Overzicht Peuteropvang 't Hummelhoekje

Bakpieten bij PSZ ’t Hummelhoekje

Yes, sinterklaas is weer in het land! Ook dit jaar laten wij dit bij ‘t Hummelhoekje niet zomaar voorbij gaan, dit jaar worden onze peuters, echte bakpieten. Want wij hebben het thema, ‘ik word bakker!’

Wij zijn begonnen met het maken van een pietenbakmuts, je mocht je eigen bakmuts versieren en vol trots werd de pietenmuts de hele ochtend gedragen!

Vervolgens hebben wij met een echte spuitzak van de bakker geprobeerd om figuurtjes maken, de spuitzak was gevuld met scheerschuim, maar leek op slagroom! De peuters vonden het ook heerlijk om te voelen met hun handen.

En je bent geen echte bakker zonder iets te bakken, dus gaan wij met zijn allen pepernoten bakken en natuurlijk ook opeten!

PSZ ’t Hummelhoekje maakt lampionnen

Afgelopen week zijn de peuters van ’t Hummelhoekje druk geweest met het maken van lampionnen. Er waren grote witte lampionnen geregeld, maar alleen wit, vonden de peuters een beetje saai. Dus hup aan de slag, met stiften of verf mochten ze de lampionnen mooi versieren. Maar dat is gek, tijdens het versieren rolt de lampion elke keer weg… Dus goed vasthouden en versieren maar 😉

Aan het einde van de ochtend liepen wij met onze zelfgemaakte lampion, een rondje door het gebouw en zongen wij:

Sint Maarten, sint Maarten,
De koeien hebben staarten,
De meisjes hebben rokjes aan,
Daar komt sint Maarten aan!

’t Hummelhoekje maakt appelmoes!

Novan kwam ’s ochtends, bij ‘t Hummelhoekje, binnen met een grote tas appels, deze waren uit zijn eigen appelboom gevallen. In de kring hebben we de appels een goed bekeken, wat zijn ze groot! Ook hebben we ze geteld, het waren er wel dertien. Maar wat gaan we nou doen met al die appels was de vraag… één van de peuters kwam met een goed idee, APPELMOES MAKEN!

Dat leek ons wel een goed idee, dus zijn we snel aan de slag gegaan om de appels in stukjes te snijden. Eenmaal klaar deden we alles in de pan, voegde we iets kaneel, suiker en water toe en brachten we het aan de kook. Als laatste nog even pureren en ongeduldig wachten tot het afgekoeld was.

In de kring heeft Novan trots de appelmoes laten zien aan iedereen, en uitgedeeld. We hebben er heerlijk van gesmuld!

Kleuren ontdekken bij ’t Hummelhoekje

De peuters van ’t Hummelhoekje hebben het tijdens het thema: “Hallo, ik ben…” ook over kleuren. Zo leren we op een leuke speelse manier de kleuren kennen.

We doen samen verf in een zakje bijvoorbeeld geel en blauw en na goed wrijven en kneden wordt het groen! Dat vonden de peuters wel een hele bijzondere ontdekking. Ook deden we rood en wit bij elkaar, dit werd roze en rood en blauw werd paars, wauw!

Hallo, ik ben….

Na de zomervakantie zijn de peuters van ’t Hummelhoekje gestart met het thema: “Hallo, ik ben…”. Er zijn namelijk weer een hele boel nieuwe peuters gestart dus het wordt tijd om elkaar te leren kennen. Dit doen we door middel van een liedje in de kring, maar ook door middel van een spelletje.

Van alle peuters hebben we een foto puzzel gemaakt, in de kring mogen de peuters hun eigen foto bij elkaar zoeken en puzzelen, maar ook van elkaar! Een leuke manier om te oefenen hoe iedereen heet en eruit ziet.

De moestuin van ’t Hummelhoekje       

Een tijd geleden zijn de peuters van ’t Hummelhoekje druk geweest om buiten een moestuin te maken, en voor de zomervakantie konden we al meerdere keren smullen van onze eigen gekweekte komkommer. Nu na de zomervakantie is ook de tomaten plant enorm gegroeid en zit dan ook vol met rijpe en onrijpe tomaten. We hebben de moestuin goed verzorgd, en ook de paprika’s beginnen te groeien.

Vandaag hebben we al een boel tomaatjes geplukt en ook weer een komkommer. In de kring hebben we de tomaatjes en komkommer eens goed bekeken en natuurlijk samen geproefd. Super lekker! En wat zijn de peuters trots op hun eigen oogst.

Pedagogisch medewerkers voor onze kinderopvang gezocht

Zorg jij ervoor dat ‘onze’ kinderen liefdevol en met aandacht worden opgevangen? Bedenk jij uitdagende activiteiten die de ontwikkeling van kinderen optimaal stimuleren? Houd je ook van zandkastelen bouwen, lekker zingen en dansen met de peuters of knuffelen met een baby? Zoek jij een baan in de kinderopvang tussen 2-36 uur? Dan zoeken wij jou!

