Overzicht Peuteropvang 't Hummelhoekje

’t Hummelhoekje en Help, een verrassing!

Help! Een verrassing, dat is het boek van de nationale voorleesdagen! Het boek gaat over Eekhoorn Suus en Vos August. Suus heeft een verrassing voor August. Alleen August houdt niet van verrassingen… Hoe dat afloopt….? Dat weten alleen de peuters van ’t Hummelhoekje.

Waarbij Eekhoorn Suus van wilde, luide, drukke dingen houdt, houdt Vos August alleen maar van rustige dingen en van luieren. Wij zijn de afgelopen weken vooral druk geweest met de begrippen, druk en rustig! Wij deden een spelletje in de kring, waarbij je goed naar de vos en naar de eekhoorn moest kijken. Want als de vos in de lucht was, deed je je beweegstokje erg langzaam heen en weer. Maar als Eekhoorn in de lucht ging, dan mocht je zo snel als je kon je beweegstokje bewegen!

Op de groep hebben wij een groot picknickkleed neergelegd, waar je samen met Vos en Eekhoorn kan picknicken. Ook deden wij een appel na schilderen omdat Vos van schilderen houdt! En in de hal deden wij een spelletje waarbij je de shuttle door de hoepel moest gooien!

Vos August vindt het ook leuk om een boek te lezen. En wat een geluk voor Vos August. Er kwamen gedurende dit thema verschillende mensen voorlezen, ouders, oma’s, collega’s en kinderen uit groep 7/8 van de K. Norel-school. Wat een gezelligheid!

Valentijnsdag bij ’t Hummelhoekje

Bij ’t Hummelhoekje besteden we ook dit jaar weer aandacht aan Valentijnsdag want al die lieve papa’s en mama’s verdienen wel een mooi cadeautje.

Alle peuters zijn op de foto geweest en hebben een hart versierd, vervolgens ging het cadeautje stiekem mee in de tas naar huis om deze vervolgens te geven. Fijne valentijnsdag!

 

Vacature groepshulpen kinderopvang (8-24 uur per week)

I.v.m. het toenemend aantal locaties en aantal kinderen binnen onze kinderopvang zijn wij op zoek naar meerdere groepshulpen (8-24 uur per week) voor een aantal van onze BSO’s, peuterspeelzalen en kinderdagopvang locaties. Als groepshulp werk je samen met ons team van pedagogisch medewerkers en ondersteunt hen in zowel huishoudelijke werkzaamheden als in het begeleiden van de kinderen. Het aantal uur dat je werkt en op welke locatie je aan de slag gaat, gaat in overleg. Voor deze functie heb je geen pedagogische vooropleiding nodig.

Wat ga je doen als groepshulp?

Je ondersteunt de pedagogisch medewerkers door o.a.:

 • Licht verzorgende werkzaamheden uit te voeren (zoals kinderen eten geven, een spelletje doen met de kinderen etc.);
 • Licht huishoudelijke werkzaamheden uit te voeren (zoals de keuken schoonhouden, speelgoed/kasten schoon te houden, bijhouden van de was etc.);
 • Eventueel toezicht te houden tijdens binnen- en buitenactiviteiten;
 • Af en toe wat kleine boodschappen te doen.

Wij zoeken iemand die:

 • Minimaal beschikt over VMBO werk- en denkniveau;
 • Kennis heeft van veilig en hygiënisch werken;
 • Beschikt over sociale vaardigheden en over mondelinge uitdrukkingsvaardigheid voor het contact met de pedagogisch medewerkers en de kinderen;
 • Graag de handen uit de mouwen steekt en ons fijne team van pedagogisch medewerkers hierin ondersteunt.

