Overzicht Peuteropvang Kiddo's

Peuteropvang Kiddo’s gaat boodschappen doen

De peuters van Kiddo’s zijn gestart met een nieuw thema, namelijk ‘Wij gaan boodschappen doen’. Samen met de peuters bouwen wij de supermarkt op. De eerste week hebben de peuters de supermarkt zelf gevuld met allemaal verpakkingen, maar hoe kunnen wij nu de boodschappen betalen? Er is helemaal geen kassa… dat is niet handig! Toen de kassa was toegevoegd aan de supermarkt, konden de peuters boodschappen doen om deze vervolgens bij de kassa te betalen.

Samen met de peuters zijn wij op pad geweest naar een supermarkt om te kijken wat er allemaal te zien is. Wij hebben alle verschillende afdelingen bekeken en zelf ook een paar boodschapjes gedaan. De peuters mochten de producten zelf op de band leggen. In de supermarkt kwamen wij ook een winkelkar tegen en wat is dat handig om al je boodschappen in te leggen. Toen we eenmaal terug waren van de supermarkt hebben wij bij onze eigen supermarkt ook een winkelkar toegevoegd.

Beetje bij beetje breiden wij de supermarkt verder uit. Zo zijn er productkaartjes en posters toegevoegd. Ook is de supermarkt uitgebreid met handscanners, scankaartjes en boodschappentassen. De peuters zoeken in reclamefolders naar producten die zij graag willen kopen. Ze knippen of scheuren het product uit de folder en plakken deze op hun boodschappentas of winkelkar.

Peuteropvang Kiddo’s en thema “Ik ben ziek”

Afgelopen weken zijn de peuters van peuteropvang Kiddo’s druk bezig geweest met het thema ‘ik ben ziek’. Onze pop voelt zich helemaal niet lekker. Wat zou er toch met haar aan de hand zijn?

De peuters ontdekken dat de pop allemaal rode vlekjes op haar gezicht en lichaam heeft en ze heeft ook nog koorts. Gelukkig wordt de pop goed verzorgd door de peuters. Er wordt lekker eten voor haar gemaakt en haar temperatuur wordt regelmatig gemeten om te kijken of de koorts al is gezakt. De peuters hebben zelf ook vlekjes gestempeld met rode verf. Ook gaan wij met de pop langs de dokter. De peuters helpen als echte dokters met het onderzoek van de pop. Met een stethoscoop luisteren wij naar het hartje van de baby, we testen de reflexen met het hamertje, kijken in de mond en de oren en controleren de temperatuur.

In onze zand- en watertafel hebben wij pilletjes gemaakt van waterparels. Ze werden steeds groter. De peuters scheppen de pilletjes in de medicijnenflesjes. Er wordt leuk gespeeld in onze doktershoek. De peuters verkleden zich als echte dokters en doen allemaal verschillende onderzoekjes bij de pop en bij elkaar. Zo worden de ogen getest en gemeten hoelang de peuters zijn. Ook bekijken de peuters röntgenfoto’s op de lichttafel en maken zelf een afdruk van een hand en voet.

Nationale voorleesdagen bij Peuteropvang Kiddo’s

Afgelopen weken stonden de Nationale Voorleesdagen bij Peuteropvang Kiddo’s centraal. Een medewerker van de bibliotheek kwam bij ons op bezoek om het prentenboek ‘Help! Een verrassing’ voor te lezen. Ook hebben wij het boek veel voorgelezen en activiteiten, die bij het verhaal passen, gedaan.

Wij zijn begonnen met het ontdekken van de picknickmand. Wat zit hier allemaal in? De peuters waren wel heel benieuwd wat hier allemaal in zat. Eén voor één werden de voorwerpen uit de picknickmand gehaald.

