Overzicht Kinderdagopvang Droomrijk

Kinderdagopvang Droomrijk en “Wat rijdt er op de weg?”

Bij kinderdagopvang Droomrijk komt regelmatig een ambulance met sirene en zwaailichten door de straat. En ook wel eens een politieauto. Dan gaan wij snel kijken, maar meestal zijn we te laat om hem te zien. We zijn wel naar de brandweerkazerne in Welsum geweest. Daar is Sharon vrijwilliger. We mochten in de brandweerauto en we gingen een rondje rijden. Wat vonden de kinderen dat stoer!

De vader van Michelle is bij ons geweest met een heel grote vrachtwagen. Ook daar mochten we in zitten. We hebben allemaal geprobeerd te claxonneren, maar die zit bij een vrachtwagen niet op het stuur.

Een paar keer zijn we gaan wandelen naar het dorp en de Hoofdstraat gelopen om te kijken wat daar allemaal langs komt. We zien dan ook fietsen en scooters en busjes in allerlei kleuren en maten.

Natuurlijk lezen, zingen en knutselen we ook allerlei voertuigen. Binnenkort starten we met het thema “wij gaan op vakantie”. Dan komen alle mogelijke manieren van vakantie vieren ter sprake. Nu maar hopen dat we een beetje vakantieweer krijgen.

Mooie bloempotten bij kinderdagverblijf Droomrijk

Bij kinderdagverblijf Droomrijk hebben we samen een mooie bloempot versierd met verschillende stickers. Daarna was het tijd om potgrond te maken. Dit hebben we gedaan met potgrond tabletten. De kinderen hebben water toegevoegd en konden zien dat de potgrond tabletten steeds groter en groter werden. De kinderen leren hierdoor al als je wat water geeft dan groeit het!

Toen de potgrond helemaal was opgelost hebben we de eigen gemaakte potjes gevuld met de potgrond en ook de zonnebloem pitten erbij in gestopt.

Nu hebben we nog 1 taak en dat is geduldig wachten totdat de zonnebloemen gaat bloeien en natuurlijk op tijd water geven. Bij kinderdagverblijf Droomrijk spelen we minimaal 2x per dag buiten en daar hoort natuurlijk ook de groei en bloei van de natuur bij. We leren de kinderen hier graag over met ons nieuwe thema ‘ wij voelen de lente kriebelen’.

Hoera, wij zijn open bij kindercentrum Droomrijk!

Na een periode hard werken konden we eindelijk bij Droomrijk spelen, wat vonden de kinderen het leuk om alles te ontdekken. We hadden een rustige wenperiode zodat elk kind ook echt aan wennen toe kwam. Nu zit de groep wat voller en wordt er volop gespeeld met elkaar, zowel binnen als buiten. We spelen in de huishoek met de poppen en koken daar, de kinderen hebben hier veel speelplezier. Bij de bouwhoek wordt volop gespeeld met de auto’s en de blokken maar ook de dokterset en kapperset is erg gewild.

Buiten spelen we met onze buitenpakken aan en met onze laarzen. Er is veel te ontdekken. Je kunt verstoppen tussen de plantjes of even bij de baby’s kijken in de apart buitenbox. Bij ons in de zandbak bakken de kinderen taartjes of maken ze ijsjes, ook worden er gaten gegraven en bulten gebouwd. De hoogteverschillen in onze tuin zijn ook erg interessant, de kinderen klimmen de bult op en kunnen er dan weer aan de andere kant af. Op de stenen klimmen is ook erg leuk!

We zijn gestart met het thema: Wij spelen bij Droomrijk! We gingen leren waar we al het speelgoed op moesten ruimen en zongen hier bij het liedje: “Wij gaan opruimen”. We gingen kijken waar we onze jas konden pakken en ophangen en ook waar wij onze schoenen of laarzen neer konden zetten. De namen van elkaar gingen we oefenen in de kring met fruit eten. We hebben allemaal onze eigen kalender geverfd en een mooie foto gemaakt die we hierop hebben geplakt, zo weten we wie wanneer jarig is.

Koppel-Swoe opent nieuw kindercentrum Droomrijk in Epe

 Koppel-Swoe kinderopvang viert feest. Vorige week openden ze hun nieuwe kinderdagopvanglocatie en bso in het dorp Epe genaamd Droomrijk. Om meerdere redenen een passende naam: na maanden verbouwen was het, voor zowel de kinderopvangorganisatie als de kinderen zelf, met recht een droom die uitkwam.

Droomrijk is te vinden aan de Paasvuurweg in Epe. Op deze prachtige nieuwe locatie van Koppel-Swoe kinderopvang werd eind januari dus terecht feest gevierd. Sindsdien zijn daar een kinderopvanggroep voor kinderen van 0 tot 4 jaar en een buitenschoolse opvang (bso) voor kinderen van 4 tot 12 jaar geopend.

