Overzicht Peuteropvang Kiddo's

Vacature groepshulpen kinderopvang (8-24 uur per week)

I.v.m. het toenemend aantal locaties en aantal kinderen binnen onze kinderopvang zijn wij op zoek naar meerdere groepshulpen (8-24 uur per week) voor een aantal van onze BSO’s, peuterspeelzalen en kinderdagopvang locaties. Als groepshulp werk je samen met ons team van pedagogisch medewerkers en ondersteunt hen in zowel huishoudelijke werkzaamheden als in het begeleiden van de kinderen. Het aantal uur dat je werkt en op welke locatie je aan de slag gaat, gaat in overleg. Voor deze functie heb je geen pedagogische vooropleiding nodig.

Wat ga je doen als groepshulp?

Je ondersteunt de pedagogisch medewerkers door o.a.:

 • Licht verzorgende werkzaamheden uit te voeren (zoals kinderen eten geven, een spelletje doen met de kinderen etc.);
 • Licht huishoudelijke werkzaamheden uit te voeren (zoals de keuken schoonhouden, speelgoed/kasten schoon te houden, bijhouden van de was etc.);
 • Eventueel toezicht te houden tijdens binnen- en buitenactiviteiten;
 • Af en toe wat kleine boodschappen te doen.

Wij zoeken iemand die:

 • Minimaal beschikt over VMBO werk- en denkniveau;
 • Kennis heeft van veilig en hygiënisch werken;
 • Beschikt over sociale vaardigheden en over mondelinge uitdrukkingsvaardigheid voor het contact met de pedagogisch medewerkers en de kinderen;
 • Graag de handen uit de mouwen steekt en ons fijne team van pedagogisch medewerkers hierin ondersteunt.

Wij bieden:

 • Een zelfstandige en afwisselende functie voor 8-24 uur per week in een organisatie die volop in beweging is;
 • Salariëring conform CAO Kinderopvang;
 • De aanstelling is voor een periode van één jaar, bij gebleken geschiktheid wordt het dienstverband verlengd;
 • Onderdeel van de sollicitatieprocedure is het aanvragen van een VOG;
 • Als groepshulp word je onderdeel van Koppel-Swoe: de organisatie voor welzijn en kinderopvang in de gemeente Epe. Met zo’n 90 medewerkers en meer dan 300 vrijwilligers stimuleren we het welzijn en de groei van inwoners van 0-100+ jaar. We werken gebiedsgericht en zijn actief in de dorpen Epe, Vaassen, Emst en Oene. We weten wat er speelt en focussen ons zoveel mogelijk op preventie en vroegtijdige signalering. We werken samen met inwoners, gemeente en andere partners en verbinden waar mogelijk met bestaande initiatieven.

Interesse in de functie van groepshulp?

Vul dan het formulier hieronder in. Heb je nog vragen? Neem dan op met Hester Rook, één van onze leidinggevenden via 06-20 21 92 00.

Sollicitatieformulier groepshulpen

 • Persoonlijke gegevens

 • Curriculum Vitae

  Upload hier je CV. De bestandsgrootte mag maximaal 5 MB zijn. Bestandtype .JPG of PDF.
 • Toegestane bestandstypen: jpg, pdf, Max. bestandsgrootte: 2 MB.
 • Overige vragen/opmerkingen

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nationale voorleesdagen bij Peuteropvang Kiddo’s

Afgelopen weken stonden de Nationale Voorleesdagen bij Peuteropvang Kiddo’s centraal. Een medewerker van de bibliotheek kwam bij ons op bezoek om het prentenboek ‘Help! Een verrassing’ voor te lezen. Ook hebben wij het boek veel voorgelezen en activiteiten, die bij het verhaal passen, gedaan.

Wij zijn begonnen met het ontdekken van de picknickmand. Wat zit hier allemaal in? De peuters waren wel heel benieuwd wat hier allemaal in zat. Eén voor één werden de voorwerpen uit de picknickmand gehaald.

Vos August houdt van rustige dingen doen en eekhoorn Suus houdt van drukke dingen doen. De peuters hebben dan ook rustige en drukke activiteiten gedaan. Samen is er een picknickkleed versierd en is er in de gymzaal een spel gespeeld. De peuters sorteren eten en drinken in de categorieën: fruit, groente, brood en banket, drinken en broodbeleg. Als verrassing gaan wij, net zoals in het boek, samen picknicken. Wij namen de picknickmand, het picknickkleed en de fruitbak mee en toen kon het smullen beginnen!

