Overzicht Peuteropvang 't Hummelhoekje

De baby gaat in bad bij ’t Hummelhoekje

Oh nee, de baby is wel erg vies geworden… ze heeft vieze handen, voeten, armen en benen, haar buik is vies en haar haren maar ook haar billen! Dat ruikt niet zo lekker… Gelukkig weten de peuters van ’t Hummelhoekje maar al te goed wat we daaraan kunnen doen en komen al snel met het idee dat de baby in bad moet!

En wat hebben we dan allemaal nodig? Ook dat weten ze maar al te goed en al snel worden er washandjes, handdoeken, badjes en de baby in de kring gelegd. Nu nog water en zeep en dan kunnen we beginnen! Zowel binnen als buiten doen we de baby in bad. Wat is dat leuk de baby in bad doen en wat wordt ze goed verzorgd door de peuters!

’t Hummelhoekje bezoekt de schaapskooi!

Afgelopen week hadden wij een rustweek, dit betekent dat wij thema-verkeer hebben afgesloten en dat wij ons langzaam klaar maken voor ons nieuwe thema. Maar niet zonder een rustweek, een week waarin er tijd is voor een uitstapje! Deze week gingen wij op bezoek bij de schapen.

In de ochtendkring vertelden wij dat wij naar de schapen gingen, YES! Iedereen was blij! Snel de regenlaarzen en jassen aan en in de bus en auto! Dat is natuurlijk al super leuk! Even een stukje rijden om vervolgens bij de schaapskooi te arriveren.

Eerst gingen wij in de schuur kijken… helaas, geen schapen. Maar gelukkig stonden er in het weiland wel 100 schapen. Sommige schapen waren erg nieuwsgierig en kwamen dan ook graag even kijken. Toen kwam de herder, hij vertelde dat hij de schapen ging voeren in de schuur. Dus met zijn allen naar de schuur en daar kwam de herder met al zijn schapen aangelopen onder leiding van zijn honden. Dat was gaaf om te zien, al was het voor sommigen ook best spannend, al die schapen zo dichtbij!

Toen alle schapen hun plek hadden gevonden in de schuur, mochten wij even kijken in de schuur. Sommigen durfden zelfs de schapen te aaien en tussen de schapen door te lopen! Na een tijdje was het eten op en was het tijd voor ons om nog even in de speeltuin te spelen en daarna weer terug te keren naar ’t Hummelhoekje!

Paaslunch bij ’t Hummelhoekje!

Deze week hebben de peuters van ’t Hummelhoekje genoten van een heerlijke paaslunch op de peuteropvang. De tafel was gezellig gedekt en de paastak mooi versierd.

De kinderen konden kiezen uit verschillende broodjes en beleg, ook was er een gekookt eitje bij! Er is lekker gesmuld en extra gezellig aan tafel.

Peuteropvang ’t Hummelhoekje bezoekt de carwash

Afgelopen weken heeft peuteropvang ’t Hummelhoekje het gehad over verkeer, verkeersborden, de rotonde, het stoplicht en het zebrapad. Dit hebben wij besproken, zelf nagemaakt en bezocht! Maar wat rijdt er nu eigenlijk allemaal op de weg?   

De scooter van Melissa werd bekeken, de fiets van Dian ook en uiteraard de auto van Saskia! Maar wat zagen wij nou op de auto? Allemaal stof en modder toen kwamen de peuters met het idee om de auto te wassen. En waar was je de auto? Bij de carwash!

Dus die week erna gingen wij iedere dag naar de carwash om de Koppel-auto en Koppel-bus te wassen. Onderweg naar de carwash reden wij over de rotonde, moesten wij wachten bij het stoplicht en zagen allemaal verkeersborden. Leuk om het thema te spelen op de weg!

Bij de carwash moesten wij eerst betalen daarna kwam het eerste water al over onze auto en ging iemand de auto al soppen! De kinderen vonden dit al erg leuk om te zien maar toen kwam de echte wasstraat. Op de rijdende band en zo belandden wij in een wasstraat disco, allerlei lampen gingen aan, er kwam water met zeep op de auto. Daarna kwamen er twee grote sponzen onze zijkanten schoonmaken en als laatste de grote föhn om alles droog te blazen. Toen nog even de bus stofzuigen en dan is de bus weer schoon!

 

’t Hummelhoekje en Help, een verrassing!

Help! Een verrassing, dat is het boek van de nationale voorleesdagen! Het boek gaat over Eekhoorn Suus en Vos August. Suus heeft een verrassing voor August. Alleen August houdt niet van verrassingen… Hoe dat afloopt….? Dat weten alleen de peuters van ’t Hummelhoekje.

Waarbij Eekhoorn Suus van wilde, luide, drukke dingen houdt, houdt Vos August alleen maar van rustige dingen en van luieren. Wij zijn de afgelopen weken vooral druk geweest met de begrippen, druk en rustig! Wij deden een spelletje in de kring, waarbij je goed naar de vos en naar de eekhoorn moest kijken. Want als de vos in de lucht was, deed je je beweegstokje erg langzaam heen en weer. Maar als Eekhoorn in de lucht ging, dan mocht je zo snel als je kon je beweegstokje bewegen!

Op de groep hebben wij een groot picknickkleed neergelegd, waar je samen met Vos en Eekhoorn kan picknicken. Ook deden wij een appel na schilderen omdat Vos van schilderen houdt! En in de hal deden wij een spelletje waarbij je de shuttle door de hoepel moest gooien!