Vos August houdt van rustige dingen doen en eekhoorn Suus houdt van drukke dingen doen. De peuters hebben dan ook rustige en drukke activiteiten gedaan. Samen is er een picknickkleed versierd en is er in de gymzaal een spel gespeeld. De peuters sorteren eten en drinken in de categorieën: fruit, groente, brood en banket, drinken en broodbeleg. Als verrassing gaan wij, net zoals in het boek, samen picknicken. Wij namen de picknickmand, het picknickkleed en de fruitbak mee en toen kon het smullen beginnen!

Peuters van Kiddo’s versturen post!

De peuters van Kiddo’s zijn druk bezig met het thema ‘Wij versturen post’. In de eerste week hebben de peuters een brief ontvangen van Sinterklaas met de vraag of wij Sinterklaas willen helpen met alle post. Zo wordt er gelijk al post bezorgd met de posttas. Ook hebben wij een echt pakketje ontvangen van de pakketbezorger. Samen hebben wij gekeken wat er in het pakketje zit, namelijk nieuwe cijferstempels om te gebruiken in het postkantoor. 

Elke ochtend kijken wij samen met de peuters of er post in onze brievenbus is bezorgd. De post hebben wij in de kring samen bekeken en de peuter voor wie de post was mocht de envelop open maken. En tot verbazing van de peuters zat er een leuke kaart in van hun ouders. Samen kijken wij naar de kaart en hebben wij geluisterd naar de geschreven tekst, wat waren de peuters allemaal trots!

Ook zijn de peuters druk geweest met het versieren van een kerstkaart voor de ouders. Na het versieren is de kaart in een envelop gestopt en kan er een postzegel opgeplakt worden. Nu moesten wij nog samen op pad om een postbus te zoeken waar wij onze kaartjes op de post konden doen. De peuters hebben hun eigen kaartje in de postbus gedaan en nu wachten tot de postbode de kaartjes komt langsbrengen.

Vacature pedagogisch medewerkers (2-24 uur)

Krijg jij energie van het werken met kinderen? Ben jij in staat zijn om een gezellige huiselijke sfeer te creëren? Heb jij affiniteit met kinderen tussen de 0-12 jaar? Voor onze kinderdagopvang (0-4 jaar), peuteropvang (2-4 jaar), VSO en (Vakantie) BSO (4-12 jaar) zijn wij op zoek naar nieuwe medewerkers. 

Wij zijn Koppel-Swoe, een organisatie in de gemeente Epe die staat voor opgroeien, welzijn en verbinden. We maken meedoen mogelijk en gaan daarbij uit van de eigen kracht en talenten van mensen.

Uitgaan van het kind

Binnen onze kinderopvang gaan wij uit van het kind. Wij kijken naar kinderen en hun behoeften en spelen hier op in. Onder andere door de inzet van de drie pedagogen (de andere kinderen, de volwassenen en de ruimte en materialen) stimuleren wij kinderen in hun ontwikkeling. Buiten spelen staat bij ons hoog in het vaandel: buiten zijn is goed voor kinderen, ze ontdekken, zijn in beweging en kunnen zich optimaal ontwikkelen. Een huiselijke sfeer is bij ons belangrijk: gezelligheid, aandacht, doen waar je zin in hebt.

Onze pedagogisch medewerkers zijn heel belangrijk. Zij vangen de kinderen met liefde en aandacht op en zorgen dat elke dag weer een topdag voor de kinderen is! We zorgen dan ook goed voor hen; regelmatig staat er een scholing of cursus op het programma, we hebben een pedagogisch coach die medewerkers ondersteuning biedt waar nodig en we denken mee met hen als ze bijvoorbeeld een dag vrij willen. Ouders kiezen voor Koppel-Swoe vanwege onze liefde voor het kind, vanwege onze kindgerichte benadering en vanwege onze flexibiliteit.

Al met al zorgt dit voor tevreden kinderen, ouders en pedagogisch medewerkers en daar zijn wij trots op!

Solliciteren?

Wil jij hier bij horen en samen met ons trots zijn op alles wat we doen? Vul dan hieronder het sollicitatieformulier in. Wil je eerst nog wat vragen of een keer komen kijken? Dat kan ook! Stuur gerust een mailtje naar Hester Rook via h.rook@koppelswoe.nl, bel of stuur een app naar 06-20 21 92 00.