Peuters van Kiddo’s versturen post!

De peuters van Kiddo’s zijn druk bezig met het thema ‘Wij versturen post’. In de eerste week hebben de peuters een brief ontvangen van Sinterklaas met de vraag of wij Sinterklaas willen helpen met alle post. Zo wordt er gelijk al post bezorgd met de posttas. Ook hebben wij een echt pakketje ontvangen van de pakketbezorger. Samen hebben wij gekeken wat er in het pakketje zit, namelijk nieuwe cijferstempels om te gebruiken in het postkantoor. 

Elke ochtend kijken wij samen met de peuters of er post in onze brievenbus is bezorgd. De post hebben wij in de kring samen bekeken en de peuter voor wie de post was mocht de envelop open maken. En tot verbazing van de peuters zat er een leuke kaart in van hun ouders. Samen kijken wij naar de kaart en hebben wij geluisterd naar de geschreven tekst, wat waren de peuters allemaal trots!

Ook zijn de peuters druk geweest met het versieren van een kerstkaart voor de ouders. Na het versieren is de kaart in een envelop gestopt en kan er een postzegel opgeplakt worden. Nu moesten wij nog samen op pad om een postbus te zoeken waar wij onze kaartjes op de post konden doen. De peuters hebben hun eigen kaartje in de postbus gedaan en nu wachten tot de postbode de kaartjes komt langsbrengen.

Vacature pedagogisch medewerkers (2-24 uur)

Krijg jij energie van het werken met kinderen? Ben jij in staat zijn om een gezellige huiselijke sfeer te creëren? Heb jij affiniteit met kinderen tussen de 0-12 jaar? Voor onze kinderdagopvang (0-4 jaar), peuteropvang (2-4 jaar), VSO en (Vakantie) BSO (4-12 jaar) zijn wij op zoek naar nieuwe medewerkers. 

Wij zijn Koppel-Swoe, een organisatie in de gemeente Epe die staat voor opgroeien, welzijn en verbinden. We maken meedoen mogelijk en gaan daarbij uit van de eigen kracht en talenten van mensen.

Uitgaan van het kind

Binnen onze kinderopvang gaan wij uit van het kind. Wij kijken naar kinderen en hun behoeften en spelen hier op in. Onder andere door de inzet van de drie pedagogen (de andere kinderen, de volwassenen en de ruimte en materialen) stimuleren wij kinderen in hun ontwikkeling. Buiten spelen staat bij ons hoog in het vaandel: buiten zijn is goed voor kinderen, ze ontdekken, zijn in beweging en kunnen zich optimaal ontwikkelen. Een huiselijke sfeer is bij ons belangrijk: gezelligheid, aandacht, doen waar je zin in hebt.

Onze pedagogisch medewerkers zijn heel belangrijk. Zij vangen de kinderen met liefde en aandacht op en zorgen dat elke dag weer een topdag voor de kinderen is! We zorgen dan ook goed voor hen; regelmatig staat er een scholing of cursus op het programma, we hebben een pedagogisch coach die medewerkers ondersteuning biedt waar nodig en we denken mee met hen als ze bijvoorbeeld een dag vrij willen. Ouders kiezen voor Koppel-Swoe vanwege onze liefde voor het kind, vanwege onze kindgerichte benadering en vanwege onze flexibiliteit.

Al met al zorgt dit voor tevreden kinderen, ouders en pedagogisch medewerkers en daar zijn wij trots op!

Solliciteren?

Wil jij hier bij horen en samen met ons trots zijn op alles wat we doen? Vul dan hieronder het sollicitatieformulier in. Wil je eerst nog wat vragen of een keer komen kijken? Dat kan ook! Stuur gerust een mailtje naar Hester Rook via h.rook@koppelswoe.nl, bel of stuur een app naar 06-20 21 92 00.

Pssst…

Wist je dat je met heel veel verschillende opleidingen in de kinderopvang kan werken? Wil je weten of je het juiste diploma hebt? Of ben je nog bezig met een MBO/HBO en heb je inmiddels 50% van je studiepunten behaald. Dan zou het zomaar kunnen dat jij ook al aan de slag kunt in de kinderopvang. Leuke bijbaan toch? Benieuwd naar welke diploma’s passend zijn? Kijk dan op deze website: www.kinderopvang-werkt.nl/diplomacheck-kinderopvang. Daar kan je heel eenvoudig checken of je met jouw opleiding of diploma bij ons aan het werk kan!