Onze kinderopvang

Wij zijn onderdeel van Koppel-Swoe, een organisatie in de gemeente Epe die staat voor opgroeien, welzijn en verbinden. We maken meedoen mogelijk en gaan daarbij uit van de eigen kracht en talenten van mensen. Binnen onze kinderopvang gaan wij uit van het kind. Wij kijken naar kinderen en hun behoeften en spelen hier op in. Onder andere door de inzet van de drie pedagogen (de andere kinderen, de volwassenen en de ruimte en materialen) stimuleren wij kinderen in hun ontwikkeling. We kijken daarbij vooral naar het proces. Welke ontwikkeling maakt het kind door, ontdekt het nieuwe dingen, verwondert het zich? Niet het eindresultaat is het belangrijkste, maar het proces naar dit resultaat toe. Onze medewerkers worden hier continue in geschoold en gecoacht.

Onze pedagogisch medewerkers zijn heel belangrijk. Zij vangen de kinderen met liefde en aandacht op en zorgen dat elke dag weer een topdag voor de kinderen is! We zorgen dan ook goed voor hen. Regelmatig staat er een scholing of cursus op het programma. We hebben een pedagogisch coach die medewerkers ondersteuning biedt waar nodig en we denken mee met hen als ze bijvoorbeeld een dag vrij willen.

Ouders kiezen voor Koppel-Swoe vanwege onze liefde voor het kind, vanwege onze kindgerichte benadering en vanwege onze flexibiliteit.

Al met al zorgt dit voor tevreden kinderen, ouders en pedagogisch medewerkers en daar zijn wij trots op!

Solliciteren?

Wil jij hier bij horen en samen met ons trots zijn op alles wat we doen? Vul hieronder het sollicitatieformulier in of stuur je CV en een korte motivatie  t.a.v. Hester Rook en Melle de Vos naar personeelsadministratie@koppelswoe.nl. Wil je eerst nog wat vragen of een keer komen kijken? Dat kan ook! Stuur gerust een mailtje of bel naar 0578-67 67 67 en vraag naar Hester of Melle.

Hieronder stellen we je in ons sollicitatieformulier een aantal vragen en kun jij je cv uploaden (.jpg of .pdf). Wil je tussentijds stoppen en de al ingevulde gegevens bewaren? Klik dan onderaan op ‘sla op en ga later door’ en lees hoe je je formulier tijdelijk bewaard.

Na het verzenden ontvang je automatisch een kopie van je ingevulde formulier in je mailbox. Niet ontvangen? Check dan eerst even je spam. Helaas belandt het formulier daar soms. Ook niet in je spam? Neem dan even contact op met onze personeelsadministratie via 0578-67 67 67 of  personeelsadministratie@koppelswoe.nl.  Kunnen zij checken of je formulier bij hen binnengekomen is.

Sollicitatieformulier kinderopvang

Stap 1 van 6

  • Persoonlijke gegevens

Modderweek bij ’t Hummelhoekje!

Elk jaar op 29 juni is het ModderDag! Een dag waarop nog eens extra veel gespeeld mag worden met de elementen water en zand. Maar omdat wij het zo leuk vinden en alle kinderen van onze peuteropvang de kans willen geven om mee te doen vieren wij geen Modderdag, maar Modderweek!

Elke dag staan er verschillende leuke activiteiten op het programma zoals: verven met modder, over het blote voeten pad lopen, en zelfs een heerlijk modder masker maken en op je gezicht smeren! Ook zijn de kinderen vrij om zelf iets te bedenken. Zo bedachten de peuters zelf om een gat te graven en vol te gooien met water zodat er een modderpoel kwam waar ze lekker in konden springen!

Wat was het een feest. En om de ochtend af te sluiten aten we samen iets lekkers!

Later word ik brandweer! thema bij ’t Hummelhoekje

De laatste twee weken van het thema: “Later word ik..” hebben de peuters van ’t Hummelhoekje het over de brandweer! En hoe gaaf is het dan om uitgenodigd te worden bij de brandweer van Epe! Die uitnodiging slaan we natuurlijk niet af. We mochten alles bekijken zoals de omkleedruimte en de brandweerwagens. Buiten mochten de peuters zelf aan de slag met een brandblusser en lieten de brandweermannen nog wat gereedschap zien. Wat hebben we genoten!

Ook zijn we op de groep druk geweest rondom het thema, en konden de peuters zichzelf ook verkleden als brandweer man of vrouw. Op de groep stond ook een brandweer auto en er werden al snel leuke rollenspellen gespeeld. Buiten hebben de peuters brandjes geblust en binnen is er vuur geverfd.

Naast alles rondom het thema besteden we ook altijd veel aandacht aan moeder- en vaderdag. Dit keer waren de papa’s aan de beurt om een mooi cadeautje te ontvangen met een foto en een gedichtje er bij.

Later word ik kapper! thema bij peuteropvang ’t Hummelhoekje

De peuters van ’t Hummelhoekje hebben het de afgelopen weken over het thema: “Later word ik….”. De eerste twee weken hebben we het gehad over “Later word ik boer”. Nu hebben we het over “Later word ik kapper!”.

Op de groep staan kappers poppen waarbij de peuters haren kunnen kammen, fohnen, knippen en stylen. Ook hebben we haren geplakt op de pop, en doen we een tel spelletje in de kring. De laatste week mogen de kinderen zelf bij de pedagogisch medewerkers hun haren laten doen! Een mooie vlecht, staart, gel of een knipje er in, het kan allemaal! Maar het allerleukste is toch wel een kleurtje in je haar!

© 2022 Media Magneet