan via de trechter of gewoon recht in de bak. Door er verschillende materialen bij aan te bieden ontstaan er diverse spelmogelijkheden en blijft de watertafel ook leuk!

En na al het spelen is het tijd om op te ruimen, alle spullen weer uit de bak en dan wordt de bak leeggegooid en ontstaat er op het plein een waterplas. Waar alle peuters dan maar weer al te graag in willen springen. Wat blijft water ook oneindig veel plezier geven!

Voetballen bij peuteropvang ’t Hummelhoekje

Wij zijn de afgelopen weken druk bezig geweest met het thema; ‘bewegen is gezond!’ Wij beginnen de dag met ochtendgymnastiek op de stoel en daarna doen wij elke week een andere sport en bieden de sporten van de week ervoor nog aan.

Afgelopen week stond bij ‘t Hummelhoekje voetbal op het programma. Dribbelen met de bal door de pionnen en daarna schieten op de goal. Daarna mochten de peuters de keeper zijn en de bal tegen houden. Bij ieder gescoord doelpunt werd er hard gejuicht!

Peuters van ’t Hummelhoekje zijn aan het bewegen!

De peuters van ’t Hummelhoekje zijn gestart met een nieuw thema namelijk: “Bewegen is gezond!”. De eerste week kwam gewichtsconsulent Maureen Schijf op bezoek om samen met de kinderen een gezond tussendoortje te maken en een spelletje te doen. In de kring hebben we allerlei soorten fruit bekeken en geproefd zoals mango, ananas, aardbei, kiwi, appel en peer. En deden we een spelletje over gezond en ongezond eten!

Wat bewegen en stilzitten is, is uitgelegd met behulp van de Logo3000-plaat. Verder hebben we zowel buiten als binnen verschillende parcoursen gedaan. Wat waren de peuters enthousiast en waar nodig hielpen ze elkaar!

Gezellige dierenboel bij ’t Hummelhoekje!

De peuters van ’t Hummelhoekje werken nog steeds aan het thema: “Op zoek naar de Lente”. Elke week staat er een dier centraal. Zo hebben we het al over het schaap gehad, vorige week over de kip en deze week over het konijn. 

Vorige week zijn de peuters op bezoek geweest bij Sol thuis, een peuter van de groep, hij woont op een boerderij met heel veel kippen! Ook waren er nog andere dieren te zien zoals schapen, varkens, konijnen en paarden. Sommige peuters durfden zelfs een kip vast te houden, en ook mochten we ze voeren en ertussen lopen. Het was weer een fantastisch uitje waar alle kinderen erg van hebben genoten.

Deze week hebben we het over het konijn. We bekijken een plaatje van een konijn, ruiken en voelen het voer van het konijn. We knutselen een konijn én om het compleet te maken nam Juf Melanie haar konijn mee naar de peutergroep. Buiten hebben we het konijn goed bekeken en natuurlijk geknuffeld!

’t Hummelhoekje naar de Schaapskooi!

Op dinsdag 21 maart 2023 zijn de peuters van ’t Hummelhoekje naar de Schaapskooi geweest. De peuters werken aan het thema”: Op zoek naar de Lente” en deze week hebben we het over het schaap en de lammetjes.

Toen we aankwamen liet de herder net de schapen en lammetjes los om over de heide te lopen, dus konden we ze van heel dicht bij bekijken. Ook zijn we nog even naar de speeltuin geweest! De peuters hebben ontzettend genoten van dit uitstapje.

Peuters van ’t Hummelhoekje gaan naar school!

Een aantal peuters van ’t Hummelhoekje zijn weer op bezoek geweest bij Basisschool “De Nieuwe Wisselse School”.

De juf van groep 1-2-3 nodigde ons uit om met een groepje kinderen te komen spelen in de klas. Er was van alles te doen zoals knutselen, timmeren, een spelletje doen, puzzelen en natuurlijk lekker buiten spelen! Leuk om al eens even te kunnen kijken op de basisschool!

Trudi leest voor bij PSZ ’t Hummelhoekje

Onze oud collega Trudi kwam gezellig langs om de peuters van ’t Hummelhoekje voor te lezen uit het boek: “Maximiliaan Modderman viert een feestje”. Wat werd er aadachtig geluisterd!

Peuters van peuterspeelzaal ’t Hummelhoekje bakken taart

De peuters van psz ’t Hummelhoekje zijn bezig met het thema: “Wij vieren feest!” In dit thema gaan wij het hebben over alles wat te maken heeft met feest. Wij hebben al een feestmuts gemaakt en deze week hebben wij een taart gebakken!

Maar wat heb je nodig voor het bakken van een taart? Samen opzoek naar de taartvorm, de ingrediënten en natuurlijk de mixer! Daarna volgen wij de stappen die op de verpakking staan. Het water, de slagroom en de kwark in een grote bak en dat mogen wij mixen.

Eén voor één werd er voorzichtig gemixt. Daarna de taartmix toevoegen en opnieuw mixen. Weer werd er zorgvuldig gemixt. Na het mixen was het tijd om de taart in de taartvorm te stoppen en moesten wij de taart nog even gladstrijken. De taart ging in de koelkast en toen moesten wij wachten……

In de tijd dat wij moesten wachten, hadden wij genoeg tijd om alles op te ruimen want ook dat hoort bij het proces van een taart bakken. Allereerst natuurlijk de lepel schoonlikken daarna alles in de afwasmachine, een doekje over de tafel en al het afval in de prullenbak.

Al het wachten werd beloond want in de kring konden wij heerlijk smullen van onze eigen gemaakte taart. En wat was de kwarktaart lekker!

© 2023 Media Magneet