 

Sollicitatieformulier kinderopvang

Stap 1 van 6

 • Persoonlijke gegevens

Peuters Kiddo’s en kabouter Klauter

Bij peuteropvang Kiddo’s zijn wij bezig met het afsluiten van ons thema ‘in het kabouterbos’. Zo maken wij in de gymzaal samen een kring met in het midden de paddenstoelenkruk. Daarna mogen de peuters 1 voor 1 op de kruk zitten en zingen wij samen ‘op een grote paddenstoel’. Oh oh krak zei toen de paddenstoel.

Ook hebben wij een brief ontvangen van kabouter Klauter die al zijn kaboutervriendjes kwijt was geraakt.. D

e kinderen wilden natuurlijk kabouter Klauter helpen om al zijn vriendjes weer terug te vinden! Wij trokken snel onze jas aan en gingen buiten opzoek naar de kabouters. Maar we moesten niet alleen opzoek naar de kabouters  want kabouter Klauter had ook opdrachten voor ons verstopt.

Zo hebben de peuters laten zien dat ze heel ver kunnen springen want kabouters moeten wel eens over een sloot heen springen. We kregen een opdracht om zoveel mogelijk blaadjes in de lucht te gooien en toen regende het plots allemaal blaadjes. Ook moesten wij goed speuren naar een spinnenweb. De peuters konden allemaal zo goed speuren dat alle kabouters razend snel gevonden waren en daarom heeft iedereen een kabouterdiploma verdiend!

Kabouters bij peuteropvang Kiddo’s

Bij peuteropvang Kiddo’s zijn wij begonnen aan ons nieuwe thema ‘in het kabouterbos’. Om het thema te introduceren hebben wij een voeldoos gevuld met kabouters, een blad, een paddenstoel en een kastanje. De peuters ontdekken in de kring wat er allemaal in de voeldoos zit. Een voor een mogen de kinderen even voelen en raden wat er in de doos zit.

De bouwhoek is omgetoverd tot een kabouterbos waar de kinderen als echte kabouters het bos weer netjes maken door alle bladeren die op de grond gevallen zijn op te harken. De zandtafel is gevuld met blokken en kabouters en hier wordt meteen al druk mee gespeeld. De kinderen bouwen huizen waar de kabouters in leven.

Samen zijn wij op pad gegaan om buiten herfstspullen te zoeken. Er zijn veel bladeren, takjes en beukennootjes gevonden. Daarna hebben wij in de kring al de gevonden spullen gesorteerd. Zo lag er een bergje bladeren, een groepje met takjes en een groepje beukennootjes. Ook spelen wij samen in de kring een spel met kabouters en paddenstoelen. Op tafel liggen vier paddenstoelen in de kleur rood, geel, blauw en groen. De peuters kiezen om de beurt een kabouter en leggen de kabouter bij de paddenstoel met dezelfde kleur.

 

Peuters van peuteropvang Kiddo’s gaan naar de ijssalon!

De peuters van Kiddo’s hebben de afgelopen tijd aan het thema ‘’ Wij gaan naar de ijssalon’’ gewerkt. Het thema is geïntroduceerd door middel van een schattenmandje. Dit is een mandje met allemaal spullen die gebruikt worden in de ijssalon zoals servetjes, lepels, ijsbolletjes, ijshoorntjes en ijsbakjes. Tijdens de kring bespreken we wat je allemaal nodig hebt in de ijswinkel en waarvoor je alle materialen kan gebruiken.

Bij de ijssalon zijn er natuurlijk heel veel verschillende smaken maar welke smaak vind jij lekker? Samen met de peuters hebben wij een ijskaart gemaakt met alle verschillende smaken die te koop zijn in onze ijswinkel op de groep. Om de ijswinkel te versieren zijn er van wc-rolletjes ijsjes gemaakt. Wc-rolletjes verven, ijsstokjes eraan en dan heb je een dubbellikker!

We hebben scheerschuim gemengd met verf en deden net of het ijs was en daarmee hebben de peuters ijs op papier versierd. Op de groep in de zandtafel en buiten in de zandbak worden er heerlijke ijsjes en taartjes gemaakt. Ook worden er zelf ijsjes gemaakt. De peuters gieten sap in ijsvormpjes en zetten deze daarna in de vriezer. Wat zal er met het sap gebeuren… ? Dat ontdekken de peuters de volgende dag!

