Overzicht BSO Kierewam

BSO Kierewam heeft een Lente-LAB!

Onlangs heeft BSO Kierewam het LAB omgetoverd van Beautysalon naar een Lente-LAB! Ieder kwartaal hanteren we een ander thema zodat we naast proefjes doen, altijd andere activiteiten kunnen aanbieden. Dit keer heeft alles met de natuur en kriebelbeestjes te maken! Ook bieden we natuurlijk de wekelijkse activiteiten aan, er is zoveel te doen!

Zo hebben we levende mieren, regenwormen en kikkervisjes. Met een vergrootglas kun je ze nog beter zien! Of je maakt van allerlei gekleurde knopen een mooie bloesem of je versiert een bloempotje en stopt daar zaadjes in van kruiden en/of bloemen.

Oh en als er kinderen zijn die nog willen make-uppen is dat mogelijk. We hebben inmiddels beautycases aangeschaft en deze zitten vol met spulletjes.

Ontspanning na schooltijd bij BSO Kierewam!

Na een drukke schooldag is het bij BSO Kierewam tijd voor ontspanning en plezier. Er is dan ook van alles te doen, het is maar net waar je zelf zin in hebt.

Creatief bezig zijn in het atelier, lekker spelen met je vrienden of buiten meedoen aan de wekelijkse sport en spel activiteit, het kan allemaal!

Stagiair Rowan bij BSO Kierewam

Regelmatig hebben wij stagiaires bij BSO Kierewam van het middelbaar beroepsonderwijs, maar ook van het voortgezet onderwijs. Zo ook Rowan, van 15 jaar. Hij doet een snuffelstage bij ons.

Wij zijn heel erg blij met een stagiair zoals hij en ook de kinderen zijn stapelgek met hem. Rowan wil graag het onderwijs in, wat ons betreft is dat zeker aan hem besteed!

 

Restaurant bij BSO Kierewam

De huishoek bij BSO Kierewam heeft een metamorfose gehad. Er is een gezellig zithoekje gemaakt en er is een hele mooie ‘hoek-keuken’ gebouwd. De kinderen hebben zelf besloten om er een restaurant van te maken.

Er zijn menukaarten gemaakt, kaarten met daarop de drankjes die te bestellen zijn, kinderen die in de ‘keuken’ werken of juist in de bediening. Tijdens dit spel zien we leuke interactie tussen de kinderen, veel fantasie en hun interpretatie van de ‘grote mensen wereld’.

[GESLOTEN] Gezocht: medewerkers voor onze VSO

[GESLOTEN] Sommige ouders beginnen ’s ochtends al voor schooltijd met hun baan/studie of werken verder weg en hebben meer reistijd. Voor de kinderen van die ouders/verzorgers bieden we voorschoolse opvang aan.  I.v.m. een toenemend aantal kinderen in onze VSO zijn we op zoek naar medewerkers (2-6 uur per week) die geen moeite hebben met vroeg opstaan en in het bezit zijn van een rijbewijs.

Wat doe je op de VSO?

Op de VSO start je ’s ochtends om 7.00 uur of 7.30 uur. Langzaam druppelen kinderen binnen. Sommige moeten nog wat langzaam wakker worden en eten nog een broodje op de VSO. Anderen zijn wakker en hebben zin in een spelletje, lezen een tijdschrift, kletsen gezellig met je aan de groepstafel of spelen al even buiten. Rond 8.10 brengen we de kinderen naar de verschillende scholen. Dat doen we lopend of met de auto. Rond 8.30 uur ben je weer terug op onze locatie, even opruimen zodat de BSO ’s middags fijn kan starten en dan ben je klaar rond 8.45 uur. Er ligt dan nog een hele dag aan je voeten!

Meer werken?

Wil je liever meer werken? Dat kan. Op dit moment hebben we verschillende vacatures openstaan. Een combinatie van functies is mogelijk. Voor een dienstverband in onze kinderopvang hebben we uiteraard aanvullende eisen. Dan moet je:

  • in het bezit zijn van minimaal SPW-3 of een andere kindgerichte opleiding, die voldoet aan de eisen om te werken in de kinderopvang. Wil je weten welke opleidingen dat zijn, check dan je diploma op www.kinderopvang-werkt.nl/diplomacheck-kinderopvang;
  • het leuk vinden om binnen onze pedagogische visie een veilige en vertrouwde omgeving voor kinderen te creëren;
  • initiatiefrijk en creatief zijn. Je vindt het leuk om nieuwe activiteiten te verzinnen die aansluiten bij de behoefte van kinderen;
  • energie krijgen van het werken met kinderen en hen met een glimlach ontvangt en vermaakt;
  • open en vriendelijk communiceert met ouders/verzorgers. Jij bent het eerste aanspreekpunt van onze kinderopvang.