Pssst…

Wist je dat je met heel veel verschillende opleidingen in de kinderopvang kan werken? Wil je weten of je het juiste diploma hebt? Of ben je nog bezig met een MBO/HBO en heb je inmiddels 50% van je studiepunten behaald. Dan zou het zomaar kunnen dat jij ook al aan de slag kunt in de kinderopvang. Leuke bijbaan toch? Benieuwd naar welke diploma’s passend zijn? Kijk dan op deze website: www.kinderopvang-werkt.nl/diplomacheck-kinderopvang. Daar kan je heel eenvoudig checken of je met jouw opleiding of diploma bij ons aan het werk kan!

 

Sollicitatieformulier kinderopvang

Stap 1 van 6

  • Persoonlijke gegevens

Peuters Kiddo’s en kabouter Klauter

Bij peuteropvang Kiddo’s zijn wij bezig met het afsluiten van ons thema ‘in het kabouterbos’. Zo maken wij in de gymzaal samen een kring met in het midden de paddenstoelenkruk. Daarna mogen de peuters 1 voor 1 op de kruk zitten en zingen wij samen ‘op een grote paddenstoel’. Oh oh krak zei toen de paddenstoel.

Ook hebben wij een brief ontvangen van kabouter Klauter die al zijn kaboutervriendjes kwijt was geraakt.. D

e kinderen wilden natuurlijk kabouter Klauter helpen om al zijn vriendjes weer terug te vinden! Wij trokken snel onze jas aan en gingen buiten opzoek naar de kabouters. Maar we moesten niet alleen opzoek naar de kabouters  want kabouter Klauter had ook opdrachten voor ons verstopt.

Zo hebben de peuters laten zien dat ze heel ver kunnen springen want kabouters moeten wel eens over een sloot heen springen. We kregen een opdracht om zoveel mogelijk blaadjes in de lucht te gooien en toen regende het plots allemaal blaadjes. Ook moesten wij goed speuren naar een spinnenweb. De peuters konden allemaal zo goed speuren dat alle kabouters razend snel gevonden waren en daarom heeft iedereen een kabouterdiploma verdiend!

Kabouters bij peuteropvang Kiddo’s

Bij peuteropvang Kiddo’s zijn wij begonnen aan ons nieuwe thema ‘in het kabouterbos’. Om het thema te introduceren hebben wij een voeldoos gevuld met kabouters, een blad, een paddenstoel en een kastanje. De peuters ontdekken in de kring wat er allemaal in de voeldoos zit. Een voor een mogen de kinderen even voelen en raden wat er in de doos zit.

De bouwhoek is omgetoverd tot een kabouterbos waar de kinderen als echte kabouters het bos weer netjes maken door alle bladeren die op de grond gevallen zijn op te harken. De zandtafel is gevuld met blokken en kabouters en hier wordt meteen al druk mee gespeeld. De kinderen bouwen huizen waar de kabouters in leven.

Samen zijn wij op pad gegaan om buiten herfstspullen te zoeken. Er zijn veel bladeren, takjes en beukennootjes gevonden. Daarna hebben wij in de kring al de gevonden spullen gesorteerd. Zo lag er een bergje bladeren, een groepje met takjes en een groepje beukennootjes. Ook spelen wij samen in de kring een spel met kabouters en paddenstoelen. Op tafel liggen vier paddenstoelen in de kleur rood, geel, blauw en groen. De peuters kiezen om de beurt een kabouter en leggen de kabouter bij de paddenstoel met dezelfde kleur.

 

Peuters van peuteropvang Kiddo’s gaan naar de ijssalon!

De peuters van Kiddo’s hebben de afgelopen tijd aan het thema ‘’ Wij gaan naar de ijssalon’’ gewerkt. Het thema is geïntroduceerd door middel van een schattenmandje. Dit is een mandje met allemaal spullen die gebruikt worden in de ijssalon zoals servetjes, lepels, ijsbolletjes, ijshoorntjes en ijsbakjes. Tijdens de kring bespreken we wat je allemaal nodig hebt in de ijswinkel en waarvoor je alle materialen kan gebruiken.