Wij bieden:

 • Een zelfstandige en afwisselende functie voor 8-24 uur per week in een organisatie die volop in beweging is;
 • Salariëring conform CAO Kinderopvang;
 • De aanstelling is voor een periode van één jaar, bij gebleken geschiktheid wordt het dienstverband verlengd;
 • Onderdeel van de sollicitatieprocedure is het aanvragen van een VOG;
 • Als groepshulp word je onderdeel van Koppel-Swoe: de organisatie voor welzijn en kinderopvang in de gemeente Epe. Met zo’n 90 medewerkers en meer dan 300 vrijwilligers stimuleren we het welzijn en de groei van inwoners van 0-100+ jaar. We werken gebiedsgericht en zijn actief in de dorpen Epe, Vaassen, Emst en Oene. We weten wat er speelt en focussen ons zoveel mogelijk op preventie en vroegtijdige signalering. We werken samen met inwoners, gemeente en andere partners en verbinden waar mogelijk met bestaande initiatieven.

Interesse in de functie van groepshulp?

Vul dan het formulier hieronder in. Heb je nog vragen? Neem dan op met Hester Rook, één van onze leidinggevenden via 06-20 21 92 00.

Sollicitatieformulier groepshulpen

 • Persoonlijke gegevens

 • Curriculum Vitae

  Upload hier je CV. De bestandsgrootte mag maximaal 5 MB zijn. Bestandtype .JPG of PDF.
 • Toegestane bestandstypen: jpg, pdf, Max. bestandsgrootte: 2 MB.
 • Overige vragen/opmerkingen

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Winterse dagen bij psz ’t Hummelhoekje

Brrr…. Wat was het de afgelopen dagen koud in Nederland… Dat hebben ook de peuters van ’t Hummelhoekje gemerkt… Hoe leuk de sneeuwpret buiten ook was, het was na een tijdje toch echt te koud om buiten te spelen! Daarom hebben wij binnen met een soort sneeuw gespeelt, namelijk scheerschuim! Dat was niet zo koud aan je handen als echte sneeuw! Een wortel erbij en je scheerschuim sneeuwpop was klaar!

Naast de scheerschuim sneeuw hadden wij ook hele zachte sneeuw in de watertafel! Hierin waren pinguïns en ijsberen verstopt!

Ook hebben wij bakjes met water gevuld om buiten te laten bevriezen en om vervolgens de volgende dag weer te bekijken en om mee te spelen!

’t Hummelhoekje naar Basisschool De Expeditie!

Op woensdag 10 januari zijn een aantal peuters van ’t Hummelhoekje op bezoek geweest bij de peuterochtend van Basisschool De Expeditie. De peuters waren razend nieuwsgierig en gingen gelijk op ontdekking uit.

We hebben gespeeld met de lichttafel, geknutseld, gespeeld met de duplo én gekeken door een echte microscoop! Het was weer een geslaagde ochtend en leuk om kennis te maken met de basisschool.

Vacature pedagogisch medewerkers (2-24 uur)

Krijg jij energie van het werken met kinderen? Ben jij in staat zijn om een gezellige huiselijke sfeer te creëren? Heb jij affiniteit met kinderen tussen de 0-12 jaar? Voor onze kinderdagopvang (0-4 jaar), peuteropvang (2-4 jaar), VSO en (Vakantie) BSO (4-12 jaar) zijn wij op zoek naar nieuwe medewerkers. 

Wij zijn Koppel-Swoe, een organisatie in de gemeente Epe die staat voor opgroeien, welzijn en verbinden. We maken meedoen mogelijk en gaan daarbij uit van de eigen kracht en talenten van mensen.

Uitgaan van het kind

Binnen onze kinderopvang gaan wij uit van het kind. Wij kijken naar kinderen en hun behoeften en spelen hier op in. Onder andere door de inzet van de drie pedagogen (de andere kinderen, de volwassenen en de ruimte en materialen) stimuleren wij kinderen in hun ontwikkeling. Buiten spelen staat bij ons hoog in het vaandel: buiten zijn is goed voor kinderen, ze ontdekken, zijn in beweging en kunnen zich optimaal ontwikkelen. Een huiselijke sfeer is bij ons belangrijk: gezelligheid, aandacht, doen waar je zin in hebt.