Openingshandeling met kinderchampagne en tompouce
De bso-kinderen mochten de officiële openingshandeling regelen. Door een feestelijk gordijn van gouden slingers kwamen ze voor het eerst op deze locatie spelen. Hester Rook, één van de leidinggevenden van de diverse kinderopvanglocaties van Koppel-Swoe vertelt over dat mooie moment: “Eenmaal binnen op de buitenschoolse opvang stond er kinderchampagne en een mini tompouce klaar. We hebben samen geproost op de start van deze nieuwe locatie.” Ook de ouders zijn heel enthousiast, vult ze aan. “Er zijn al twee kijkavonden geweest. Ouders reageerden erg positief. Koppel-Swoe is daarom ook ontzettend blij met deze uitbreiding.” Het aantal kinderen waar Koppel-Swoe opvang aan biedt, blijft maar groeien. “Onze locatie Droomrijk kunnen we dus ontzettend goed gebruiken. Het is fijn om nog meer kinderen liefdevol op te mogen vangen, dankzij deze prachtige locatie. De locatie is heel mooi ingericht met rustige, eerlijke materialen. Er zijn fijne slaapkamers voor de kleinste kinderen, er wordt gewerkt met uitdagende speelmaterialen. Droomrijk is warm en huiselijk. Onze groepsruimtes stralen rust uit. Mede door het gebruik van lichte natuurtinten als kleuren.”

En het allerbelangrijkste? Ook de kinderen vinden het geweldig bij Droomrijk. Noralie (7) vertelt er bijvoorbeeld het volgende over: “Ik vind het hier heel erg leuk. Je kan hier spelletjes doen en verven en kleuren en strijkkralen maken. Ik vermaak me wel!” Ties (5) vult haar aan: “Ik vind het hier heel mooi. Het is fijn om bij Droomrijk te zijn. De knikkerbaan vind ik het allerleukste.” De 6-jarige Mees vindt het voetbalveldje heel leuk en Milou van 5 speelt onder andere graag met de kappersset.

Nog meer duurzaamheid door elektrische busjes
Om het allemaal nog feestelijker te maken, werden de kinderen eerst met een prachtige nieuwe, elektrische bus opgehaald van school. Marian Kemper, directeur-bestuurder van Koppel-Swoe vertelt hierover: “Als organisatie voor kinderopvang en welzijnswerk zetten we in op duurzaamheid. Dat is onder meer te zien door de eerlijke, veelal houten materialen die in Droomrijk gebruikt zijn. Maar ook door de twee nieuwe milieuvriendelijke, elektrische busjes waar we mee rondrijden. Geen schadelijke CO2-uitstoot meer.”

Prettige samenwerking met Droomrijk
Marian Kemper van Koppel-Swoe laat verder weten erg blij te zijn met de prettige samenwerking met de verhuurder van dit pand: Sabrina Zwarts-Bol. “Sabrina’s gebouw draagt de naam Droomboom. Daar hebben wij de naam van onze locatie dus een beetje op aangepast. We kunnen het goed vinden met elkaar. Onze visies zijn zeer aanvullend. Uiteindelijk hebben we, met hulp van een binnenhuisarchitecte en diverse andere partijen, een tweetal prachtige ruimtes ingericht in Sabrina’s gebouw.” Op dit moment wordt er achter het pand hard gewerkt aan een prachtige buitenspeelplaats met veel groen en een natuurlijke uitstraling. Marian Kemper tot slot: “Het was hard werken, maar ons team kan nu echt aan de slag met de kinderen. We zijn erg trots op het eindresultaat.”

Kinderdagopvang Droomrijk

Vacature pedagogisch medewerkers (2-24 uur)

Krijg jij energie van het werken met kinderen? Ben jij in staat zijn om een gezellige huiselijke sfeer te creëren? Heb jij affiniteit met kinderen tussen de 0-12 jaar? Voor onze kinderdagopvang (0-4 jaar), peuteropvang (2-4 jaar), VSO en (Vakantie) BSO (4-12 jaar) zijn wij op zoek naar nieuwe medewerkers. 

Wij zijn Koppel-Swoe, een organisatie in de gemeente Epe die staat voor opgroeien, welzijn en verbinden. We maken meedoen mogelijk en gaan daarbij uit van de eigen kracht en talenten van mensen.

Uitgaan van het kind

Binnen onze kinderopvang gaan wij uit van het kind. Wij kijken naar kinderen en hun behoeften en spelen hier op in. Onder andere door de inzet van de drie pedagogen (de andere kinderen, de volwassenen en de ruimte en materialen) stimuleren wij kinderen in hun ontwikkeling. Buiten spelen staat bij ons hoog in het vaandel: buiten zijn is goed voor kinderen, ze ontdekken, zijn in beweging en kunnen zich optimaal ontwikkelen. Een huiselijke sfeer is bij ons belangrijk: gezelligheid, aandacht, doen waar je zin in hebt.