Kuikentjes en waterpret bij boerderij Kiddo’s

De peuters van Kiddo’s kwamen vol verbazing binnen want waar waren de eieren die de kippen in het kippenhok gelegd hadden nou gebleven? Het waren nu geen eieren meer maar kuikentjes! Maar liefst 4 kuikentjes! Samen in de kring kijken wij welke kleuren de kuikentjes hebben en tellen wij samen hoeveel eieren er zijn. Er komen steeds meer dieren op onze boerderij want samen met de peuters hebben wij een hok gemaakt voor het konijn. Het hok wordt gevuld met zaagsel en hooi. Aan tafel wordt er nog druk gespeeld met mais, hooi en alle boerderijdieren.

Met deze warme dagen wordt er buiten gespeeld met de waterbaan en de watertafel. In de watertafel zitten allemaal visjes, wie kan de meeste visjes vangen met het visnet? Ook hebben de peuters samen een grote verftekening gemaakt met plantenspuiten met verf erin en wat is dit een mooi kunstwerk geworden. Er was ook een wasstraat voor onze skippy-koe en het skippy-paard. Deze kregen een heerlijk verkoelende wasbeurt.

Op de boerderij bij peuteropvang Kiddo’s

Bij peuteropvang Kiddo’s zijn wij begonnen aan ons nieuwe thema ‘Wie woont er op de boerderij?’. Tijdens de kring pakken wij het vertelmandje dat gevuld is met spullen die bij de boerderij horen. We bespreken een aantal boerderijdieren, mais en hooi. Alle kinderen mogen even voelen en ruiken. Onze zandtafel is nu gevuld met mais en hier wordt meteen al leuk mee gespeeld! Elke week zullen wij de maistafel uitbreidden met meerdere materialen. In de bouwhoek kunnen de kinderen met de boerderij en boerderijdieren spelen. Ook zitten er in de liedjeskoffer nieuwe liedjes over de boerderij.

In de tweede week van het thema hebben wij samen met de peuters een kippenhok gemaakt. Eerst wordt het kippenhok gevuld met stro, zodat de kippen lekker warm in het hok kunnen zitten. Daarna krijgen de kippen nog eten. De kippen staan nu in de bouwhoek en worden goed verzorgd door onze boeren en boerinnen. In de bouwhoek liggen overals en klompen zodat de kinderen zich kunnen verkleden als boer of boerin. Ook kunnen de kinderen binnen rondhuppen met de skippy-koe of het skippy-paard.

Een week later kwamen de kinderen vol verbazing naar ons toe want de kippen hadden eieren gelegd. Tijdens de ochtendkring hebben wij samen de eieren geteld en gevoeld. Zullen er ook kuikentjes uit komen? Net als in het boek Dottie’s eieren die wij op de groep lezen, we wachten het af!

 

Een nieuw thema bij peuteropvang Kiddo’s

De peuters van Kiddo’s zijn gestart met een nieuw thema, namelijk ‘ik en mijn familie’. De eerste weken van het thema hebben wij het over ‘wie ben ik’. Tijdens het kringmoment kunnen de peuters zichzelf bekijken in de grote spiegel.

Wat zie je allemaal als je in de spiegel kijkt? Daarna kan er ook een mooie spiegel versierd worden. De spiegel wordt ingekleurd en beplakt met verschillende diamantjes. De peuters vullen zelf een paspoort in. In de spiegel wordt er goed gekeken naar de kleur van onze ogen. Er wordt een handafdruk gemaakt en de peuters mogen een kus geven op het formulier. Ook spelen wij het spel ‘tik, tik, wie ben ik?’ Wij maken van de peuters op een groot vel een omtrek van het lichaam. Daarna kan deze nog verder ingekleurd worden en worden er ogen, mond en haren getekend.

Onze handpop Tommie heeft zijn zusje Mo meegenomen om bij ons te spelen! De peuters hebben zelf allemaal een foto van hun gezin en hun huis meegenomen. Deze hebben wij in het lokaal opgehangen. Tijdens het kringmoment vertellen de peuters over hun gezin en huis door middel van de meegenomen foto’s. Pasen laten wij ook niet onopgemerkt aan ons voorbij gaan. Buiten hebben wij een Paas-speurtocht gedaan. Samen opzoek naar alle verschillende paaseieren om uiteindelijk het grote gouden paasei met wat lekkers voor de peuters te vinden!

© 2024 Media Magneet