Wij bieden:

  • Een zelfstandige en afwisselende functie binnen onze VSO voor de hoeveelheid uren die jij wilt werken. Dagen en uren gaan in overleg met jou. Wil je liever meer werken? Dat kan dus, geef dat even aan in je sollicitatie;
  • Salariëring conform CAO Kinderopvang;
  • De aanstelling is voor een periode van 1 jaar, bij gebleken geschiktheid wordt het dienstverband verlengd. Een vaste aanstelling behoort tot de mogelijkheden;
  • Als medewerker word je onderdeel van Koppel-Swoe: de organisatie voor Welzijn en Kinderopvang in de gemeente Epe. We houden ons bezig met opvoeden, opgroeien, welzijn en verbinden. We maken meedoen, van jong tot oud, mogelijk en gaan daarbij uit van de eigen kracht en talenten van mensen. Koppel-Swoe is present in de wijken en buurten, werkt samen met vele partners en richt zich op preventie.

Interesse in deze functie?

Dan willen we je vragen ons online sollicitatieformulier in te vullen en uploaden. Wil je tussentijds stoppen en de al ingevulde gegevens bewaren? Klik dan onderaan op ‘sla op en ga later door’ en lees hoe je je formulier tijdelijk bewaard.

Na het verzenden ontvang je een automatisch een kopie van je ingevulde formulier in je mailbox. Niet ontvangen? Check dan eerst even je spam. Helaas belandt het formulier daar soms. Ook niet in je spam? Neem dan even contact op Hester, leidinggevende van de kinderopvang via h.rook@koppelswoe.nl of 06-20 21 92 00. Kan zij checken of je formulier bij haar is binnengekomen. Heb je andere vragen? Die kun je ook aan haar stellen.

Sollicitatieformulier kinderopvang

Stap 1 van 6

  • Persoonlijke gegevens

Oud en Nieuw bij BSO Kierewam

Dit jaar hebben we bij BSO Kierewam superleuk afgesloten met een knallende disco! Ze hebben allemaal een hoedje, fluitje, brilletje of snor uitgezocht en daarmee polonaise gelopen en gedanst.

Daarna hebben we gezamenlijk een oliebol gegeten en ranja gedronken. Voor de kinderen die geen oliebol wilden hebben, was er een kerstkransje. Het aankomende vuurwerk was het gesprek van de dag.

Vandaag hebben we alle verhalen gehoord over oud en nieuw en natuurlijk over het VUURWERK!!!

Sport en spel bij BSO Kierewam

In gymzaal “De Klimtuin” spelen de kinderen van BSO Kierewam het 3-sporten-spel waarbij je in wisselende teams korte partijtjes hockey, basketbal of voetbal speelt, maar ook trefbal blijft een grote favoriet.

De kinderen en pedagogisch medewerkers doen enthousiast mee en zijn erg fanatiek.

Sinterklaas bij BSO Kierewam!

Hoera, Sinterklaas was weer in ons land! Bij BSO Kierewam hebben we dat uitgebreid gevierd met pepernoten bakken, pietengym, speculaas versieren, een grabbelton vol cadeautjes voor ieder kind maar ook hele mooie groepscadeaus!

Op vrijdag 3 december kwam er zelfs nog een Piet op de groep. Wat hebben we ervan genoten samen. Dag Sinterklaas tot volgend jaar!

What’s new bij BSO Kierewam

Sinds kort zijn wij, bij BSO Kierewam, in het bezit van een nieuwe voetbaltafel, een airhockeytafel, maar ook een snookertafel! De laatste valt het meest in de smaak. De kinderen zijn er helemaal dol op en sommige doen niet anders meer dan snookeren.

Dan onze gameroom. Het duurt niet heel lang meer voordat we deze gaan openen. De muren zijn geschilderd, de tv hangt en de laptops zijn er klaar voor. De nieuwe meubels worden binnenkort geleverd en dan kan het feest beginnen!

BSO Kierewam heeft een beautysalon!

In het LAB van BSO Kierewam kunnen kinderen niet alleen proefjes doen, maar ook zich zelf opmaken. Onze tijdelijke salon is inmiddels voorzien van een groot assortiment make-up, haarverzorging, spiegels en nog veel meer.

Met name de meisjes kunnen hier heel lang zoet mee zijn! Ook jongens zijn van harte welkom, maar de meesten houden zich liever bezig met timmeren, wat ook plaatsvindt in het LAB.

Zo bieden wij naast onze wekelijkse, ook langdurige activiteiten aan in ons LAB met dit keer het thema “beautysalon” en over een paar weken beginnen we weer iets nieuws.

© 2023 Media Magneet