Onze pedagogisch medewerkers zijn heel belangrijk. Zij vangen de kinderen met liefde en aandacht op en zorgen dat elke dag weer een topdag voor de kinderen is! We zorgen dan ook goed voor hen; regelmatig staat er een scholing of cursus op het programma, we hebben een pedagogisch coach die medewerkers ondersteuning biedt waar nodig en we denken mee met hen als ze bijvoorbeeld een dag vrij willen. Ouders kiezen voor Koppel-Swoe vanwege onze liefde voor het kind, vanwege onze kindgerichte benadering en vanwege onze flexibiliteit.

Al met al zorgt dit voor tevreden kinderen, ouders en pedagogisch medewerkers en daar zijn wij trots op!

Solliciteren?

Wil jij hier bij horen en samen met ons trots zijn op alles wat we doen? Vul dan hieronder het sollicitatieformulier in. Wil je eerst nog wat vragen of een keer komen kijken? Dat kan ook! Stuur gerust een mailtje naar Hester Rook via h.rook@koppelswoe.nl, bel of stuur een app naar 06-20 21 92 00.

Pssst…

Wist je dat je met heel veel verschillende opleidingen in de kinderopvang kan werken? Wil je weten of je het juiste diploma hebt? Of ben je nog bezig met een MBO/HBO en heb je inmiddels 50% van je studiepunten behaald. Dan zou het zomaar kunnen dat jij ook al aan de slag kunt in de kinderopvang. Leuke bijbaan toch? Benieuwd naar welke diploma’s passend zijn? Kijk dan op deze website: www.kinderopvang-werkt.nl/diplomacheck-kinderopvang. Daar kan je heel eenvoudig checken of je met jouw opleiding of diploma bij ons aan het werk kan!

 

Sollicitatieformulier kinderopvang

Stap 1 van 6

 • Persoonlijke gegevens

Nieuwe ontdekhoek bij ’t Hummelhoekje

Sinds kort hebben wij bij peuteropvang ’t Hummelhoekje een nieuwe ontdekhoek.

Hier kunnen kinderen rustig verschillende materialen ontdekken. Denk hierbij aan de lichttafel, een bak met rijst of onze thema gerelateerde spullen!

“Wij zijn de postbode” thema bij peuteropvang ’t Hummelhoekje

De komende periode zijn de peuters van ’t Hummelhoekje druk met het thema: “Wij zijn de postbode”. Op de groep hebben wij een echt huis met een brievenbus. Waar er direct rollenspellen ontstaan Iemand doet het kaartje in de brievenbus en een andere peuter haalt het kaartje eruit!

In de ochtendkring bespreken wij het schattenmandje. Hierin zitten voorwerpen waar wij het die week over gaan hebben. Wij begonnen met een post-nl shirt en de brievenbus. Daarna kwamen de kaarten en enveloppen erbij! Het is een thema waarbij wij veel samen kunnen spelen. Wij gaan binnenkort nog ons verlanglijstje naar sinterklaas sturen en natuurlijk een kerstkaart versturen!

’t Hummelhoekje verkoopt ijs!

Zo staat er een ijswinkel op ’t Hummelhoekje, kun je bouwen met ijsjes sponsen en kan je in de zandbak ijsjes scheppen. Maar hoe leuk is het om met ijsjes te verven… Samen met de peuters vullen wij de siliconen ijs vormpjes met verf en water, even goed roeren en dan mogen ze in de vriezer. Na een nachtje slapen zijn de ijsjes hard geworden en kunnen wij er mee verven. Er ontstonden mooie, vrolijke kunstwerken!

Sommige kinderen gingen toch het ijsje proeven, maar dat vonden ze niet zo lekker.

Spelen bij peuteropvang ’t Hummelhoekje!

Na zes weken zomervakantie was het weer tijd om naar de Peuteropvang te gaan! Wat had iedereen er weer veel zin in, en er werd weer volop samen gespeeld. Voor sommige nieuwe kinderen was het even spannend en wennen de eerste weken, maar iedereen heeft inmiddels zijn/haar plekje gevonden.

 

© 2024 Media Magneet