Bij de ijssalon zijn er natuurlijk heel veel verschillende smaken maar welke smaak vind jij lekker? Samen met de peuters hebben wij een ijskaart gemaakt met alle verschillende smaken die te koop zijn in onze ijswinkel op de groep. Om de ijswinkel te versieren zijn er van wc-rolletjes ijsjes gemaakt. Wc-rolletjes verven, ijsstokjes eraan en dan heb je een dubbellikker!

We hebben scheerschuim gemengd met verf en deden net of het ijs was en daarmee hebben de peuters ijs op papier versierd. Op de groep in de zandtafel en buiten in de zandbak worden er heerlijke ijsjes en taartjes gemaakt. Ook worden er zelf ijsjes gemaakt. De peuters gieten sap in ijsvormpjes en zetten deze daarna in de vriezer. Wat zal er met het sap gebeuren… ? Dat ontdekken de peuters de volgende dag!

Kuikentjes en waterpret bij boerderij Kiddo’s

De peuters van Kiddo’s kwamen vol verbazing binnen want waar waren de eieren die de kippen in het kippenhok gelegd hadden nou gebleven? Het waren nu geen eieren meer maar kuikentjes! Maar liefst 4 kuikentjes! Samen in de kring kijken wij welke kleuren de kuikentjes hebben en tellen wij samen hoeveel eieren er zijn. Er komen steeds meer dieren op onze boerderij want samen met de peuters hebben wij een hok gemaakt voor het konijn. Het hok wordt gevuld met zaagsel en hooi. Aan tafel wordt er nog druk gespeeld met mais, hooi en alle boerderijdieren.

Met deze warme dagen wordt er buiten gespeeld met de waterbaan en de watertafel. In de watertafel zitten allemaal visjes, wie kan de meeste visjes vangen met het visnet? Ook hebben de peuters samen een grote verftekening gemaakt met plantenspuiten met verf erin en wat is dit een mooi kunstwerk geworden. Er was ook een wasstraat voor onze skippy-koe en het skippy-paard. Deze kregen een heerlijk verkoelende wasbeurt.

Op de boerderij bij peuteropvang Kiddo’s

Bij peuteropvang Kiddo’s zijn wij begonnen aan ons nieuwe thema ‘Wie woont er op de boerderij?’. Tijdens de kring pakken wij het vertelmandje dat gevuld is met spullen die bij de boerderij horen. We bespreken een aantal boerderijdieren, mais en hooi. Alle kinderen mogen even voelen en ruiken. Onze zandtafel is nu gevuld met mais en hier wordt meteen al leuk mee gespeeld! Elke week zullen wij de maistafel uitbreidden met meerdere materialen. In de bouwhoek kunnen de kinderen met de boerderij en boerderijdieren spelen. Ook zitten er in de liedjeskoffer nieuwe liedjes over de boerderij.

In de tweede week van het thema hebben wij samen met de peuters een kippenhok gemaakt. Eerst wordt het kippenhok gevuld met stro, zodat de kippen lekker warm in het hok kunnen zitten. Daarna krijgen de kippen nog eten. De kippen staan nu in de bouwhoek en worden goed verzorgd door onze boeren en boerinnen. In de bouwhoek liggen overals en klompen zodat de kinderen zich kunnen verkleden als boer of boerin. Ook kunnen de kinderen binnen rondhuppen met de skippy-koe of het skippy-paard.

Een week later kwamen de kinderen vol verbazing naar ons toe want de kippen hadden eieren gelegd. Tijdens de ochtendkring hebben wij samen de eieren geteld en gevoeld. Zullen er ook kuikentjes uit komen? Net als in het boek Dottie’s eieren die wij op de groep lezen, we wachten het af!

 

© 2024 Media Magneet