Onze pedagogisch medewerkers zijn heel belangrijk. Zij vangen de kinderen met liefde en aandacht op en zorgen dat elke dag weer een topdag voor de kinderen is! We zorgen dan ook goed voor hen; regelmatig staat er een scholing of cursus op het programma, we hebben een pedagogisch coach die medewerkers ondersteuning biedt waar nodig en we denken mee met hen als ze bijvoorbeeld een dag vrij willen. Ouders kiezen voor Koppel-Swoe vanwege onze liefde voor het kind, vanwege onze kindgerichte benadering en vanwege onze flexibiliteit.

Al met al zorgt dit voor tevreden kinderen, ouders en pedagogisch medewerkers en daar zijn wij trots op!

Solliciteren?

Wil jij hier bij horen en samen met ons trots zijn op alles wat we doen? Vul dan hieronder het sollicitatieformulier in. Wil je eerst nog wat vragen of een keer komen kijken? Dat kan ook! Stuur gerust een mailtje naar Hester Rook via h.rook@koppelswoe.nl, bel of stuur een app naar 06-20 21 92 00.

Pssst…

Wist je dat je met heel veel verschillende opleidingen in de kinderopvang kan werken? Wil je weten of je het juiste diploma hebt? Of ben je nog bezig met een MBO/HBO en heb je inmiddels 50% van je studiepunten behaald. Dan zou het zomaar kunnen dat jij ook al aan de slag kunt in de kinderopvang. Leuke bijbaan toch? Benieuwd naar welke diploma’s passend zijn? Kijk dan op deze website: www.kinderopvang-werkt.nl/diplomacheck-kinderopvang. Daar kan je heel eenvoudig checken of je met jouw opleiding of diploma bij ons aan het werk kan!

 

Sollicitatieformulier kinderopvang

Stap 1 van 6

  • Persoonlijke gegevens

Nieuwe naam voor onze nieuwe opvanglocatie in Epe

Je hebt het misschien al wel langs zien komen op social media of op onze website. We zijn heel trots te kunnen melden dat Koppel-Swoe Kinderopvang start met een nieuw kindercentrum in De Droomboom in Epe. Als je allebei gelooft in talentontwikkeling voor kinderen vanuit een sfeervolle, huiselijke en veilige basis, dan kan een samenwerking natuurlijk niet uitblijven! We hopen binnenkort te kunnen starten met de verbouwing. In het nieuwe jaar starten we dan met een kinderdagopvang voor kinderen van 0-4 jaar en BSO voor kinderen van 4-12 jaar.

Het nieuwe kindercentrum combineert de vertrouwde pedagogische visie en professionele medewerkers van Koppel-Swoe kinderopvang met de magische plek en faciliteiten van De Droomboom. Op Kindercentrum Droomrijk komt één verticale groep kinderdagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Ook is er buitenschoolse opvang (BSO) voor kinderen van 4-12 jaar. De kinderdagopvang opent straks -naar verwachting- 5 dagen in de week haar deuren van 7.00-18.00 uur. Vervroegde en verlengde opvang is mogelijk. Met de BSO verwachten we op maandag, dinsdag en donderdag te starten.

Bekijk de onthulling van de nieuwe naam van onze nieuwe opvanglocatie in Epe

Nieuw kindercentrum in De Droomboom

We zijn heel trots te kunnen melden dat Koppel-Swoe kinderopvang in De Droomboom start met een nieuw kindercentrum met kinderdagopvang voor kinderen van 0-4 jaar en een BSO voor kinderen van 4-12 jaar.  Op onze nieuwe locatie bij De Droomboom hebben we binnen het pand onze eigen plek en kunnen we gebruik maken van de geweldige binnen- en buitenruimtes van De Droomboom.

De samenwerking met De Droomboom is een logische stap. Als je allebei gelooft in talentontwikkeling voor kinderen vanuit een sfeervolle, huiselijke en veilige basis, dan kan een samenwerking simpelweg niet uitblijven! Het nieuwe kindercentrum combineert de vertrouwde pedagogische visie en professionele medewerkers van Koppel-Swoe kinderopvang met de magische plek en faciliteiten van De Droomboom. Binnenkort start de verbouwing. We hopen in het nieuwe jaar te kunnen starten.

Wil je per email (regelmatig) op de hoogte gehouden worden over deze nieuwe locatie? Stuur dan een mail naar planning@koppelswoe.nl.

Benieuwd naar de nieuwe naam van ons kindercentrum? Bekijk dan de video hieronder.

 

© 2024 Media Magneet