Vos August vindt het ook leuk om een boek te lezen. En wat een geluk voor Vos August. Er kwamen gedurende dit thema verschillende mensen voorlezen, ouders, oma’s, collega’s en kinderen uit groep 7/8 van de K. Norel-school. Wat een gezelligheid!

Valentijnsdag bij ’t Hummelhoekje

Bij ’t Hummelhoekje besteden we ook dit jaar weer aandacht aan Valentijnsdag want al die lieve papa’s en mama’s verdienen wel een mooi cadeautje.

Alle peuters zijn op de foto geweest en hebben een hart versierd, vervolgens ging het cadeautje stiekem mee in de tas naar huis om deze vervolgens te geven. Fijne valentijnsdag!

 

Winterse dagen bij psz ’t Hummelhoekje

Brrr…. Wat was het de afgelopen dagen koud in Nederland… Dat hebben ook de peuters van ’t Hummelhoekje gemerkt… Hoe leuk de sneeuwpret buiten ook was, het was na een tijdje toch echt te koud om buiten te spelen! Daarom hebben wij binnen met een soort sneeuw gespeelt, namelijk scheerschuim! Dat was niet zo koud aan je handen als echte sneeuw! Een wortel erbij en je scheerschuim sneeuwpop was klaar!

Naast de scheerschuim sneeuw hadden wij ook hele zachte sneeuw in de watertafel! Hierin waren pinguïns en ijsberen verstopt!

Ook hebben wij bakjes met water gevuld om buiten te laten bevriezen en om vervolgens de volgende dag weer te bekijken en om mee te spelen!

’t Hummelhoekje naar Basisschool De Expeditie!

Op woensdag 10 januari zijn een aantal peuters van ’t Hummelhoekje op bezoek geweest bij de peuterochtend van Basisschool De Expeditie. De peuters waren razend nieuwsgierig en gingen gelijk op ontdekking uit.

We hebben gespeeld met de lichttafel, geknutseld, gespeeld met de duplo én gekeken door een echte microscoop! Het was weer een geslaagde ochtend en leuk om kennis te maken met de basisschool.

Vacature pedagogisch medewerkers (2-24 uur)

Krijg jij energie van het werken met kinderen? Ben jij in staat zijn om een gezellige huiselijke sfeer te creëren? Heb jij affiniteit met kinderen tussen de 0-12 jaar? Voor onze kinderdagopvang (0-4 jaar), peuteropvang (2-4 jaar), VSO en (Vakantie) BSO (4-12 jaar) zijn wij op zoek naar nieuwe medewerkers. 

Wij zijn Koppel-Swoe, een organisatie in de gemeente Epe die staat voor opgroeien, welzijn en verbinden. We maken meedoen mogelijk en gaan daarbij uit van de eigen kracht en talenten van mensen.

Uitgaan van het kind

Binnen onze kinderopvang gaan wij uit van het kind. Wij kijken naar kinderen en hun behoeften en spelen hier op in. Onder andere door de inzet van de drie pedagogen (de andere kinderen, de volwassenen en de ruimte en materialen) stimuleren wij kinderen in hun ontwikkeling. Buiten spelen staat bij ons hoog in het vaandel: buiten zijn is goed voor kinderen, ze ontdekken, zijn in beweging en kunnen zich optimaal ontwikkelen. Een huiselijke sfeer is bij ons belangrijk: gezelligheid, aandacht, doen waar je zin in hebt.

Onze pedagogisch medewerkers zijn heel belangrijk. Zij vangen de kinderen met liefde en aandacht op en zorgen dat elke dag weer een topdag voor de kinderen is! We zorgen dan ook goed voor hen; regelmatig staat er een scholing of cursus op het programma, we hebben een pedagogisch coach die medewerkers ondersteuning biedt waar nodig en we denken mee met hen als ze bijvoorbeeld een dag vrij willen. Ouders kiezen voor Koppel-Swoe vanwege onze liefde voor het kind, vanwege onze kindgerichte benadering en vanwege onze flexibiliteit.

Al met al zorgt dit voor tevreden kinderen, ouders en pedagogisch medewerkers en daar zijn wij trots op!

Solliciteren?

Wil jij hier bij horen en samen met ons trots zijn op alles wat we doen? Vul dan hieronder het sollicitatieformulier in. Wil je eerst nog wat vragen of een keer komen kijken? Dat kan ook! Stuur gerust een mailtje naar Hester Rook via h.rook@koppelswoe.nl, bel of stuur een app naar 06-20 21 92 00.

Pssst…

Wist je dat je met heel veel verschillende opleidingen in de kinderopvang kan werken? Wil je weten of je het juiste diploma hebt? Of ben je nog bezig met een MBO/HBO en heb je inmiddels 50% van je studiepunten behaald. Dan zou het zomaar kunnen dat jij ook al aan de slag kunt in de kinderopvang. Leuke bijbaan toch? Benieuwd naar welke diploma’s passend zijn? Kijk dan op deze website: www.kinderopvang-werkt.nl/diplomacheck-kinderopvang. Daar kan je heel eenvoudig checken of je met jouw opleiding of diploma bij ons aan het werk kan!

 

Sollicitatieformulier kinderopvang

Stap 1 van 6

  • Persoonlijke gegevens

Nieuwe ontdekhoek bij ’t Hummelhoekje

Sinds kort hebben wij bij peuteropvang ’t Hummelhoekje een nieuwe ontdekhoek.

Hier kunnen kinderen rustig verschillende materialen ontdekken. Denk hierbij aan de lichttafel, een bak met rijst of onze thema gerelateerde spullen!

© 2024 Media Magneet